Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim ogłasza przetarg
- Adres: 27-400 Ostrowiec Świętokrzyski, ul. Świętokrzyska
- Województwo: świętokrzyskie
- Telefon/fax: tel. 41 276 76 00 , fax. 41 265 22 51
- Data zamieszczenia: 2019-12-02
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim
ul. Świętokrzyska 22
27-400 Ostrowiec Świętokrzyski, woj. świętokrzyskie
tel. 41 276 76 00, fax. 41 265 22 51
REGON: 36758620000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.arl.ostrowiec.pl/bip/mops/
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Ostrowiec Świętokrzyski w 2020 roku, polegające na przygotowaniu, dostarczaniu (dowozie) i wydawaniu gorącego jednodaniowego posiłku. - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi gastronomicznej w okresie od 02.01.2020 r. do 31.12.2020 r. w zakresie: dożywiania dzieci w szkołach na terenie gminy Ostrowiec Świętokrzyski polegające na przygotowaniu, dostarczaniu (dowozie) i wydawaniu gorącego jednodaniowego posiłku w następujących placówkach: 1 PSP Nr 1, ul. Trzeciaków 35 * 2 PSP Nr 3, ul. Niska 9 3 PSP Nr 4, ul. Polna 56 * 4 Zespół Szkół i Placówek Publicznych Nr 3 (PSP Nr 5), Os. Ogrody 20 5 PSP Nr 7, ul. Akademicka 20 * 6 PSP Nr 9, ul. Niewiadoma 19 * 7 PSP Nr 10, ul. Rzeczki 18A * 8 PSP Nr 14, Os. Stawki 35 * * obejmuje również dzieci uczęszczające do oddziałów przedszkolnych działających w danej szkole. Szacunkowa liczba posiłków w okresie od 2 stycznia 2020 r. do 31 grudnia 2020 r.: Orientacyjna liczba dzieci dożywianych w dni nauki szkolnej w 2020 r. w ww. szkołach wynosi 55 średnio dziennie. Szacunkowa liczba posiłków w 2020 r. średniorocznie wynosi: 9.500. W okresie wakacji posiłki będą wydawane w 3 – 4 wybranych szkołach na terenie Gminy Ostrowiec Świętokrzyski. Szkoły zostaną wskazane przez Zamawiającego odrębnym pismem w czerwcu 2020 r. W 2019 roku dzieci nie korzystały z dożywiania w okresie wakacji szkolnych oraz w okresie ferii zimowych. Informacyjnie Zamawiający przedstawia, że w okresie od stycznia do października 2019 r. liczba dzieci korzystających z dożywiania i liczba wydanych posiłków wynosiła: miesiąc - liczba dzieci - ilość posiłków styczeń - 36 - 288 luty - 58 - 992 marzec - 62 - 1273 kwiecień - 64 - 569 maj - 65 - 1302 czerwiec - 65 - 780 lipiec - 0 - 0 sierpień - 0 - 0 wrzesień - 37 - 386 październik - 54 - 1021 Podana liczba dzieci korzystających z dożywiania może ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu z przyczyn nie leżących po stronie Zamawiającego, jak również podana liczba posiłków może ulegać ciągłym zmianom z przyczyn niezależnych od Zamawiającego np.: z powodu zmiany przepisów ustawy o pomocy społecznej, zmiany liczby dzieci zakwalifikowanych przez MOPS do dożywiania lub innych przyczyn. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15894210-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1) Wykonawca spełni warunek dotyczący kompetencji lub uprawnień do prowadzenia działalności zawodowej wykazując uprawnienie: • do prowadzenia działalności w zakresie przygotowywania potraw od surowca do gotowej potrawy oraz dystrybucji gotowych posiłków w ramach cateringu.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: • decyzję Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego dopuszczającą dany podmiot (nazwa, adres, miejsce) do prowadzenia działalności w zakresie przygotowywania potraw od surowca do gotowego wyrobu oraz dystrybucji gotowych posiłków w ramach cateringu lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, z którego będzie wynikać, że Wykonawca dysponuje pomieszczeniami dopuszczonymi do przygotowywania posiłków obiadowych od surowca do gotowego wyrobu oraz dystrybucji gotowych posiłków w ramach cateringu.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną