Przetargi.pl
Kompleksowa usługa cateringowa w zakresie: przygotowania i dowożenia posiłków dla podopiecznych w ramach projektu „Utworzenie 13 Dziennych Domów Pobytu na terenie województwa kujawsko – pomorskiego” oraz Dzienny Dom Senior+

Gmina Izbica Kujawska ogłasza przetarg

  • Adres: 87-865 Izbica Kujawska, ul. Marszałka Piłsudskiego
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 542 865 009 , fax. 542 865 009
  • Data zamieszczenia: 2021-02-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Izbica Kujawska
    ul. Marszałka Piłsudskiego 32
    87-865 Izbica Kujawska, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 542 865 009, fax. 542 865 009
    REGON: 91086685000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.izbicakuj.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Kompleksowa usługa cateringowa w zakresie: przygotowania i dowożenia posiłków dla podopiecznych w ramach projektu „Utworzenie 13 Dziennych Domów Pobytu na terenie województwa kujawsko – pomorskiego” oraz Dzienny Dom Senior+
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest kompleksowa usługa cateringowa w zakresie: przygotowania i dowożenia posiłków dla podopiecznych w ramach projektu „Utworzenie 13 Dziennych Domów Pobytu na terenie województwa kujawsko – pomorskiego” oraz Dzienny Dom Senior+ . – zgodnie z wymogami określonymi w niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, zwanej dalej SIWZ. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: 1. Przewidywana ilość podopiecznych Dziennego Domu Pobytu wynosi maksymalnie 30 osób. 2. Rodzaj i ilość posiłków to: II śniadanie w ilości maksymalnie 30, obiad w ilości maksymalnie 30. 3. Ilość posiłków określona w pkt. 2 będzie ulegać zmianie w zależności od bieżących potrzeb. Wykonawcy nie przysługują względem Zamawiającego żadne roszczenia, w tym o zapłatę odszkodowania w przypadku nie zapewnienia przez Zamawiającego zalecenia ilości posiłków, gdyż ilość ta jest jedynie szacunkowa, a ryzyko z tego tytułu obciąża Wykonawcę. 4. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zamówienia posiłków dla wyodrębnionej grupy osób wymagających diet lekkostrawnych lub specjalnych (np. cukrzyków) sporządzanych przez Wykonawcę w cenie zgodnej ze złożoną ofertą dla posiłku codziennego. Jadłospis na diety przygotowuje Wykonawca, a zatwierdza Zamawiający. 5. Posiłki dostarczane będą pod adres: Dziennego Dom Pobytu oraz Dzienny Dom Senior+, Szczkowo 26, 87-865 Izbica Kujawska (budynek po byłej szkole) 6. Godziny dostarczania posiłków: II śniadanie - do godz. 9.30 obiad – do godz. 13.30. 7. Usługa obejmuje: II śniadanie – codziennie od poniedziałku do piątku, dwudaniowy obiad – codziennie od poniedziałku do piątku, 8. Dwudaniowy gorący obiad + napój należy dostarczyć: zupę i napój w przystosowanym do tego celu termosie, drugie danie w porcjach w zamkniętych naczyniach jednorazowych, 9. II śniadanie obejmuje kanapkę, herbatę z cytryną lub kawę zbożową + owoc lub jogurt. Dostarczone kanapki powinny być zapakowane pojedynczo, do każdej kanapki powinna być dołączona serwetka papierowa. Dostarczone owoce muszą być umyte. 10. Usługa obejmuje przygotowanie posiłków z komponentów zakupionych przez Wykonawcę, dowóz posiłków własnym transportem Wykonawcy codziennie od poniedziałku do piątku. 11. W okresie wykonywania umowy Wykonawca będzie przygotowywał posiłki według jadłospisu sporządzonego przez siebie z uwzględnieniem założeń Zamawiającego. 12. Zamawiający wymaga, aby w piątki Wykonawca dostarczał posiłki bezmięsne (II śniadanie i obiad) 13. Wykonawca będzie dostarczał jadłospis na każdy kolejny tydzień z tygodniowym wyprzedzeniem. 14. W razie nagłej zmiany jadłospisu wymagana jest telefoniczna akceptacja Zamawiającego. 15. Posiłki winny być świeże, I gatunku i przygotowywane przez Wykonawcę z produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych. 16. Posiłki nie mogą być wykonywane z produktów typu „instant” (np. zupy w proszku, sosy) oraz produktów gotowych np. mrożone pierogi). 17. Wszystkie dodatki warzywne do drugiego dania mają być świeże lub gotowane z surowych warzyw. Zamawiający nie dopuszcza przygotowania ich z gotowych produktów konserwowych. 18. W okresie od 01.06. do 15.09 Wykonawca wprowadzi do jadłospisu przynajmniej 2 razy w tygodniu dodatki do posiłków lub potrawy sezonowe typu: makaron z truskawkami lub jagodami – 150 g, pierogi z truskawkami lub jagodami – 380 g, knedle ze śliwkami – 380 g, leczo z cukinią – 200 g, młode ziemniaki z koperkiem – 200 g, jajkiem sadzonym i kefirem – 250 g, gotowany kalafior, fasolka szparagowa, mizeria – 100 g jako przystawka do drugiego dania itp. Zamawiający dopuszcza przesunięcie terminu wprowadzenia potraw sezonowych na telefoniczną prośbę Wykonawcy w związku z warunkami pogodowymi. 19. W przypadku organizowania imprez wyjazdowych dla podopiecznych Domu Dziennego Pobytu Zamawiający powiadomi Wykonawcę z minimum tygodniowym wyprzedzeniem o zmianach w dostarczaniu posiłków. 20. Cena za dostarczony catering będzie zgodna z ceną ofertową, określoną w ofercie. 21. Produkcja i dostarczanie posiłków musi odbywać się w sposób zapewniający wymagany standard sanitarno-epidemiologiczny oraz zgodny z wymogami Rozporządzenia WE Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 2904,2014 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z w004 r. ze zm.) oraz Ustawy z dnia 25.08.2016 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U.2017.149 ze zm.) , a także aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie z uwzględnieniem zmian w okresie trwania umowy. 22. Zakwestionowane przez Zamawiającego pod względem ilościowym lub jakościowym posiłki, np. smak, zapach, wygląd posiłku) podlegają natychmiastowej wymianie na koszt Wykonawcy. 23. Wykonawca będzie dostarczał posiłki własnym środkiem transportu na własny koszt. 24. Pracownicy, którzy będą dostarczać posiłki winni posiadać odzież ochronną zgodnie z wymogami sanitarno-higienicznymi. 25. Naczynia transportowe (termosy) muszą być przeznaczone tylko do tego celu i być szczelnie zamknięte, nieuszkodzone, zapewniające utrzymanie właściwej jakości i temperatury potraw. 26. Mycie i dezynfekcja naczyń transportowych (termosów), w których dostarczana będzie żywność należy do Wykonawcy. Zamawiający zwróci Wykonawcy naczynia, o których mowa, ze śniadania po dostarczeniu obiadu w danym dniu, zaś z obiadu najpóźniej w dniu następnym po dostarczeniu śniadania. 27. Wykonawca dostarczy nieodpłatnie Zamawiającemu pojemniki na odpady. Wykonawca jest zobowiązany do codziennego usuwania ewentualnych pozostałości jedzenia zgodnie z obowiązującymi przepisami (Ustawa o odpadach z dnia 14 grudnia 2012 r., Dz. U. 2016, poz. 1987 ze zm.) i poddawać je utylizacji na własny koszt. 28. Wykonawca jest zobowiązany do posiadania uprawnień, odpowiednich kwalifikacji i warunków do odpowiedniego wykonania przedmiotu umowy. 29. Zamawiający będzie informował o zmianie ilości zamówionych śniadań do godz. 14.00 w dniu poprzedzającym złożenie zamówienia, a o zmianie ilości zamówionych obiadów do godz. 9.00 w dniu realizacji zamówienia. 30. Do Wykonawcy będzie należało prowadzenie dokumentacji wydawanych posiłków, tj. dokument WZ w 2 egzemplarzach po 1 dla każdej ze stron. 31. Wykonawca jest zobowiązany posiadać aktualną decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, zezwalającą na prowadzenie działalności w zakresie żywienia zbiorowego wydaną na podstawie Ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2019.1252); 32. Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli stosowanych surowców, przebiegu procesów technologicznych oraz dziennych norm pokarmowych i ilości wagowych. 33. Ogólne założenia ilościowe menu na posiłki: II śniadanie: Kanapki (dwie kromki chleba: razowa lub pszenna) np. z masłem jajkiem na twardo, szynką, serem żółtym, twarożkiem chudym, szprotem wędzonym, sardynką w oleju, sałatka jarzynowa i in. Owoce np. jabłko, banan, gruszka herbata z cytryną lub kawa zbożowa w ilości 250 ml, jogurt – 150 g Obiad (dwa dania + napój): Zupa (np. krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami, pomidorowa z ryżem, ogórkowa z ziemniakami, fasolowa z ziemniakami, pieczarkowa z makaronem, kalafiorowa z ziemniakami, szczawiowa z ziemniakami, kalafiorowa z ziemniakami, rosół z makaronem, kapuśniak z ziemniakami, brokułowa z kluseczkami, barszcz czerwony z ziemniakami, żurek z jajkiem i kiełbasą w ilości po 350 ml) II danie (np. kotlet schabowy, mielony, kotlet z piersi panierowany lub rybny - 100 g, wątróbka z cebulką – 150 g, udko pieczone – 180 g, krokiety z kapustą i grzybami 400 g, placek po węgiersku - 200 g, placki ziemniaczane 200 g, pierogi z kapustą i mięsem okraszone lub z serem – 380 g, gulasz wieprzowy, w tym 80 g mięsa – 150 g, naleśniki z serem – 380 g, kopytka 200 g, bigos – 300 g, rolada wieprzowa w sosie – 100/100 g, ryż zapiekany ze śmietaną i cynamonem - 200 g, pyzy ziemniaczane – 200 g, gołąbki z mięsem lub ryżem – 380 g, ziemniaki – 200 g, surówki różne rodzaje – 100 g), Ziemniaki do dań mięsnych, surówki np. do naleśników, placków po węgiersku Napoje (np. kompoty różne rodzaje lub soki w ilości 250 ml) W jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalne smażone.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach