Przetargi.pl
Dzierżawa pomieszczeń i wyposażenia oraz prowadzenie stołówki i kuchni szkolnej w Zespole Szkół Zawodowych w Hajnówce z możliwością świadczenia usług gastronomicznych dla ludności

Zespół Szkół Zawodowych w Hajnówce ogłasza przetarg

  • Adres: 17-200 Hajnówka, ul. 3 Maja 25
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 0-85 682 20 71 , fax. 0-85 682 36 75
  • Data zamieszczenia: 2011-06-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Zawodowych w Hajnówce
    ul. 3 Maja 25 25
    17-200 Hajnówka, woj. podlaskie
    tel. 0-85 682 20 71, fax. 0-85 682 36 75
    REGON: 00018188100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zszhajnowka.republika.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dzierżawa pomieszczeń i wyposażenia oraz prowadzenie stołówki i kuchni szkolnej w Zespole Szkół Zawodowych w Hajnówce z możliwością świadczenia usług gastronomicznych dla ludności
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Po wydzierżawieniu od szkoły pomieszczeń kuchni oraz stołówki Dzierżawca zobowiązany będzie do prowadzenia stołówki na następujących zasadach: a)codzienne przygotowanie (zgodnie z normami żywieniowymi) i wydawanie obiadów dla żywienia zbiorowego dla uczniów Zespołu Szkół Zawodowych w Hajnówce, od godziny 13:10 do godziny 15:00, z wyłączeniem dni wolnych od nauki. Wszelkie zmiany dotyczące czasu i terminów wydawania posiłków wymagają wcześniejszego uzgodnienia obu stron. Orientacyjna ilość codziennie wydawanych obiadów wynosi 230 szt. Liczba ta w trakcie okresu dożywiania może ulec zmianie, co może wpłynąć na zwiększenie jak i na zmniejszenie liczby posiłków, b)koszt jednego pełnowartościowego obiadu dla ucznia może wynosić maksymalnie 4,00 zł (bez VAT - posiłki dla uczniów są zwolnienie z podatku VAT), c)koszt obiadów dla nauczycieli, pracowników i osób innych wg własnej kalkulacji, d)dla osób innych niż uczniowie objętych Programem - Pomoc Państwa w zakresie dożywiania - cena posiłku nie będzie wyższa niż wyżej ustalona - lit. b, e)minimalna miesięczna stawka czynszu nie może być niższa niż 200,00 zł brutto, f)utrzymanie czystości i porządku na terenie stołówki i kuchni zgodnie z wymogami odpowiednich służb, g)udostępnienie stołówki na zorganizowanie szkolnych imprez okolicznościowych, h)zabezpieczenie obsługi gastronomicznej podczas szkolnych uroczystości okolicznościowych, obozów sportowych, kolonii, zgłaszanych przez Dyrektora Zespołu Szkół Zawodowych, za dodatkową opłatą, regulowaną oddzielną umową, i)doposażenia na własny koszt wynajętego pomieszczenia w urządzenia niezbędne do prowadzenia działalności gospodarczej (urządzenia te pozostają przez okres trwania umowy i są po jej wygaśnięciu własnością Oferenta), j)na własny koszt Oferent będzie przeprowadzał konserwację, remonty bieżące i kapitalne urządzeń wydzierżawionych z częstotliwością zgodną z technologią użytkowania tych urządzeń, k)na własny koszt Oferent będzie przeprowadzał niezbędne naprawy i remonty dzierżawionych pomieszczeń w uzgodnieniu z dyrektorem szkoły, l)zostanie dokonany rozdział mediów (energia elektryczna, woda, ogrzewanie) pomiędzy szkołą a blokiem kuchennym poprzez instalację podliczników przez uprawnione do tego osoby. Dzierżawca będzie rozliczany za zużycie mediów na podstawie wskazań podliczników. Wywóz nieczystości stałych Najemca zrealizuje we własnym zakresie. Koszt rozdziału mediów pokrywa Dzierżawca, m)po zakończeniu umowy nastąpi komisyjny odbiór dzierżawionych przez Oferenta pomieszczeń, n)strony zastrzegają sobie prawo wcześniejszego rozwiązania umowy, za uprzednim 3 miesięcznym wypowiedzeniem, o)Oferent zobowiązany jest do przestrzegania zapisów ustawy o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi, p)Oferent zobowiązany jest do zatrudnienia na umowę o pracę osoby pracujące w kuchni w Zespole Szkół Zawodowych w Hajnówce przez cały czas trwania umowy, 2.Łączna powierzchnia kuchni, stołówki wraz z pomieszczeniami pomocniczymi wynosi: 295 m2. Wykaz pomieszczeń zawarty jest w załączniku nr 1 do SIWZ. 3.Szczegółowy wykaz sprzętu i wyposażenia znajdującego się w wynajmowanych pomieszczeniach zawarty jest w załączniku nr 2 do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zszhajnowka.republika.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach