Zakład Karny nr 1 w Łodzi ogłasza przetarg
- Adres: 91612 Łódź, ul. Beskidzka
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 042 6750415, 6750415 , fax. 426 750 500
- Data zamieszczenia: 2018-11-30
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny nr 1 w Łodzi
ul. Beskidzka 54
91612 Łódź, woj. łódzkie
tel. 042 6750415, 6750415, fax. 426 750 500
REGON: 32006400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Zakład Karny Nr 1 Łodzi
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawy wędlin wieprzowych, mięsa wieprzowego i wołowego do Zakładu Karnego nr 1 w Łodzi - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Sukcesywne dostawy do siedziby Zamawiającego produktów żywnościowych w następującym asortymencie i ilościach: Część I – produkty mięsno - wędliniarskie wieprzowo - wołowe; 1) kiełbasa parówkowa- 1000 kg; 2) mortadela- 1000 kg; 3) kiełbasa zwyczajna - 1000 kg; 4) kiełbasa podwawelska- 1000 kg; 5) kiełbasa krakowska - 1000 kg; 6) kiełbasa golonkowa- 1000 kg; 7) mielonka wieprzowa- 1000 kg; 8) Kiełbasa żywiecka- 1000 kg; 9) pasztet wołowo - wieprzowy- 1000 kg; 10) kaszanka- 1000 kg; 11) salceson włoski- 1000 kg; 12) szynka wieprzowa gotowana grubo rozdrobniona- 400 kg; 13) pieczeń rzymska- 1000 kg; 14) pieczeń myśliwska- 1000 kg; 15) kiełbasa mielonka wieprzowa - 1000 kg; 16) szynka tyrolska- 1000 kg; 17) kiełbasa zielonogórska- 1000 kg; Część II – mięso wieprzowe i wołowe; 1) łopatka wieprzowa 3D (bez nogi i golonki) - 2000 kg; 2) mięso gulaszowe wieprzowe kl. II – nie mrożone- 1500 kg; 3) mięso mielone wieprzowo – wołowe – nie mrożone- 1500 kg; 4) mięso gulaszowe wołowe kl. II – nie mrożone- 1500 kg; 5) Karkówka wp/bk - 500 kg; Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15113000-3, 15111100-0, 15131130-5; Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku nr 1 do SIWZ; Wykonawca, którego oferta okaże się najkorzystniejsza będzie zobowiązany załączyć do umowy wykaz określający wartości kaloryczne oraz ilości składników odżywczych zawartych w 100 g danego produktu z podziałem na : kalorie (kcal), białko (g), tłuszcze (g) i węglowodany (g) (załącznik nr 3 do SIWZ). Dostarczane towary muszą być oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa i posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny. Etykieta powinna zawierać następujące informacje: nazwa i adres przedsiębiorstwa, znak weterynaryjny, nazwę produktu, skład surowcowy, numer partii produkcyjnej, warunki przechowywania, termin przydatności do spożycia (należy spożyć do…), masę netto, pakowana w atmosferze ochronnej. 2. Faktyczne zamówienie (co do ilości i asortymentu), z uwagi na zmienną ilość osób żywionych, wynikać będzie ze składanego przez Zamawiającego zapotrzebowania. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane Wykonawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji występujących w formularzu ofertowym. Podane w formularzu ofertowym wielkości zapotrzebowania na wyroby w ciągu trwania umowy (12 miesięcy) mają charakter jedynie szacunkowy. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert i wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania na wyroby będące przedmiotem zamówienia w takim okresie. Oznacza to, iż wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia wyrobów, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Ilość produktów żywnościowych określona w rozdziale IV pkt 1 jest ilością maksymalną jaką może zamówić Zamawiający i może ona ulec zmniejszeniu max. o 30% w zależności od potrzeb Zamawiającego. Proporcjonalnej zmianie ulegnie wówczas również cena całkowita wynikająca z przeprowadzonego postępowania przetargowego. 3. Wykonawca jest zobowiązany dostarczać towar na swój koszt i ryzyko do magazynu zamawiającego : ul. Beskidzka 54, 91-612 Łódź. Dokładna wielkość i terminy dostaw zostaną każdorazowo określane przez Zamawiającego w zamówieniu złożonym za pośrednictwem faksu lub drogą elektroniczną. Dostawy winny być realizowane co najmniej dwa razy w tygodniu, w dni robocze: pn - czw w godz 9-14 (sobota nie jest dniem roboczym). Dostawa wyrobów dokonywana będzie przystosowanym do tego środkiem transportu Wykonawcy w taki sposób, aby nie została naruszona jakość zdrowotna zamówionych wyrobów. 4 Wykonawca dostarczy dokumentację dotyczącą artykułów spożywczych, w tym pochodzenie, producenta i datę produkcji oraz świadectwo kontroli jakości - HDI (Handlowy Dokument Identyfikacyjny). Dostarczany towar musi być zgodny z normami, świeży, dobrej jakości, wolny od wad, wytworzony zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2018 r., poz. 1541). 5. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za jakość dokonywanych dostaw, ich zgodność z zamówieniem oraz za szkody poniesione przez Zamawiającego lub osoby trzecie, a będące następstwem niedotrzymania terminów dostaw, właściwości i jakości dostarczanych produktów. 6. Przedmiot zamówienia, sposób jego przewozu, jak również sposób i rodzaj opakowania powinien spełniać wymagania obowiązujących w tym zakresie przepisów prawa. 7. Wykonawca zobowiązany jest przez cały okres obowiązywania umowy do posiadania ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności, obejmującym również odpowiedzialność ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe spowodowane przez dostarczone towary. 8. Wykonawca zobowiązany jest do pokrycia kosztów leczenia osób poszkodowanych i przeprowadzenia zabiegów sanitarnych oraz do zaspokojenia roszczeń odszkodowawczych wynikających z zatruć dostarczonymi towarami. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15113000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określił warunku w tym zakresie
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej Zamawiającego www.zp.sw.gov.pl informacji z otwarcia ofert, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, każdy Wykonawca przekazuje Zamawiającemu oryginał oświadczenia o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej – wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 6 do SIWZ. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sprzedaż i sukcesywna dostawa świeżego mięsa, wędlin i drobiu dla Domu Pomocy Społecznej w Chróścinie-Wsi
Dodano: 2024-01-09 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej w Wolborzu
Dodano: 2022-12-13 - DOSTAWY MIĘSA WIEPRZOWO-WOŁOWEGO, PRODUKTÓW Z MIĘSA WIEPRZOWO-WOŁOWEGO, WĘDLIN I KONSERW
Dodano: 2018-12-03 - Dostawy wędlin wieprzowych, mięsa wieprzowego i wołowego oraz konserw mięsnych do Aresztu Śledczego w Łodzi
Dodano: 2018-11-15