Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego ogłasza przetarg
- Adres: 25-355 Kielce, ul. Zagórska 14
- Województwo: świętokrzyskie
- Telefon/fax: tel. 041 3447769 , fax. 041 3682456
- Data zamieszczenia: 2012-01-30
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego
ul. Zagórska 14 14
25-355 Kielce, woj. świętokrzyskie
tel. 041 3447769, fax. 041 3682456
REGON: 29266473600000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: szkoła publiczna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Kursy i szkolenia dla uczestników projektu Kompetentni absolwenci kieleckiego gastronomika w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Zadanie 1. Organizacja i przeprowadzenie kursu informatycznego dla 36 uczniów (1 grupa x 12 osób) 1. Celem kursu jest nabycie umiejętności korzystania z profesjonalnych programów komputerowych stosowanych w gastronomii i hotelarstwie. 2. Program kursu powinien obejmować 30h. a. obsługa programu restauracyjnego ProRess b. obsługa programu hotelowego ProHott c. obsługa programu gastronomicznego proGass c. ćwiczenia z zastosowaniem w/w programów 1godzina dydaktyczna = 45 minut 3. Termin realizacji kursu: jedna grupa w semestrze / dwie godziny tygodniowo. 4. Miejsce realizacji kursu: siedziba Zamawiającego. 5. Zajęcia odbywać się będą w czasie wolnym od zajęć szkolnych. 6. Zamawiający dysponuje w/w programami. 7. Kurs zakończy się egzaminem wewnętrznym sprawdzającym nabyte umiejętności, po zaliczeniu którego Wykonawca zobowiązany będzie wydać uczestnikom certyfikaty potwierdzające ukończenie kursu. Zadanie 2. Organizacja i przeprowadzenie kursu wyrównawczego z matematyki dla 90 uczniów (1 grupa x 15 osób) 1. Celem kursu jest podniesienie poziomu widomości i umiejętności rozwiązywania zadań matematycznych z zakresu klasy II i III technikum. 2. Program kursu powinien obejmować 40h. a. Działania na zbiorach liczb rzeczywistych b. Rozwiązywanie równań i nierówności c. Rozwiązywanie układów równań d. Rozwiązywanie zadań z użyciem tablicy interaktywnej 1 godzina dydaktyczna = 45 minut 3.Termin realizacji kursu: dwie grupy w semestrze / dwie godziny tygodniowo 4. Miejsce realizacji kursu: siedziba Zamawiającego 5. Zajęcia odbywać się będą w czasie wolnym od zajęć szkolnych. 6. Uczestnicy kursu otrzymają od Zamawiającego materiały piśmienne oraz zbiory zadań. 6. Wykonawca przeprowadzi testy diagnozujące w celu oceny wiedzy uczniów rozpoczynających kurs i po jego zakończeniu. Zadanie 3. Organizacja i przeprowadzenie szkolenia Staż w zakładzie gastronomicznym dla 36 uczniów (1grupa x 3 uczniów). W każdym semestrze szkolnym staż musi odbyć 4 trzyosobowe grupy uczniów w wymiarze 30 godzin zajęć każda grupa. Staż może odbywać się 1 raz w miesiącu w wymiarze 6 godzin szkolenia. Staż musi odbywać się w zapleczu produkcyjnym zakładu gastronomicznego takiego jak restauracja. 1. Celem stażu jest poznanie przez uczniów układu funkcjonalnego zakładu gastronomicznego, funkcjonowania systemu zapewnienia jakości HACCP oraz zdobycie dodatkowych umiejętności z zakresu sporządzania potraw. Szkolenie ma na celu nawiązanie ściślejszej współpracy pomiędzy szkołą a pracodawcami. 2. Program szkolenia powinien obejmować 30h zajęć a.Zapoznanie się z układem funkcjonalnym zaplecza produkcyjnego zakładu gastronomicznego b.Zapoznanie się z przepisami bhp obowiązującymi w zapleczu produkcyjnym zakładu gastronomicznego c.Zapoznanie się z kwalifikacjami i obowiązkami personelu produkcyjnego d.Zapoznanie się z praktycznym funkcjonowaniem systemu HACCP e.Sporządzanie potraw o większym stopniu trudności z różnorodnych grup surowców i różnymi technikami f.Poznanie obsługi pieca konwekcyjno - parowego i innych urządzeń stosowanych w procesie produkcyjnym 1 godzina stażu = 60 minut 3. Termin realizacji szkolenia: 4 grupy od lutego 2012r. do czerwca 2012r. 4 grupy od września 2012 do stycznia 2013r. 4 grupy od lutego 2013r. do czerwca 2012r. 4. Zajęcia odbywać się będą w dni wolne od zajęć szkolnych. 5. Miejsce realizacji szkolenia: na terenie miasta Kielce 6. Szkolący ma obowiązek prowadzenia dziennika stażu. 7. Staż zakończy się egzaminem wewnętrznym, po zaliczeniu którego uczestnik otrzyma certyfikat potwierdzający odbycie stażu. Zadanie 4. Organizacja i przeprowadzenie kursu przygotowawczego do egzaminu zawodowego dla 150 uczniów (1 grupa x 15 uczniów) 1. Celem kursu jest przygotowanie uczniów do egzaminu zawodowego w zawodach: technik organizacji usług gastronomicznych, technik kelner, technik żywienia i gospodarstwa domowego, technik technologii żywności, technik kucharz. 2. Program kursu powinien obejmować 20 h. a. rozwiązywanie zadań testowych b. przygotowanie projektu realizacji prac związanych z rozwiązaniem zadania o treści wynikającej ze standardu wymagań egzaminacyjnych dla zawodu. 1 godzina dydaktyczna = 45 minut 1. Termin realizacji szkolenia: 5 grup maj i czerwiec 2012r. 5 grup maj i czerwiec 2013r. 4. Zajęcia odbywać się będą w dni wolne od zajęć szkolnych. 5. Miejsce realizacji szkolenia: siedziba Zamawiającego. 6. Uczestnicy kursu otrzymają od Zamawiającego materiały piśmienne oraz pomoce dydaktyczne. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805700000
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zsps.edu.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Organizacja wyjazdowych warsztatów szkoleniowo - psychologicznych z elementami rekreacyjno - kulturalnymi
Dodano: 2016-07-05 - Zamówienie obejmuje organizację i przeprowadzenie szkolenia zawodowego Kurs spawania blach i rur spoinami pachwinowymi metoda TIG (141-1) - CPV-80570000-0 w wymiarze 103 godzin dydaktycznych dla grupy 10 osób bezrobotnych w szczególnej sytuacji na rynku pracy.
Dodano: 2015-11-19 - Zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia o nazwie - Specjalista do spraw pozyskiwania i rozliczania projektów ze środków Unii Europejskiej dla 8 osób bezrobotnych
Dodano: 2015-08-17 - Zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia o nazwie - Kierowca wózków jezdniowych z obsługą magazynu dla 10 osób bezrobotnych
Dodano: 2015-08-17 - Zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia o nazwie - ABC przedsiębiorczości dla 20 osób w dwóch odrębnych grupach szkoleniowych po 10 osób
Dodano: 2015-07-23 - Zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia dla osób bezrobotnych.
Dodano: 2015-05-18 - KOMPLEKSOWA ORGANIZACJA KONFERENCJI SZKOLENIOWYCH DLA KÓŁ GOSPODYŃ WIEJSKICH W 2015 R.
Dodano: 2015-05-11 - Zorganizowanie i przeprowadzenie szkoleń dla osób bezrobotnych.
Dodano: 2015-04-29 - Zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia o nazwie - Animator zabaw dziecięcych dla 6 osób bezrobotnych - CPV- 80570000-0
Dodano: 2015-04-07 - Zorganizowanie i przeprowadzenie szkoleń dla osób bezrobotnych.
Dodano: 2014-09-16