Przetargi.pl
Dożywianie dzieci w szkołach i osób dorosłych na terenie Gminy Krzyżanowice w roku 2012

Ośrodek Pomocy Społecznej Krzyżanowice ogłasza przetarg

  • Adres: 47-451 Tworków, ul. Zamkowa 50
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 4196200, 4196271 , fax. 32 4196300
  • Data zamieszczenia: 2011-12-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej Krzyżanowice
    ul. Zamkowa 50 50
    47-451 Tworków, woj. śląskie
    tel. 32 4196200, 4196271, fax. 32 4196300
    REGON: 00345212200000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie dzieci w szkołach i osób dorosłych na terenie Gminy Krzyżanowice w roku 2012
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiot zamówienia składa się z II zadań:
    Zadanie I.
    1.1 Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie posiłków na dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Krzyżanowice. Prognozowana liczba dzieci objętych dożywianiem wynosi 42. Średnioroczna szacunkowa liczba posiłków dla dzieci w szkołach wyniesie 7 854 szt. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej poczynając od 2 stycznia 2012 r. do 28 czerwca 2012 i od 3 września 2012 do 21 grudnia 2012.
    Przedmiot zamówienia na dożywianie dzieci w szkołach obejmuje 4 szkoły z terenu Gminy Krzyżanowice. Prognozowana dzienna ilość posiłków dla poszczególnych szkół wynosi:
    1) SP w Zabełkowie - 5 uczniów
    2) ZSO W Chałupkach - 10 uczniów
    3) ZSO w Tworkowie - 14 uczniów
    4) ZSO w Bieńkowicach - 13 uczniów
    1.2. Usługa będzie polegała na przygotowaniu, dostarczeniu i wydaniu w w/w Szkołach posiłków w następującej formie:
    1.2.1 Gorący dwudaniowy posiłek składający się z:
    a/ zupa o obowiązującej gramaturze posiłku: - zupa -350 ml.
    b/ mięso lub jego porcja + ziemniaki, kasza lub ryż + surówka + napój ze słomką lub kompot. Ustala się obowiązująca gramaturę posiłku:
    - mięso lub jego porcja - 100 gram
    - ziemniaki - 150 gram
    - lub kasza, ryż (zamiennie) 100 gram
    - surówka - 100 gram,
    - napój ze słomką lub kompot - 200 ml.
    1.3. Za danie z mięsem, jeden raz w tygodniu posiłek mogą stanowić np.: pierogi, naleśniki z serem, krokiety lub danie z makaronem o minimalnej gramaturze - 200 gram + napój ze słomką lub kompot
    1.4 Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu jednego tygodnia (5 dni nauki szkolnej) wystąpiła powtarzalność tego samego dania lub zupy.
    1.5 Posiłki przygotowane przez Wykonawcę pod względem technologii wykonania i jakości, spełniać muszą normy określone przez Instytut Żywności i Żywienia Dzieci i Młodzieży.
    1.6 Posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonane ze świeżych produktów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia.
    1.7 Wykonawca będzie zobowiązany do przygotowania i przedstawienia zleceniodawcy (Dyrektorom Szkół i Kierownikowi Ośrodka Pomocy Społecznej Krzyżanowice) z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem, jadłospisy dotyczących dożywiania w poszczególnych dniach.
    1.8 W okresie dożywiania liczba posiłków może ulegać zmianie tj. zwiększeniu lub zmniejszeniu do 30 %.
    1.9 Godziny dostarczenia posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorami poszczególnych szkół.
    1.10 Przygotowanie i dostarczenie gorących posiłków powinno być wykonywane przez kadrę posiadającą wymagane kwalifikacje zawodowe oraz w oparciu o bazę kuchenną do sporządzania posiłków.
    1.11 Posiłki będą wydawane na terenie Szkół. Posiłki Wykonawca będzie dostarczał we własnym zakresie, na własny koszt środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności, spełniając przy tym wszelkie wymogi sanitarno - higieniczne, we własnych specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Dostawa może odbywać się także w jednorazowych naczyniach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę.
    1.12 Wykonawca zapewnia naczynia i sztućce do spożywania wydawanych posiłków.
    1.13 Wydawanie posiłków leży po stronie Wykonawcy.
    1.14 Wykonawca będzie ponosił koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłków oraz wydawania wszystkich posiłków w szkołach a także koszty i odpowiedzialność za czystość używanych termosów i naczyń wielokrotnego użytku, jeśli takie będą używane.
    1.15 Informacje o zmianach w liczbie dostarczanych posiłków lub dodatkowych dniach wolnych od nauki szkolnej Zamawiający (Kierownik Ośrodka Pomocy Społecznej Krzyżanowice lub osoby przez niego upoważnione), jest obowiązany przekazać do Wykonawcy w terminie z co najmniej 3 dniowym wyprzedzeniem.
    Zadanie II.
    2.1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie posiłków dla osób dorosłych na terenie Gminy Krzyżanowice. Prognozowana liczba osób dorosłych objętych dożywianiem na terenie gminy Krzyżanowice wynosi 4 osoby. Przewidywana średnia liczba posiłków w roku 2012 wyniesie 1 030 szt. Dożywianie osób dorosłych odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w godzinach pomiędzy 10.00 a 15.00. w następujących miejscowościach:
    - Rudyszwałd - 1 osoba
    - Krzyżanowice - 2 osoby
    - Chałupki - 1 osoba
    2.2. Usługa będzie polegała na przygotowaniu i dostarczeniu dwudaniowych posiłków do mieszkań osób uprawnionych zgodnie z wykazem.
    2.2.1 Posiłek dwudaniowy powinien składać się z:
    a) zupa - 500 ml, pieczywo (1 bułka lub 2 kromki chleba),
    b) drugie danie - mięso lub jego porcja + ziemniaki, kasza lub ryż + surówka.
    Ustala się obowiązująca gramaturę posiłku:
    - mięso lub jego porcja - 100 gram
    - ziemniaki - 250 gram
    - lub kasza, ryż (zamiennie) 250 gram
    - surówka - 100 gram,
    2.3 Dwa razy w tygodniu zamiennikami dań mięsnych mogą być dania jarskie np.: pierogi, naleśniki z serem, krokiety lub danie z makaronem o minimalnej gramaturze -500 gram
    2.4 Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu jednego tygodnia wystąpiła powtarzalność tego samego zestawu obiadowego.
    2.5 Posiłki przygotowane przez Wykonawcę pod względem technologii wykonania i jakości, spełniać muszą normy określone w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm. ) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy.
    2.6 Posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonane ze świeżych produktów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia.
    2.7 Wykonawca będzie zobowiązany do przygotowania i przedstawienia zleceniodawcy z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem, jadłospisów dotyczących dożywiania w poszczególnych dniach.
    2.8 W okresie dożywiania liczba posiłków może ulegać zmianie tj. zwiększeniu lub zmniejszeniu, według potrzeb Gminy.
    2.9 Godziny dostarczenia posiłków: od poniedziałku do piątku pomiędzy godziną 10.00 a 15.00
    2.10 Przygotowanie i dostarczenie gorących posiłków powinno być wykonywane przez kadrę posiadająca wymagane kwalifikacje zawodowe oraz w oparciu o bazę kuchenną do sporządzania posiłków.
    2.11 Posiłki dla osób dorosłych będą wydawane w ich miejscu zamieszkania. Posiłki Wykonawca będzie dostarczał we własnym zakresie, na własny koszt we własnych specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.
    2.12 Dostawa musi odbywać się w naczyniach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności, spełniając przy tym wszelkie wymogi sanitarno - higieniczne.
    2.13 Dostarczanie posiłków leży po stronie Wykonawcy.
    2.15 Informacje o zmianach w liczbie dostarczanych posiłków Zamawiający (Kierownik Ośrodka Pomocy Społecznej Krzyżanowice lub osoby przez niego upoważnione), jest obowiązany przekazać do Wykonawcy w terminie z co najmniej 3 dniowym wyprzedzeniem.
    2. Warunki rozliczenia za dostarczone posiłki.
    1. Rozliczenia za dostarczone posiłki będą realizowane jeden raz na miesiąc na podstawie zestawienia liczby dostarczonych posiłków i dni żywieniowych.
    2. Zestawienia należy wykonać (indywidualnie dla każdej ze szkół i zbiorczo dla osób dorosłych z terenu gminy) i dostarczyć do dnia 5 każdego miesiąca następującego po miesiącu, w którym realizowano dostawy posiłków.
    3. Zapłata za dostarczone posiłki nastąpi przelewem na konto wykonawcy do 14 dni po otrzymaniu zestawienia i poprawnie wypełnionej faktury.
    4. Płatnikiem każdej części zamówienia będzie Ośrodek Pomocy Społecznej Krzyżanowice z/s w Tworkowie
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.krzyzanowice.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach