Przetargi.pl
Katering dla Przedszkola Miejskiego Nr 8 w Gliwicach

Przedszkole Miejskie Nr 8 w Gliwicach ogłasza przetarg

  • Adres: 44-100 Gliwice, ul. Horsta Bienka 19
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 2313932 , fax. 032 2313932
  • Data zamieszczenia: 2010-11-23
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Przedszkole Miejskie Nr 8 w Gliwicach
    ul. Horsta Bienka 19 19
    44-100 Gliwice, woj. śląskie
    tel. 032 2313932, fax. 032 2313932
    REGON: 27200049590927
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pm8gliwice.blizej.info
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: PRZEDSZKOLE MIEJSKIE

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Katering dla Przedszkola Miejskiego Nr 8 w Gliwicach
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest catering - przygotowanie i dostawa obiadów dla dzieci do Przedszkola Miejskiego nr 8 w Gliwicach; 2. Szacunkowa ilość posiłków: maksymalnie 2 200 osobodni miesięcznie. Umowa zostaje zawarta na okres 7 miesięcy1. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest catering - przygotowanie i dostawa obiadów dla dzieci do Przedszkola Miejskiego nr 8 w Gliwicach; 3. Szacunkowa ilość posiłków: maksymalnie 2 200 osobodni miesięcznie przy wyliczeniu 22 dni roboczych. Umowa zostaje zawarta na okres 7 miesięcy. 4. Wykonawca zobowiązuje się do: - Dostarczania posiłków we wszystkie dni pracy przedszkola jeden raz dziennie do godziny 11.30. Posiłek składa się z zupy, drugiego dania z surówka oraz kompotu. Cena jednego posiłku to 3,90 zł. Ilość posiłków będzie uzależniona od frekwencji dzieci - zapotrzebowanie na dany dzień będzie składane przez upoważnionego pracownika Zamawiającego do godziny 8.50 telefonicznie z możliwością korekty do godziny 9.30; - Przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości, zachowując ich jakość i estetykę wykonanie zgodnie z normami HACCP oraz zbiorowego żywienia i wymogami sanitarno-epidemiologicznymi; - Przygotowania i dostarczenia posiłków spełniających wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku od 3 do 6 lat oraz zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi wg Instytutu Żywienia i Żywności; - Wykonywania posiłków z naturalnych produktów, bez używania produktów typu instant czy gotowych półproduktów (np. mrożone pierogi, klopsy, gołąbki itp.) z gwarancja świeżości artykułów i produktów. Mięso nie możne być MMO (mięso odkostnione mechaniczne); - Dostarczania posiłków na własny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych posiłków. Pojemniki i termosy muszą być szczelnie zamykane, tak aby podczas transportu posiłki w formie płynnej nie uległy rozlaniu. Temperatura dla dan gorących w momencie przekazywania posiłków dzieciom winna wynosić co najmniej 63 stopnie C. Odbiór dostarczonych posiłków potwierdzony będzie każdorazowo protokołem ich dostarczania, z wyszczególnieniem ilości dostarczonych posiłków, podpisem upoważnionego pracownika Zamawiającego; - Odbierania odpadów pokonsumpcyjnych w przystosowanych do tego celu pojemnikach po zakończeniu pory wydawania obiadów; - Przedstawiania jadłospisu na 5 dni do akceptacji Zamawiającego, najpóźniej do czwartku poprzedzającego tydzień, którego jadłospis dotyczy. Jadłospis powinien obejmować dania mięsne, półmięsne oraz jarskie, jak również uwzględnić urozmaicenie posiłków ze względu na sezonowość i święta. Na jadłospisie winna widnieć gramatura oraz kaloryczność posiłku; - W przypadku wyjazdu dzieci na wycieczkę Wykonawca zobowiązuje się w ramach środków przeznaczonych na obiad do przygotowania tzw. suchego prowiantu. Zamawiający poinformuje Wykonawce o planowanej wycieczce telefonicznie z 3 dniowym wyprzedzeniem; - Pobierania oraz przechowywania próbek dostarczonych posiłków w specjalnie przeznaczonych do tego lodówkach przez okres 72 godzin od upływu dnia pobrania próbek. Wykonawca zobowiązuje się również do dostarczania odpowiedniej nadwyżki ilości posiłków w celu umożliwienia pobrania próbek przez Zamawiającego; - Umożliwienia dokonania kontroli przez Zamawiającego w trakcie przygotowania posiłków w miejscu ich produkcji wskazanym przez Wykonawce; - Zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci. Zalecenia dotyczące diet pokarmowych zostaną przekazane Wykonawcy w dniu zawarcia umowy;
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: dodatkowy produkt w ciągu 10 dni
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pm8gliwice.blizej.info, www.um.gliwice.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach