Przetargi.pl
Kursy zawodowe dla uczestników projektu Nowe możliwości dla Twojej przyszłości w 2012 roku. Kucharz z elementami kuchni regionalnej.

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 43-450 Ustroń, ul. Marii Konopnickiej 40
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 0-33 854 26 34 , fax. 0-33 854 26 34
  • Data zamieszczenia: 2012-04-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Marii Konopnickiej 40 40
    43-450 Ustroń, woj. śląskie
    tel. 0-33 854 26 34, fax. 0-33 854 26 34
    REGON: 07235464400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.ustron.pl; www.ustron.bip.info.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka organizacyjna gminy

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Kursy zawodowe dla uczestników projektu Nowe możliwości dla Twojej przyszłości w 2012 roku. Kucharz z elementami kuchni regionalnej.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem niniejszego zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie kursu: Kucharz z elementami kuchni regionalnej dla 4 uczestników projektu systemowego Nowe możliwości dla Twojej przyszłości. Kurs musi odbywać się na terenie miasta Ustroń, Cieszyn, Skoczów, Bielsko-Biała lub Wisła dwa lub trzy razy w tygodniu od poniedziałku do piątku maksymalnie po 8 godzin dydaktycznych dziennie w terminie od 22.05.2012r. do 10.08.2012r. Jeżeli kurs będzie się odbywał poza miastem Ustroń, wykonawca zapewnia dojazd uczestników na kurs własnym transportem z Ustronia (z MOPS ul. Konopnickiej 40) do miejsca, w którym będzie się odbywał kurs i z powrotem do Ustronia (do MOPS ul. Konopnickiej 40) w każdym dniu zajęć. Kurs może się odbywać w grupie maksymalnie 10 osobowej. Cena i zakres: Kurs - Kucharz z elementami kuchni regionalnej Minimalna liczba godzin: 250 (godziny dydaktyczne 45 minut) w tym 20% ogólnej liczby godzin - zajęcia teoretyczne a 80% - zajęcia praktyczne. a) Minimum programowe: 1.Planowanie produkcji. 2.Surowce gastronomiczne. 3.Maszyny i urządzenia. 4.Stanowisko pracy. 5.Obróbka wstępna produktów. 6.Technika sporządzania dań podstawowych. 7.Sporządzanie zup. 8.Przekąski. 9.Wypiek ciast. 10.Desery i napoje. 11.Potrawy specjalistyczne. 12.Ekspedycja wyrobów kulinarnych. 13.Zajęcia praktyczne. b) Wykonawca winien zapewnić pomieszczenie, dostosować oraz wyposażyć je w pomoce dydaktyczne do potrzeb szkolenia, z uwzględnieniem bezpiecznych i higienicznych warunków pracy i nauki. Podczas zajęć praktycznych każdy uczestnik musi mieć do dyspozycji własne stanowisko do gotowania (jedna osoba przy piecu), c) Wykonawca winien zapewnić uczestnikom materiały zużywalne do zajęć praktycznych (produkty spożywcze), d) Wykładowcy powinni posiadać co najmniej minimalne doświadczenie zawodowe w dziedzinie, którą wykłada. Przez minimalne doświadczenie rozumie się przynajmniej 3 lata stażu zawodowego w danej dziedzinie w tym doświadczenie w projektach systemowych realizowanych przez OPS-y. e) Szkolenie winno zakończyć się wydaniem zaświadczenia lub certyfikatu z logo Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, logo Unii Europejskiej i informacji: Projekt Nowe możliwości dla Twojej przyszłości współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Priorytet VII, Działanie 7.1, Poddziałanie 7.1.1 Rozwój i upowszechnianie aktywnej integracji przez ośrodki pomocy społecznej. f) dostarczenie do MOPS w Ustroniu dziennika zajęć, karty czasu pracy, listy obecności, listy potwierdzające odbiór materiałów szkoleniowych, podręczników, odzieży ochronnej. g) komplet materiałów szkoleniowych dla każdego uczestnika szkolenia, oraz książka o tematyce zgodnej z tematyką szkolenia. h) odzież ochronną dla uczestnika kursu w pierwszym dniu zajęć praktycznych, i) badania lekarskie uczestnika kursu, j) wynagrodzenie oraz koszty dojazdu wykładowcy, k) poczęstunek w przerwie kawowej (kawa, herbata, drobne ciasteczka) dla uczestnika kursu w każdym dniu kursu; l) dwudaniowy obiad dla uczestnika kursu w każdym dniu kursu; ł) transport uczestnika kursu z Ustronia (z MOPS ul. Konopnickiej 40) do miejsca, w którym odbywać się będzie kurs i z powrotem po skończonych zajęciach w każdym dniu kursu, jeżeli kurs odbywać się będzie poza miastem Ustroń. m) koszty wynajmu sali Wszystkie dokumenty dotyczące wykonania usługi muszą być oznaczone zgodnie z Wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. - Okres realizacji: od 22 maja 2012 do 10 sierpnia 2012 - ilość osób: 4 - Wykonawca ma obowiązek współpracować z Zamawiającym w zakresie realizacji zamówienia. - Wykonawca musi dostarczyć Zamawiającemu w terminie do 15.05.2012 r Harmonogram spotkań. - Zmiany w ustalonym harmonogramie spotkań Wykonawca zobowiązany jest zgłaszać na piśmie (faxem, pocztą elektroniczną) Zamawiającemu przynajmniej 1 dzień przed ich wprowadzeniem. Wszelkie odstępstwa od harmonogramu dotyczące terminów spotkań, godziny rozpoczęcia zajęć, które nie zostały zgłoszone w wymaganym terminie, będą skutkowały naliczaniem kary umownej w wysokości 500 zł za każdy dzień zwłoki w poinformowaniu Zamawiającego o zmianach. - Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli prowadzonych spotkań w trakcie ich realizowania.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie jest wymagane złożenie wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.ustron.pl ; www.ustron.bip.info.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach