Przetargi.pl
Dożywianie dzieci i młodzieży szkolnej w gminie Szubin w 2017r

Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 89200 Szubin, ul. Kcyńska
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 523 715 901 , fax. 523 715 901
  • Data zamieszczenia: 2016-12-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Kcyńska 34
    89200 Szubin, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 523 715 901, fax. 523 715 901
    REGON: 9299051900000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: jednostka organizacyjna administracji samorządowej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie dzieci i młodzieży szkolnej w gminie Szubin w 2017r
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dożywianie uczniów w szkołach polegające na przygotowaniu, dostarczaniu i wydaniu wyporcjowanych, ciepłych posiłków w zamkniętych, utrzymujących ciepło, jednorazowych pojemnikach obiadowych dla uczniów : Szkoły Podstawowej Nr 1 w Szubinie (ok.74 szt.posiłków dziennie), Gimnazjum Nr 1 w Szubinie (ok.11 szt.posiłków dziennie), Zespołu Szkół w Kowalewie (ok.13 szt.posiłków dziennie), Zespołu Szkół w Rynarzewie (ok.19 szt.posiłków dziennie), Szkoły Podstawowej w Kołaczkowie (ok.12 szt.posiłków dziennie), Szkoły Podstawowej w Królikowie (ok.19 szt.posiłków dziennie), Szkoły Podstawowej w Turze (ok.18 posiłków dziennie)na podstawie sporządzonego przez Miejsko - Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Szubinie wykazu uczniów uprawnionych do korzystania z ciepłych posiłków w okresie od 2.01.2017r. do 31.12.2017r. Przewidywana ilość posiłków w trakcie realizacji zamówienia – 27.888 (średnia miesięczna to 166 porcji dziennie). Wskazana ilość jest szacunkowa i w czasie obowiązywania umowy może ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowi ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie może być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw lub podstawą odmowy wykonania zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia wielkości do minus 35% zamówienia w zależności od ilości klientów objętych dożywaniem. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone posiłki. W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki, o nie gorszej jakości na swój koszt, z innych źródeł. Zamawiający nie dopuszcza możliwości wydawania w zamian za posiłek suchego prowiantu. Przez ciepłe posiłki rozumie się: zupa z wkładem mięsnym i drugie danie. Drugie danie składać się będzie z: ziemniaków lub zamiennika (np. kasza, ryż, makaron), mięsa, ryby i surówki albo dania jarskiego (np.naleśniki, pierogi, kopytka, makaron z sosem, krokiety itp.) lub dania półmięsnego (np.bigos, fasolka po bretońsku, łazanki z mięsem i kapustą itp.). Kaloryczność każdego posiłku będzie nie mniejsza niż 450 kcal. Ustala się obowiązującą gramaturę posiłku: zupa z wkładką – 400 ml plus 2 kromki chleba, wkładka - 80 gram, danie mięsne, rybne od 100 gram, kasza, ziemniaki, ryż – 200 gram, surówka - jarzyna 150 gram, dania jarskie lub dania półmięsne 400 gram.Temperatura posiłków w chwili podania winna wynosić minimum: zupa – 75C, drugie danie – 63C, świadczenie usług żywieniowych powinno być zgodne z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2015r. poz.594 ze zm.) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Instytutu Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności, z uwzględnieniem następujących zaleceń dotyczących: wyposażenia (stanu technicznego i sanitarnego pomieszczeń i urządzeń), personelu (kwalifikacje i niezbędne badania lekarskie), cyklu produkcyjnego i jego poszczególnych etapów (przestrzegania zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie: produkcji posiłków, wydawania posiłków, składowania i magazynowania produktów, przewozu posiłków), jakości usług (w sposób gwarantujący jakość posiłków zgodną z zalecanymi normami dotyczącymi zawartości składników pokarmowych zapewniających różnorodność diety) jak również zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016 poz.1154),
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: zamawiający żąda wniesienia wadium w kwocie 2.500zł na konto MGOPS przed upływem terminu składania ofert

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach