Nadleśnictwo Ustka ogłasza przetarg
- Adres: 76270 Ustka, ul. Słupska
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 598 144 009
- Data zamieszczenia: 2018-10-23
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Nadleśnictwo Ustka
ul. Słupska 25
76270 Ustka, woj. pomorskie
tel. 598 144 009
REGON: 77052827100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: https://bip.lasy.gov.pl/pl/bip/dg/rdlp_szczecinek/nadl_ustka/zamowienia_publiczne
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka państwowa nieposiadająca osobowości prawnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Kompleksowa Obsługa Ośrodka Szkoleniowo - Wypoczynkowego Leśnik w Orzechowie w 2019 roku. - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiot zamówienia dotyczy kompleksowej obsługi Ośrodka Szkoleniowo – Wypoczynkowego „Leśnik” Nadleśnictwo Ustka w Orzechowie w 2019 roku. Przedmiot zamówienia został szczegółowo opisany w załączniku nr 1 do SIWZ – Opis przedmiotu zamówienia, w załączniku nr 2 do SIWZ – Wykaz stawianych warunków dla osób wykonujących przedmiot zamówienia oraz w załączniku nr 3 - Szczegółowe zestawienie przedmiotu zamówienia. Wykonawca może powierzyć realizację elementów (części) przedmiotu zamówienia podwykonawcom. W przypadku zamiaru wykonywania przedmiotu zamówienia z udziałem podwykonawców wykonawca zobowiązany jest do wskazania w swojej ofercie: części zamówienia (zakresów rzeczowych), których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom i podania przez wykonawcę firm podwykonawców. Wskazanie takie należy umieścić na formularzu ofertowym. W przypadku braku wskazania w ofercie podwykonawstwa wykonawca będzie mógł wprowadzić podwykonawcę wyłącznie na warunkach określonych w umowie. Zamawiający wymaga zatrudnienia przez wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie umowy o pracę: pracowników wykonujących prace związane z czynnościami związanymi z przygotowaniem posiłków, (kucharz, pomoc kuchenna), czynności związane z obsługą gości na Sali konsumpcyjnej (kelner), czynności związane z przechowywaniem materiałów (magazynier), czynności związane z obsługą recepcji (recepcjonista), czynności związane z dozorowaniem (dozorca), czynności związane z naprawami wyposażenia ośrodka (konserwator), czynności związane ze sprzątaniem (pokojowa), czynności związane z obsługą Sali zabaw (animator), z uwagi na to iż wykonanie tych czynności polega na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. - Kodeks pracy (tekst jedn.: Dz. U. z 2018 r. poz. 108, z późn. zm.). Sposób dokumentowania zatrudnienia osób, uprawnienia Zamawiającego w zakresie kontroli spełnienia przez Wykonawcę ww. wymagań oraz sankcji z tytułu niedopełnienia tych wymagań określono w załączniku nr 10 do SIWZ – we wzorze umowy. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55322000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości: 18.000,00 złotych (słownie: osiemnaście tysięcy złotych i 00/100). Wadium należy wnieść przed upływem terminu składania ofert Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 1) pieniądzu, 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, 3) gwarancjach bankowych, 4) gwarancjach ubezpieczeniowych, 5) poręczeniach udzielonych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (tekst jedn.: Dz. U. z 2016 r. poz. 359 z późn. zm.). Wadium wpłacane w pieniądzu należy wnieść przelewem na rachunek bankowy Zamawiającego w banku BGŻ BNP PARiBAS SA nr rachunku: 83 2030 0045 1110 0000 0092 8550 z dopiskiem: wadium na zabezpieczenie oferty w postępowaniu na „Kompleksowa obsługa Ośrodka Szkoleniowo – Wypoczynkowego Leśnik w Orzechowie w 2019 roku”. Wniesienie wadium w pieniądzu będzie skuteczne, jeżeli w podanym terminie zostanie zaliczone na rachunku bankowym Zamawiającego. Wadium wnoszone w formie innej niż pieniądz może być załączone w oryginale do oferty lub złożone w oryginale przed upływem terminu składania ofert w siedzibie Zamawiającego (pokój nr 3). Wadium musi zabezpieczać ofertę na daną część zamówienia przez cały okres związania ofertą. Wykonawca, który nie wniesie wadium lub nie zabezpieczy oferty akceptowalną formą wadium w wyznaczonym terminie, zostanie wykluczony z postępowania, a jego oferta zostanie uznana za odrzuconą.
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku udziału w postępowaniu.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oferta musi zawierać formularz oferty (załącznik nr 9 do SIWZ) oraz oświadczenia (załącznik nr 4 oraz 7 do SIWZ), a w przypadku podpisania oferty przez pełnomocnika, oraz w przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia – pełnomocnictwo, a także szczegółowe zestawienie przedmiotu zamówienia (załącznik nr 3 do SIWZ).
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- ŚWIADCZENIE USŁUGI CATERINGOWEJ – CAŁODZIENNEGO WYŻYWIENIA PACJENTÓW
Dodano: 2023-04-11 - Obsługa leśnego pensjonatu w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino w miejscowości Wiatrołom 9 wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków w roku 2023 - uzupełnienie
Dodano: 2023-04-07 - ŚWIADCZENIE USŁUGI CATERINGOWEJ – CAŁODZIENNEGO WYŻYWIENIA PACJENTÓW
Dodano: 2023-03-09 - Świadczenie usługi w zakresie przygotowywania posiłków dla pacjentów Szpitala Specjalistycznego w Prabutach Sp. z o. o.
Dodano: 2022-12-29 - przygotowanie i podanie posiłków w kuchni zamawiającego
Dodano: 2020-07-23 - Usługa gastronomiczna polegająca na przygotowaniu i dostarczaniu posiłków dla dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym w roku szkolnym 2020/2021
Dodano: 2020-07-20 - Obsługa leśnego pensjonatu w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino w miejscowości Wiartołom 9 wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków w sezonie łowieckim 2020/21
Dodano: 2020-07-17 - Obsługa leśnego pensjonatu w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino w miejscowości Wiartołom 9 wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków w sezonie łowieckim 2020/21
Dodano: 2020-06-23 - Obsługa leśnego pensjonatu w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino w miejscowości Wiartołom 9 wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków w sezonie łowieckim 2020/21
Dodano: 2020-06-02 - Obsługa leśnego pensjonatu w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino w miejscowości Wiartołom 9 wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków w sezonie łowieckim 2020/21
Dodano: 2020-03-19