Przetargi.pl
Dożywianie dzieci w Zespole Szkół w Bysławiu, Przedszkolu Samorządowym w Bysławiu i Lubiewie, Szkole Podstawowej w Klonowie oraz Szkole Filialnej w Suchej

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Lubiewie ogłasza przetarg

  • Adres: 89-526 Lubiewo, ul. Wojska Polskiego 8
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 52 3349249 , fax. 52 3349249
  • Data zamieszczenia: 2012-12-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Lubiewie
    ul. Wojska Polskiego 8 8
    89-526 Lubiewo, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 52 3349249, fax. 52 3349249
    REGON: 34038210700000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie dzieci w Zespole Szkół w Bysławiu, Przedszkolu Samorządowym w Bysławiu i Lubiewie, Szkole Podstawowej w Klonowie oraz Szkole Filialnej w Suchej
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na codziennym przygotowaniu i dostawie obiadów przez Wykonawcę dla dzieci w Zespole Szkół w Bysławiu, Przedszkolu Samorządowym w Bysławiu i Lubiewie, Szkole Podstawowej w Klonowie oraz Szkole Filialnej w Suchej. Zakres rzeczowy przedmiotu zamówienia obejmuje: 1) przygotowanie obiadów (zwanych także dalej posiłkami) ze świeżych i spełniających inne wymogi przepisów prawa, w tym zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.), produktów żywnościowych zakupionych we własnym zakresie przez Wykonawcę, przy czym: a)wszystkie produkty żywnościowe i posiłki wytworzone z tych produktów muszą być świeże, b)posiłki, w tym ich doprawienie, powinny być dostosowane do wieku dzieci, dla których zostały przygotowane, c)przygotowane posiłki powinny mieć odpowiednią do danego rodzaju właściwą konsystencję w tym w szczególności zupy; 2) dowóz przez Wykonawcę ciepłych posiłków do placówek objętych przedmiotem zamówienia samochodem spełniającym warunki wymagane przy prowadzeniu działalności w zakresie transportu żywności zatwierdzonym przez Państwową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną, w termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych posiłków; 3) wydawanie przez wykonawcę posiłków przy użyciu naczyń i sztućców stanowiących własność lub będących w posiadaniu Wykonawcy, w pomieszczeniach udostępnianych przez wskazane przez Zamawiającego placówki; 4) Zamawiający zastrzega, że naczynia i sztućce nie mogą być jednorazowe; 5) sprzątanie brudnych naczyń przez Wykonawcę wraz z ich wywiezieniem po spożyciu posiłku. Okresem realizacji przedmiotu zamówienia są dni nauki szkolnej (tj. od dnia 02 stycznia 2013 r. do dnia 20 grudnia 2013 r. z wyłączeniem ferii świątecznych, zimowych, wakacji i innych dni wolnych od zajęć). Szacowana liczba dni nauki, w których będą wydawane posiłki wynosi 180. Dokładne godziny wydawania posiłków zostaną ustalone na piśmie przez Wykonawcę indywidualnie dla każdej placówki bezpośrednio z dyrekcją danej szkoły objętej przedmiotem zamówienia. Jadłospis będzie układany przez Wykonawcę na okres kolejnych 10 dni żywieniowych i dostarczany do dyrektorów szkół objętych przedmiotem zamówienia z 2-dniowym wyprzedzeniem. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu jednego tygodnia. Przewidywana ilość dostarczanych w danym dniu posiłków wynosi 150: - 93 posiłki dla uczniów Zespołu Szkół w Bysławiu, - 13 posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej w Klonowie, - 37 posiłków dla dzieci z Przedszkola Samorządowego Gminy Lubiewo, - 7 posiłków dla uczniów Szkoły Filialnej w Suchej. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności materialnej ani prawnej za niewykonanie w całości przedmiotu zamówienia. Wymagania dotyczące obiadów: 1) wartość surowca nie może być niższa niż 2,60zł brutto za 1 obiad; 2) trzy razy w tygodniu zupa (poniedziałek, środa, piątek), tj. pożywna zupa i świeże pieczywo, preferowane zupy to przede wszystkim: pomidorowa, grochowa, ziemniaczana, żurek, rosół z makaronem, ogórkowa, fasolowa; 3) dwa razy w tygodniu drugie danie (wtorek, czwartek), które ma być posiłkiem mięsnym/rybnym z urozmaiconymi surówkami; do mięsa podawane powinny być przede wszystkim ziemniaki; drugie danie mogą też stanowić pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z mięsem i sosem, krokiety, łazanki, ryż z jabłkami, makaron z serem lub inne; 4) waga posiłków powinna przedstawiać się następująco: zupa 400g, ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 200g, mięso lub ryba - 100g, surówka - 100g, pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, krokiety, łazanki, ryż z jabłkami, makaron z serem lub inne - 200g; 5) Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.). Wykonawca musi zapewnić środki czystości i preparaty dezynfekujące sprzęt kuchenny znajdujący się w w/w szkołach. Zamawiający przewiduje płatność w terminach określonych w § 4 ust. 2 projektu umowy stanowiącego załącznik nr 5 do SIWZ. Oznaczenie wg Wspólnego Słownika Zamówień: 55524000-9 (Usługi dostarczania posiłków do szkół)
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.lubiewo.bip.net.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach