Przetargi.pl
Dożywianie dzieci w Zespole Szkół w Bysławiu, Przedszkolu Samorządowym w Bysławiu i Lubiewie, Szkole Podstawowej w Klonowie oraz Szkole Filialnej w Suchej

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Lubiewie ogłasza przetarg

  • Adres: 89-526 Lubiewo, ul. Wojska Polskiego 8
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 52 3349249 , fax. 52 3349249
  • Data zamieszczenia: 2011-11-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Lubiewie
    ul. Wojska Polskiego 8 8
    89-526 Lubiewo, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 52 3349249, fax. 52 3349249
    REGON: 34038210700000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie dzieci w Zespole Szkół w Bysławiu, Przedszkolu Samorządowym w Bysławiu i Lubiewie, Szkole Podstawowej w Klonowie oraz Szkole Filialnej w Suchej
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na codziennym przygotowaniu i dostawie obiadów dla dzieci w Zespole Szkół w Bysławiu, Przedszkolu Samorządowym w Bysławiu i Lubiewie, Szkole Podstawowej w Klonowie oraz Szkole Filialnej w Suchej. Zakres rzeczowy przedmiotu zamówienia obejmuje: - przygotowanie obiadów z własnych produktów żywnościowych, - dowóz ciepłych obiadów do szkół samochodem spełniającym warunki wymagane przy prowadzeniu działalności w zakresie transportu żywności zatwierdzonym przez Państwową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną, w termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw, - wydawanie obiadów uczniom przy użyciu własnych naczyń i sztućców w pomieszczeniach udostępnianych przez w/w placówki, - sprzątanie brudnych naczyń wraz z ich wywiezieniem po spożyciu przez dzieci posiłku. Okresem realizacji powyższego zadania są dni nauki szkolnej (tj. od dnia 02 stycznia do 21 grudnia 2012r. z wyłączeniem ferii świątecznych, zimowych, wakacji i innych dni wolnych od zajęć). Szacowana liczba dni nauki, w których będą wydawane posiłki uczniom wynosi 188. Dokładne godziny wydawania posiłków w szkołach zostaną ustalone na piśmie przez Wykonawcę indywidualnie dla każdej placówki bezpośrednio z dyrekcją szkoły. Jadłospis będzie układany przez Wykonawcę na okres 10 dni żywieniowych i dostarczany do dyrektorów szkół z 2-dniowym wyprzedzeniem. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu jednego tygodnia. Przewidywana ilość dostarczanych w danym dniu obiadów wynosi 170: - 112 obiadów dla uczniów Zespołu Szkół w Bysławiu, - 13 obiadów dla uczniów Szkoły Podstawowej w Klonowie, - 29 obiadów dla dzieci z Przedszkola Samorządowego Gminy Lubiewo, - 16 obiadów dla uczniów Szkoły Filialnej w Suchej. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności materialnej ani prawnej za niewykonanie w całości tego zamówienia. Wymagania dotyczące obiadów: - wartość surowca nie może być niższa niż 2,50zł brutto za 1 obiad; - obiad jednodaniowy trzy razy w tygodniu (poniedziałek, środa, piątek), tj. pożywna zupa i świeże pieczywo, preferowane zupy to przede wszystkim: pomidorowa, grochowa, ziemniaczana, żurek, rosół z makaronem, ogórkowa, fasolowa; -obiad dwudaniowy dwa razy w tygodniu (wtorek, czwartek); -drugie danie ma być posiłkiem mięsnym/rybnym z urozmaiconymi surówkami. Do mięsa podawane powinny być przede wszystkim ziemniaki. Drugie danie mogą też stanowić pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z mięsem i sosem, krokiety, łazanki, ryż z jabłkami, makaron z serem lub inne; - waga posiłków powinna przedstawiać się następująco: zupa 400g, ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 200g, mięso lub ryba - 100g, surówka - 100g, pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, krokiety, łazanki, ryż z jabłkami, makaron z serem lub inne - 200g; -Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.). Wykonawca musi zapewnić środki czystości i preparaty dezynfekujące sprzęt kuchenny znajdujący się w w/w szkołach.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.lubiewo.bip.net.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach