Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 76-039 Biesiekierz, Biesiekierz 13
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 094 3180316 , fax. 094 3180136
- Data zamieszczenia: 2013-07-03
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
Biesiekierz 13 13
76-039 Biesiekierz, woj. zachodniopomorskie
tel. 094 3180316, fax. 094 3180136
REGON: 00380167000000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dożywianie uczniów w szkołach oraz innych osób w ramach programu wieloletniego Pomoc Państwa w zakresie dożywiania na terenie gminy Biesiekierz - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Dożywianie uczniów w szkołach oraz innych osób w ramach programu wieloletniego Pomoc Państwa w zakresie dożywiania na terenie gminy Biesiekierz. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje przygotowywanie oraz dostarczanie posiłków - obiadów jednodaniowych do: Szkoły Podstawowej w Świeminie, Szkoły Podstawowej w Biesiekierzu, Gimnazjum w Biesiekierzu, Szkoły Podstawowej w Parnowie, Szkoły Podstawowej w Starych Bielicach, Środowiskowego Domu Samopomocy w Biesiekierzu. Łączna, maksymalna ilość posiłków objęta zamówieniem wynosi 48413 posiłków dla 260 osób.Temperatura dostarczonych posiłków: zupy - minimum 75°C, gorące drugie dania - minimum 63°C, potrawy serwowane na zimno - optymalnie + 4°C.Temperatura dostarczonych posiłków nie może być niższa/inna niż określona w SIWZ. Gramatura dostarczonych posiłków (minimum): mięso (wieprzowina, wołowina, drób, ryba) - 100g, ziemniaki (lub kasza, frytki, ryż, makaron) - 200g, surówki - 100g, kompot (napój/sok w kartoniku lub butelce) - 200ml, zupa z wkładką mięsną - 400ml (w tym wkładka mięsna minimum 100g), pieczywo do porcji zupy z wkładką mięsną - 60g, pierogi, naleśniki lub krokiety - 300g. Gramatura dostarczonych posiłków nie może być mniejsza niż określona w SIWZ. Dostarczone posiłki powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych (w szczególności owoców i warzyw), naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji konserwujących, zagęszczających, barwionych lub sztucznie aromatyzowanych. Dostarczone posiłki powinny być przygotowane z zastosowaniem tłuszczów roślinnych, z ograniczonym stosowaniem tłuszczów zwierzęcych. Nie więcej niż dwa razy w tygodniu posiłek może stanowić zupa z wkładką mięsną.Trzy razy w tygodniu drugie danie, w tym: co najmniej jeden raz w tygodniu posiłek musi stanowić mięso (wieprzowina, wołowina, drób), ziemniaki (kasza, frytki, ryż, makaron), surówka i kompot (napój/sok w kartoniku lub butelce); jeden raz w tygodniu posiłek mogą stanowić pierogi, naleśniki lub krokiety i kompot (napój/sok w kartoniku lub butelce); jeden raz w tygodniu posiłek musi stanowić ryba wraz z surówką, ziemniakami (frytkami) i kompot (napój/sok w kartoniku lub butelce). Wykonawca będzie dostarczał posiłki własnym transportem (samochód spełniający wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności) w specjalistycznych termosach, gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw, będących własnością wykonawcy. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.biesiekierz.eu
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa dostarczania i podawania posiłków na miejscu w szkole dla uczniów uczęszczających do Szkoły Podstawowej z Oddziałami Integracyjnymi im. Leonida Teligi w Pyrzycach.
Dodano: 2016-07-26 - Świadczenie usług w zakresie żywienia dla SP ZOZ MSWiA w Szczecinie
Dodano: 2016-06-21 - WYNAJEM LOKALU UŻYTKOWEGO I ŚWIADCZENIE USŁUG GASTRONOMICZNYCH I CATERINGOWYCH NA RZECZ PRZEDSZKOLA PUBLICZNEGO NR 1 I NR 2 W BUDYNKU PRZEDSZKOLA PUBLICZNEGO NR 1 W KAMIENIU POMORSKIM UL. WYSOCKIEGO 3A
Dodano: 2016-06-13 - Świadczenie usług wyżywienia w Wojewódzkim Ośrodku Szkolenia PSP w Bornem Sulinowie
Dodano: 2016-05-17 - Przygotowanie, dostarczenie i wydanie osobom uprawnionym posiłku szkolnego
Dodano: 2016-02-18 - Przygotowanie, dostarczenie i wydanie osobom uprawnionym posiłku szkolnego.
Dodano: 2016-02-01 - Świadczenie usług żywienia pacjentów i obsługa kuchenek oddziałowych SPWSZ w Szczecinie
Dodano: 2016-01-22 - PRZYGOTOWANIE I DOWÓZ GORĄCYCH POSIŁKÓW JEDNODANIOWYCH DLA KLIENTÓW MIEJSKIEGO OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ W SŁAWNIE
Dodano: 2016-01-12 - Świadczenie usług pomocy kuchennej
Dodano: 2015-12-23 - świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia pacjentów oraz dostawa kanapek i art. spożywczych
Dodano: 2015-12-15