Wójt Gminy Wiązownica ogłasza przetarg
- Adres: 37-522 Wiązownica, Wiązownica 208
- Województwo: podkarpackie
- Telefon/fax: tel. 016 622-36-31
- Data zamieszczenia: 2010-08-05
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wójt Gminy Wiązownica
Wiązownica 208 208
37-522 Wiązownica, woj. podkarpackie
tel. 016 622-36-31
REGON: 00055167400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.wiazownica.regiony.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
DOŻYWIANIE UCZNIÓW SZKÓŁ PODSTAWOWYCH I GIMNAZJUM NA TERENIE GMINY WIĄZOWNICA - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
W ramach planowanego zadania przewiduje się świadczenie usług w zakresie dożywiania uczniów szkół podstawowych i gimnazjum na terenie gminy Wiązownica, w formie gorących posiłków. PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA ZOSTAŁ PODZIELONY NA DWA ODRĘBNE ZADANIA. ZADANIE NR 1 Przygotowanie obiadów w stołówce szkolnej gimnazjum w Wiązownicy dla uczniów szkoły podstawowej i gimnazjum w Wiązownicy oraz przygotowanie i dowóz obiadów do szkół podstawowych w Manasterzu, Radawie i Cetuli. ZADANIE NR 2 Przygotowanie obiadów w stołówce szkolnej w Zapałowie dla uczniów szkoły podstawowej i gimnazjum w Zapałowie oraz przygotowanie i dowóz obiadów do szkoły podstawowej w Ryszkowej Woli. Obiady powinny składać się z 3 dań (zupa, drugie danie, napój) przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia. Obiady powinny odpowiadać następującym kryteriom: -zawartość energii - 850 kcal; -udział energii z białka - nie mniej niż 12% wartości energetycznej posiłku; -udział białka zwierzęcego - średnio 50% ogólnej ilości białka zawartego w posiłku; -udział energii z tłuszczu - do 30%. Szczegółowy przedmiot zamówienia został określony w zał. nr 2 do SIWZ. Sposób przygotowywania obiadów: Zupy należy przygotować na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych z dodatkiem głównego składnika. Zupy na wywarach z kości w ograniczonych ilościach. Podprawianie zup niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem, albo masłem czy mąką, sporadycznie zasmażka. Przeciętna waga 1 porcji zupy - 400 g. Drugie danie - powinno składać się z produktów białkowych, najlepiej pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, drób) produktów bogatych w węglowodany złożone (ziemniaki, kasza, kluski itp.) oraz dodatków warzywnych (surówki, warzywa gotowane). Zamawiający oczekuje, iż Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zalecanym modelem żywienia o charakterze pro zdrowotnym poprzez: -stosowanie tłuszczów roślinnych; -ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych; -umiarkowane stosowanie mięsa czerwonego; -stosowanie mięsa drobiowego; -stosowanie ryb; -umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli; -duży udział warzyw i owoców w posiłkach, w tym także nasion roślin strączkowych. Napój - w ilości 200 ml (kompot, herbata). Obiady dowożone 1-daniowe, zamiennie w takiej samej ilości zupa o zwiększonej kaloryczności z pieczywem i drugie danie bez napoju. Zamawiający zabezpiecza naczynia ceramiczne dla potrzeb wydawania posiłków wyłącznie w stołówce gimnazjum w Zapałowie, natomiast w zakresie obiadów dowożonych do szkoły podstawowych, Wykonawca zobowiązany jest do zabezpieczenia termosów oraz jednorazowych naczyń i sztućców do wydawania posiłków oraz środek transportu. Długość tras dowozu posiłków wynosi: 1. Zapałów - Szkoła Podstawowa w Ryszkowej Woli - 16 km. 2. Wiązownica - SP Manasterz-Wiązownica = 14 km. 3. Wiązownica - SP Radawa-Wiązownica = 16 km. 4. Wiązownica - SP Cetula-Wiązownica = 22 km. Warunki przygotowania posiłków: W niniejszym zamówieniu przez posiłek należy rozumieć posiłek gorący ( drugie danie) o wartości odżywczej i kalorycznej zgodnej z wymogami obowiązującymi w żywieniu dzieci i młodzieży. Posiłki będą przygotowane w pomieszczeniach kuchni, wyposażonej w podstawowe urządzenia i sprzęt gastronomiczne, niezbędny do przygotowania i wydawania posiłków, które zostaną użyczone bezpłatnie Wykonawcy. Wykonawca będzie pokrywał koszty zużycia gazu i energii elektrycznej. W zamian za sprzątanie kuchni i stołówki Zamawiający zabezpieczy bezpłatnie dostawę bieżącej wody wraz z odprowadzeniem ścieków. Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność materialną za oddane w użyczenie pomieszczenia i wyposażenie tych pomieszczeń. Posiłki będą kupowane przez uczniów gimnazjum oraz szkół podstawowych, dofinansowane z budżetu gminy. Posiłki wydawane będą w dniach nauki szkolnej, w roku szkolnym 2009/2010. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany liczby i rodzajów posiłków w zależności od zaistniałych potrzeb. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210116
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie będzie wymagał wniesienia wadium przetargowego.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wiazownica.com lub www.bip.wiazownica.com
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną