Przetargi.pl
Dożywianie dzieci w szkołach i osób dorosłych na terenie Gminy Gorzyce w roku 2012

Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 44-350 Gorzyce, ul. Raciborska 27
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 45 11 671 , fax. 32 45 11 671
  • Data zamieszczenia: 2011-11-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Raciborska 27 27
    44-350 Gorzyce, woj. śląskie
    tel. 32 45 11 671, fax. 32 45 11 671
    REGON: 00346586300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.opsgorzyce.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie dzieci w szkołach i osób dorosłych na terenie Gminy Gorzyce w roku 2012
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zadanie I. 1.1 Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie posiłków na dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Gorzyce. Prognozowana liczba dzieci objętych dożywianiem wynosi 38. Średnioroczna szacunkowa liczba posiłków dla dzieci w szkołach wyniesie 6 992 szt. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej poczynając od 2 stycznia 2012 r. do czerwca 2012 i od 2 września 2012 do 21 grudnia 2012 Przedmiot zamówienia na dożywianie dzieci w szkołach obejmuje 5 szkół z terenu Gminy Gorzyce. Prognozowana dzienna ilość posiłków dla poszczególnych szkół wynosi : Szkoła Podstawowa im. Wincentego Woźniaka w Czyżowicach - 7 Szkoła Podstawowa nr 2 w Gorzycach (Kolonia Fryderyk) - 7, Oddział Przedszkolny przy Szkole Podstawowej nr 2 w Gorzycach (Kolonia Fryderyk) - 7 Szkoła Podstawowa Rogów - 12, Gimnazjum w Rogowie - 5, 1.2. Usługa będzie polegała na przygotowaniu, dostarczeniu i wydaniu w w/w Szkołach posiłków w następującej formie : 1.2.1 gorący dwudaniowy posiłek składający się z ; a/ zupa o obowiązującej gramaturze posiłku : - zupa -350 ml. b/ mięso lub jego porcja + ziemniaki, kasza lub ryż + surówka + napój lub kompot. Ustala się obowiązująca gramaturę posiłku : - mięso lub jego porcja - 100 gram - ziemniaki - 150 gram - lub kasza, ryż ( zamiennie ) 100 gram - surówka - 100 gram , - napój lub kompot - 200 ml. 1.3. Za danie z mięsem, jeden raz w tygodniu posiłek mogą stanowić np.: pierogi, naleśniki z serem, krokiety lub danie z makaronem o minimalnej gramaturze - 200 gram + napój lub kompot 1.4 Zamawiający nie dopuszcza aby w ciągu jednego tygodnia (5 dni nauki szkolnej) wystąpiła powtarzalność tego samego dania lub zupy. 1.5 Posiłki przygotowane przez Wykonawcę pod względem technologii wykonania i jakości , spełniać muszą normy określone przez Instytut Żywności i Żywienia Dzieci i Młodzieży. 1.6 Posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonane ze świeżych produktów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. 1.7 Wykonawca będzie zobowiązany do przygotowania i przedstawienia zleceniodawcy (Dyrektorom Szkół i Kierownikowi Ośrodka Pomocy Społecznej w Gorzycach) z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem, jadłospisów dotyczących dożywiania w poszczególnych dniach. 1.8 W okresie dożywiania liczba posiłków może ulegać zmianie tj zwiększeniu lub zmniejszeniu do 20 %. 1.9 Godziny dostarczenia posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorami poszczególnych szkół. 1.10 Przygotowanie i dostarczenie gorących posiłków powinno być wykonywane przez kadrę posiadająca wymagane kwalifikacje zawodowe oraz w oparciu o bazę kuchenną do sporządzania posiłków. 1.11 Posiłki będą wydawane na terenie Szkół. Posiłki Wykonawca będzie dostarczał we własnym zakresie, na własny koszt środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności, spełniając przy tym wszelkie wymogi sanitarno - higieniczne, we własnych specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw albo dostawa może odbywać się także w jednorazowych naczyniach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę. 1.12 Wykonawca zapewnia naczynia i sztućce do spożywania wydawanych posiłków . 1.13 Wydawanie posiłków leży po stronie Wykonawcy. 1.14 Wykonawca będzie ponosił koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłków oraz wydawania wszystkich posiłków w szkołach a także koszty i odpowiedzialność za czystość używanych termosów i naczyń wielokrotnego użytku, jeśli takie będą używane. 1.15 Informacje o zmianach w liczbie dostarczanych posiłków lub dodatkowych dniach wolnych od nauki szkolnej Zamawiający (Kierownik Ośrodka Pomocy Społecznej w Gorzycach lub osoby przez niego upoważnione ), jest obowiązany przekazać do Wykonawcy w terminie z co najmniej 3 dniowym wyprzedzeniem . Zadanie II. 2.1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie posiłków dla osób dorosłych na terenie Gminy Gorzyce. Prognozowana liczba osób dorosłych objętych dożywianiem na terenie gminy Gorzyce wynosi 11. Przewidywana średnia liczba posiłków w roku 2012 wyniesie 2 196 szt. Dożywianie osób dorosłych odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w godzinach pomiędzy 10.00 a 15.00. w następujących miejscowościach: Gorzyczki - 1 osoba, Gorzyce - 1 osoba Gorzyce Osiny - 2 osoby, Olza - 3 osoby, Turza Śl. 1 osoba Kolonia Fryderyk - 2 osoby 2.2. Usługa będzie polegała na przygotowaniu i dostarczeniu dwudaniowych posiłków do mieszkań osób uprawnionych zgodnie z wykazem. 2.2.1 Posiłek dwudaniowy powinien składać się z: a/ zupa - 500 ml, pieczywo (1 bułka lub 2 kromki chleba ), b/ drugie danie - mięso lub jego porcja + ziemniaki, kasza lub ryż + surówka. Ustala się obowiązująca gramaturę posiłku : - mięso lub jego porcja - 100 gram - ziemniaki - 250 gram - lub kasza, ryż ( zamiennie ) 250 gram - surówka - 100 gram , 2.3 Dwa razy w tygodniu zamiennikami dań mięsnych mogą być dania jarskie np.: pierogi, naleśniki z serem, krokiety lub danie z makaronem o minimalnej gramaturze - 500 gram 2.4 Zamawiający nie dopuszcza aby w ciągu jednego tygodnia wystąpiła powtarzalność tego samego zestawu obiadowego. 2.5 Posiłki przygotowane przez Wykonawcę pod względem technologii wykonania i jakości, spełniać muszą normy określone w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm. ) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. 2.6 Posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonane ze świeżych produktów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. 2.7 Wykonawca będzie zobowiązany do przygotowania i przedstawienia zleceniodawcy z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem, jadłospisów dotyczących dożywiania w poszczególnych dniach . 2.8 W okresie dożywiania liczba posiłków może ulegać zmianie tj zwiększeniu lub zmniejszeniu do 50 %. 2.9 Godziny dostarczenia posiłków : od poniedziałku do piątku pomiędzy godziną 10.00 a 15.00 2.10 Przygotowanie i dostarczenie gorących posiłków powinno być wykonywane przez kadrę posiadająca wymagane kwalifikacje zawodowe oraz w oparciu o bazę kuchenną do sporządzania posiłków. 2.11 Posiłki dla osób dorosłych będą wydawane w ich miejscu zamieszkania. Posiłki Wykonawca będzie dostarczał we własnym zakresie, na własny koszt we własnych specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. 2.12 Dostawa musi odbywać się w jednorazowych naczyniach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności, spełniając przy tym wszelkie wymogi sanitarno - higieniczne. 2.13 Dostarczanie posiłków leży po stronie Wykonawcy. 2.15 Informacje o zmianach w liczbie dostarczanych posiłków Zamawiający (Kierownik Ośrodka Pomocy Społecznej w Gorzycach lub osoby przez niego upoważnione), jest obowiązany przekazać do Wykonawcy w terminie z co najmniej 3 dniowym wyprzedzeniem .
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.opsgorzyce.pl/ogłoszenia
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach