Przetargi.pl
Kurs małej gastronomii z obsługa imprez okolicznościowych i elementami carvingu dla 5 osób ze środków EFS

Powiatowy Urząd Pracy ogłasza przetarg

  • Adres: 62-400 Słupca, ul. Piastów 2
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 063 2751444 , fax. 063 2751444
  • Data zamieszczenia: 2014-09-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Urząd Pracy
    ul. Piastów 2 2
    62-400 Słupca, woj. wielkopolskie
    tel. 063 2751444, fax. 063 2751444
    REGON: 31001783900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pup-slupca.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Kurs małej gastronomii z obsługa imprez okolicznościowych i elementami carvingu dla 5 osób ze środków EFS
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie usługi szkolenia w zakresie: kursu małej gastronomii z obsługą imprez okolicznościowych i elementami carvingu dla 5 osób bezrobotnych lub poszukujących pracy, zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Słupcy ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.Wspólny słownik zamówień 80530000-8- Usługi szkolenia zawodowego. 2. Celem szkolenia jest zdobycie wiedzy i nabycie praktycznych umiejętności gastronomicznych oraz przygotowanie do pracy w charakterze pracownika gastronomii z obsługą imprez okolicznościowych i elementami carvingu.3. Program szkolenia musi być zrealizowany w łącznym wymiarze 160 godzin zegarowych oraz musi zawierać m.in. następujące zagadnienia: Moduł 1: mała gastronomia z obsługą imprez okolicznościowych (łącznie 135 godzin) - bezpieczeństwo i higiena pracy, - wyposażenie techniczne, - planowanie i organizowanie produkcji gastronomicznej, - technologia gastronomiczna z towaroznawstwem - planowanie posiłków i układanie menu - sporządzanie potraw na przyjęcia okolicznościowe i inne imprezy specjalne - zajęcia praktyczne (m.in. sporządzanie potraw z warzyw i ziemniaków, sporządzanie potraw z jaj, sporządzanie zup i sosów, potrawy z drobiu, mięsa, ryb, przekąski zimne i gorące, ciasta i desery) Moduł 2: elementy carvingu (łącznie 25 godzin) - historia i pochodzenie carvingu, - narzędzia do carvingu, - zasady i techniki carvingu, - zajęcia praktyczne ( min. rzeźbienie motywów kwiatowych w owocach i warzywach takich jak: arbuz, melon, dynia, burak, kalarepa, rzodkiew, ogórek, cukinia, marchew i inne). 4. Program szkolenia musi być zrealizowany w łącznym wymiarze 160 godzin zegarowych, przypadających na każdego uczestnika szkolenia. Godzina zegarowa kursu liczy 60 minut i obejmuje zajęcia edukacyjne (dydaktyczne) liczące 45 min oraz przerwę, liczącą średnio 15 minut. 5 Do całkowitej liczby godzin szkolenia należy doliczyć czas na przeprowadzenie egzaminu wewnętrznego, trwającego nie dłużej niż 4 godziny. 6. Kurs łącznie z egzaminem wewnętrznym musi być zrealizowany w ciągu maksymalnie 35 dni roboczych, przy czym tygodniowy wymiar zajęć musi wynosić przeciętnie nie mniej niż 25 godzin, natomiast dzienny wymiar zajęć nie może przekroczyć 8 godzin zegarowych. 7. W razie konieczności posiadania niezbędnych badań lekarskich do odbycia szkolenia koszt ten ponosi Zamawiający.8. Zajęcia muszą odbywać się w godzinach pomiędzy 8.00 a 18.00. Zamawiający nie dopuszcza możliwości realizacji kursu w niedziele i święta.9. Szkolenie musi zakończyć się: - egzaminem mającym na celu weryfikację umiejętności i/lub kompetencji i/lub kwalifikacji zawodowych przed komisją powołaną przez organizatora szkolenia i wydaniem stosownego zaświadczenia lub innego dokumentu potwierdzającego ukończenie szkolenia i uzyskanie kwalifikacji zawierającego, o ile odrębne przepisy nie stanowią inaczej: numer z rejestru, imię i nazwisko oraz PESEL uczestnika szkolenia, a w przypadku cudzoziemca numer dokumentu stwierdzającego tożsamość, nazwę instytucji szkoleniowej przeprowadzającej szkolenie, formę i nazwę szkolenia, okres trwania szkolenia, miejsce i datę wydania zaświadczenia lub innego dokumentu potwierdzającego ukończenie szkolenia i uzyskanie kwalifikacji, tematy i wymiar godzin zajęć edukacyjnych, podpis osoby upoważnionej przez instytucję szkoleniową przeprowadzającą szkolenie.UWAGA! Instytucje szkoleniowe, które wydają zaświadczenia zgodne z wzorem określonym w § 18 ust. 2 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 stycznia 2012r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. z 2014r., poz. 622) muszą dołączyć do tego zaświadczenia suplement zawierający: okres trwania szkolenia oraz tematy i wymiar godzin zajęć edukacyjnych. Suplement musi być jednoznacznie powiązany z zaświadczeniem, do którego został wydany, tzn. musi zawierać numer z rejestru zaświadczenia, do którego suplement jest dodatkiem.Zamawiający zastrzega sobie, prawo uczestnictwa wyznaczonego pracownika urzędu w egzaminie wewnętrznym, w celu zapewnienia wysokiej jakości szkolenia oraz rzetelnego potwierdzenia zdobytej wiedzy merytorycznej i/lub praktycznej szkolenia.- oraz wydaniem certyfikatu uczestnictwa w szkoleniu współfinansowanym przez Unię Europejską. Certyfikat musi być oznaczony logo EFS zgodnie z wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. Na certyfikacie musi być umieszczona informacja o współfinansowaniu oraz nazwa projektu: Działanie 6.1.3 Zaplanuj swoją przyszłość. 10. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić uczestnikom szkolenia napoje (zimne i gorące) oraz drobny poczęstunek (np. ciastka, drożdżówki) podczas przerw. 11. Wykonawca zapewni wszystkim uczestnikom szkolenia samodzielne stanowiska pracy, materiał do zajęć praktycznych z zakresu gotowania, niezbędny sprzęt kuchenny (urządzenia, narzędzia, przybory itp.), materiały szkoleniowe (produktów spożywczych) wspomagające tematykę szkolenia oraz materiały do robienia notatek (zeszyt i długopis). 12. Wykonawca ma obowiązek ubezpieczyć wszystkich uczestników szkolenia od następstw nieszczęśliwych wypadków na czas trwania szkolenia. Poniesiony przez instytucję szkoleniową wydatek na ten cel nie może zostać ujęty w kalkulacji kosztów i jednocześnie nie może mieć wpływu na cenę szkolenia. Wydatek ten będzie stanowił wkład własny instytucji szkoleniowej. 13. Miejsce szkolenia: zajęcia teoretyczne i praktyczne: 62-400 Słupca (woj. wielkopolskie).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 808300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: posiadane certyfikaty jakosci usług
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.pup-slupca.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną