Przetargi.pl
Kompleksowa organizacja kampanii promocyjnej ryb i produktów rybnych w gminie Nowy Staw pt. Zdrowy jak ryba - I

Gmina Nowy Staw ogłasza przetarg

  • Adres: 82-230 Nowy Staw, ul. Bema 1
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 055 2715110
  • Data zamieszczenia: 2010-09-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Nowy Staw
    ul. Bema 1 1
    82-230 Nowy Staw, woj. pomorskie
    tel. 055 2715110
    REGON: 00052896500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.nowystaw.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Kompleksowa organizacja kampanii promocyjnej ryb i produktów rybnych w gminie Nowy Staw pt. Zdrowy jak ryba - I
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest kompleksowa organizacja kampanii promocyjnej ryb i produktów rybnych pt Zdrowy jak ryba dnia 17 października 2010 roku w gminie Nowy Staw w ramach Programu Operacyjnego Zrównoważony rozwój sektora rybołóstwa i nadbrzeżnych obszarów rybackich 2007-2013. Kampania produktów rybnych skierowana jest do różnych grup wiekowych zarówno do dorosłych jak i dzieci oraz młodzieży szkolnej. Jej ogólnym celem jest zachęcenie jak największej liczby osób do zwiększenia spożycia ryb i produktów rybnych, poszerzenie wiedzy na temat walorów odżywczych i zalet potraw rybnych. Realizacja kampanii składa się z działań standardowych wymaganych przy organizacji imprez plenerowych jak również działań promocyjno - informacyjnych. Impreza trwać będzie co najmniej 8 godzin. W ramach działania wymagane jest : 1) zamieszczenie informacji o imprezie w prasie lokalne - publikację materiałów informacyjno - promocyjnych w lokalnej prasie przed organizacją imprezy oraz jedno wydanie po ( Gazeta Malborska)- ? strony. Ogłoszenie I będzie zawierać hasło przewodnie, datę i miejsce imprezy, logotypy instytucji finansujących oraz informacje o planowanym przebiegu imprezy w tym również krótkie informację na temat walorów odżywczych produktów rybnych. Ogłoszenie II zawierać będzie hasło przewodnie, logotypy instytucji finansujących oraz informacje o przebiegu imprezy oraz krótką informację na temat walorów odżywczych produktów rybnych. 2) opracowanie projektu oraz wykonanie banera reklamowego o wymiarach 6 x 1 m. Planuje się powieszenie banera w miejscu widocznym powszechnie dostępnym np. nad drogą Nowy Staw - Malbork przy wjeździe do Nowego Stawu, bądź w innym widocznym miejscu. Baner będzie zawierał hasło przewodnie, datę i miejsce imprezy jak również logotypy instytucji finansujących. Będzie spełniać zarówno rolę informacyjną jak i promocyjną realizowanej kampanii. 3) opracowanie projektu i wydruk ulotki promocyjnej A4 składana, kolor, papier kredowy. Planuje się rozpowszechnienie podczas trwania imprezy pięćset sztuk ulotek zawierających krótkie informacje o projekcie wraz z logotypami instytucji finansujących oraz informacje na temat zdrowotnych walorów produktów rybnych, przepisy na potrawy rybne. 4) opracowanie projektu i wydruk plakatów informacyjno - promocyjnych: format A2, kolor, papier kredowy. Planuje się wykonanie plakatów w ilości pięćset sztuk, zostaną rozwieszone tydzień przed imprezą na terenie całej Gminy. Plakaty będą zawierały hasło przewodnie, datę i miejsce imprezy, logotypy instytucji finansujących oraz informacje o planowanym przebiegu imprezy jak również krótkie informacje na temat zdrowotnych walorów produktów rybnych. 5) wynajem sceny o wymiarach 10 x 8m z zadaszeniem. Scena będzie zagospodarowana przez konfenansjera, który będzie prowadzić festyn, kucharza, na scenie odbywać się będą konkursy skierowane do uczestników festynu w podziale na grupy wiekowe. 6) zaangażowanie zawodowe kucharza - pokazy przyrządzania produktów rybnych, podczas nich będzie omawiać sposoby przygotowania produktów rybnych do spożycia, a także będzie omawiać ich walory smakowe i zdrowotne. Kucharz będzie prowadził na scenie autorski pokaz przyrządzania różnorodnych potraw z produktów rybnych. 7) zaangażowanie zawodowe konfenansjera - będzie pełnić rolę gospodarza festynu w tym będzie informować uczestników o atrakcjach jakie zostały opracowane i jakie czekają jeszcze do realizacji. Będzie wspomagać osoby prowadzące konkursy oraz kucharza, urozmaici imprezę dowcipami zapewni profesjonalne przeprowadzenie imprezy. Będzie również informować uczestników festynu o walorach smakowo-odżywczych a tym samym zachęcać do zwiększenia spożycia ryb. 8) zaangażowanie 2 osób prowadzących konkursów i zabaw o tematyce związanej z projektem. Przewidziano trzy konkursy skierowane do dzieci i młodzieży szkolnej. Konkursy skierowane do dzieci i młodzieży szkolnej zostaną ogłoszone już w sierpniu na stronie Beneficjenta natomiast z początkiem roku szkolnego zostaną rozesłane do wszystkich szkół na terenie gminy Nowy Staw. Przewidziano organizację konkursu plastycznego oraz gry i zabawy. Konkursy dla dorosłych z wiedzy na temat walorów smakowych i zdrowotnych produktów rybnych. 9) wynajem scenografii sceny - scena zostanie udekorowana wynajętą scenografią stosownie do charakteru imprezy (np. sieci i osprzęt rybacki, plansze z rybami, zdjęcia potraw rybnych itp.). 10) zakup nagród konkursowych. Zakup nagród związany jest z przeprowadzeniem konkursów dla publiczności, będą one ściśle związane z rybami oraz produktami rybnymi. Dla uczestników konkursów przewidziano drobne nagrody rzeczowe, mające charakter promocyjny w tym promocję produktów rybnych oraz promocję ich spożycia. W ramach nagród przewidziano zakup następujących nagród: 1.książki kucharskie - dania rybne - 20 sztuk, 2.wędki - 20 sztuk, 3.kołowrotki - 20 sztuk, 4.torby - 40 szt., ekologiczne białe 5.atlas rybny - 20 szt. 11) degustacja produktów rybnych wraz z zapewnieniem miejsc do ich spożywania. Festyn będzie połączony z degustacją produktów rybnych, zakłada się dystrybucję wśród uczestników imprezy plenerowej pięciu tysięcy porcji degustatorskich w pięciu rodzajach potraw rybnych (każda potrawa po 1000 porcji) - zupa rybna, dorsz smażony, makrela z grilla, śledź zapiekany w occie, ryba po grecku. Waga porcji min. 50 gram, będzie podawana w naczyniach jednorazowego użytku do tego sztućce. W ramach tego działania zostanie zapewnione miejsce do spożywanie potraw tj. ławy z parasolami lub namioty. 12) wynajem kabin sanitarnych, które zostaną wynajęte na czas trwania imprezy w ilości 4 szt. o normalnym standardzie wyposażenia; 13) wynajem śmietników w ilości 7 szt., o pojemności 240 litrów; 14) ubezpieczenie OC imprezy, wymóg podyktowany zabezpieczeniem organizatora imprezy przed potencjalnymi roszczeniami osób fizycznych i prawnych; 15) zabezpieczenie imprezy od strony medycznej, koniecznym jest zapewnienie obecności ratownika medycznego przez cały czas trwania imprezy; 16) wynajem firmy ochroniarskiej, w celu zapewnienia bezpieczeństwa podczas trwania imprezy. Uwzględniając planowaną liczbę uczestników konieczne jest wynajęcie co najmniej 20 pracowników ochrony. 17) wynajem barierek ochronnych w ilości 120 szt., w celu zapewnienia bezpieczeństwa przy scenie oraz podczas trwania konkursów oraz zabezpieczenia terenu imprezy. 18) usługa zarządzanie projektem oraz rozliczenie kampanii promocyjnej. W zakres niniejszego zadania wchodzić będzie kierowanie projektem w tym monitoring zgodności rzeczowej oraz finansowej realizacji działań promocyjno - informacyjnych przez wybranego Wykonawcę, nadzór nad zawieranymi umowami oraz przygotowanie dokumentacji wymaganej do rozliczenia projektu. - projekt będzie dotyczyć promocji wszystkich dostępnych w sprzedaży gatunków ryb, bez jakichkolwiek preferencji dotyczących ich pochodzenia oraz gatunku. - podczas realizacji kampanii nie będą eksponowane żadne elementy dotyczące promocji konkretnych marek handlowych związanych z produktami rybnymi. - promocja projektu - Wszelkie publikowane materiały (banery, ulotki, plakaty) winny być przed publikacją uzgodnione z Zamawiającym oraz zawierać informacje o współfinansowaniu projektu ze środków pochodzących z Unii Europejskiej oraz logo UE oraz PO Ryby 2007-2013 Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej Informacja na temat możliwości powierzenia przez wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom: wykonawca może powierzyć wykonanie części lub całości niniejszego zamówienia podwykonawcom. W takim przypadku zobowiązany jest do wykazania w formularzu ofertowym części zamówienia, której wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom. Wymagania stawiane Wykonawcy: 1 Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. 2 Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy, 3 Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy. 4 Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. 5 Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 799520002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.nowystaw.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach