Przetargi.pl
DOSTAWY WĘDLIN WIEPRZOWYCH

ZAKŁAD KARNY W INOWROCŁAWIU ogłasza przetarg

  • Adres: 88-100 Inowrocław, Gabriela Narutowicza 46
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-06-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: ZAKŁAD KARNY W INOWROCŁAWIU
    Gabriela Narutowicza 46
    88-100 Inowrocław, woj. kujawsko-pomorskie
    REGON: 341562768
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.sw.gov.pl/jednostka/zaklad-karny-w-inowroclawiu
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka Organizacyjna Więziennictwa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWY WĘDLIN WIEPRZOWYCH
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia są dostawy wędlin do Zakładu Karnego w Inowrocławiu, w ilościach zgodnych z poniższym zestawieniem, z zastrzeżeniem, iż podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 12 miesięcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo rezygnacji z zakupu części asortymentu z braku zapotrzebowania lub zmniejszenia zapotrzebowania.Lp. Przedmiot zamówienia Kod CPV j.m. Ilość szacunkowaWĘDLINY WIEPRZOWE1 Kaszanka Wędlina podrobowa, parzona, konsystencja dość ścisła, plaster o grubości 10 mm nie powinien rozpadać się, niedopuszczalne skupiska niewymieszanych składników, barwa szara do brunatnej, nierównomierna zawartość tłuszczu nie więcej niż 40 %;nomenklatura CPV: 15131134-3, 15131134-3 kg 2 5002 Kiełbasa biała Średnio rozdrobniona wieprzowo-wołowa (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi mniej niż 75% wsadu, ale przeważa w składzie surowcowym), parzona, zawartość białka nie mniej niż 13 %, tłuszcz nie więcej niż 35 %;nomenklatura CPV: 15131130-5, 15131130-5 kg 1003 Kiełbasa parówkowa Drobno rozdrobniona, wieprzowo-wołowa, homogenizowana, wędzona, parzona, zawartość białka nie mniej niż 9 %, tłuszcz nie więcej niż 40 %;nomenklatura CPV: 15131130-5, 15131130-5 kg 7004 Kiełbasa zwyczajna Średnio rozdrobniona wieprzowo-wołowa (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi mniej niż 75% wsadu, ale przeważa w składzie surowcowym), wędzona, parzona, zawartość białka nie mniej niż13 %, tłuszcz nie więcej niż 35 %;nomenklatura CPV: 15131130-5, 15131130-5 kg 3505 Luncheon meat Wyrób blokowy, drobno rozdrobniony, wieprzowy, parzony, zawartość białka nie mniej niż 10 %, tłuszcz nie więcej niż 35 %; nomenklatura CPV: 15131400-9, 15131400-9 kg 1 8006 Kiełbasa krakowska parzona Grubo rozdrobniona, wieprzowo-wołowa (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi mniej niż 75% wsadu, ale przeważa w składzie surowcowym), wędzona, parzona, zawartość białka nie mniej niż 16 %, tłuszcz nie więcej niż 25 %;nomenklatura CPV: 15131130-5, 15131130-5 kg 3007 Metka Drobno rozdrobniona, wieprzowa, surowa, wędzona, zawartość białka nie mniej niż 9 %,tłuszcz nie więcej niż 25 %; o konsystencji pozwalającej na swobodne porcjowanienomenklatura CPV: 15131130-5, 15131130-5 kg 4008 Kiełbasa studencka Średnio rozdrobniona wieprzowo-wołowa (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi mniej niż 75% wsadu, ale przeważa w składzie surowcowym), wędzona, parzona, zawartość białka nie mniej niż13 %, tłuszcz nie więcej niż 35 %;nomenklatura CPV: 15131130-5, 15131130-5 kg 9009 Mortadela Drobno rozdrobniona; wieprzowo-wołowa (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi mniej niż 75% wsadu ale przeważa w składzie surowcowym), parzona lub homogenizowana, zawartość białka nie mniej niż 10 %, tłuszcz nie więcej niż 35 %;nomenklatura CPV: 15131130-5,Polska Norma: PN-A-82007:1996/Az 1:1998 15131130-5 kg 2 00010 Pasztetowa Wędlina podrobowa, wieprzowa, parzona, struktura smarowna, jędrna, dopuszcza się pod osłonką niewielkie ilości wytopionego tłuszczu, zawartość tłuszczu nie więcej niż 60 %;nomenklatura CPV: 15131131-2, 15131131-2 kg 2 80011 Salceson czarny Wyrób podrobowy, wieprzowy (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi nie mniej niż 20% wsadu mięsnego), parzony, w osłonce naturalnej lub sztucznej, powierzchnia czysta, lekko wilgotna, struktura ścisła, plaster o grubości 5 mm nie powinien rozpadać się, niedopuszczalne skupiska niewymieszanych składników, zawartość tłuszczu nie więcej niż 35,5 %;nomenklatura CPV: 15131134-3, 15131134-3 kg 1 80012 Salceson biały Wyrób podrobowy, wieprzowy (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi nie mniej niż 40% wsadu mięsnego), parzony, w osłonce naturalnej lub sztucznej, powierzchnia czysta, lekko wilgotna, struktura ścisła, plaster o grubości 5 mm nie powinien rozpadać się, niedopuszczalne skupiska niewymieszanych składników, zawartość tłuszczu nie więcej niż 35,5 %;nomenklatura CPV: 15131134-7, 15131134-7 kg 1 40013 Szynka tyrolska Wyrób blokowy, drobno rozdrobniony, wieprzowy lub wieprzowo – wołowy (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi mniej niż 75% wsadu, ale przeważa w składzie surowcowym), parzony, zawartość białka mniej niż 10 %, tłuszcz nie więcej niż 35 %; nomenklatura CPV: 15131130-5, 15131130-5 kg 1 200I. Wymagania stawiane Wykonawcy:Miejsce, sposób, termin dostaw oraz forma i termin płatności.1. Dostawy odbywać się będą od poniedziałku do piątku za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy w godzinach 8:00 – 13.00;2. Dostawy będą realizowane sukcesywnie w ilościach i asortymencie określonym przez Zamawiającego, po uprzednim telefonicznym lub e mailowym zgłoszeniu, które nastąpi z minimum 48 godzinnym wyprzedzeniem.3. Dostawy odbywać się będą do magazynu żywnościowego Zakładu Karnego w Inowrocławiu, ul. Narutowicza 46, 88-100 Inowrocław, : 4. dostarczane partie danego towaru w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku;5. Wykonawca na żądanie Zamawiającego dostarczy deklarację wartości odżywczych lub inny dokument zawierający wartości odżywcze i kaloryczne dla produktów objętych umową.6. Wykonawca wyraża zgodę na, co najmniej jednokrotne, pobranie, na jego koszt, prób żywności i jej przebadanie we właściwym miejscowo dla Zamawiającego laboratorium Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, Wojewódzkim Inspektoracie Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych lub w akredytowanym laboratorium celem określenia jakości zdrowotnej i handlowej dostarczanych, w ramach podpisanej umowy towarów. Wykonawca niezwłocznie zwróci koszty zlecenia pobrania i przebadania prób żywności Zamawiającemu (zlecającemu badania), na podstawie wystawionej przez Zamawiającego noty księgowej;7. w przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego, że dostarczone artykuły nie są zgodne z normami jakościowymi lub posiadają wady eliminujące je do spożycia, Wykonawca zobowiązany jest do wymiany całej partii wadliwego towaru na własny koszt w ciągu 24 godzin od otrzymania stosownej informacji od Zamawiającego. Informacja powyższa może być przekazana Wykonawcy w dowolnej formie (telefon, e-mail);8. przedmiot zamówienia (w tym sposób jego oznakowania), a także sposób jego przewozu powinien spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów dotyczących prawa żywnościowego, w szczególności przedmiot zamówienia powinien być zgodny z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP;9. wykonawca zobowiązuje się na czas trwania umowy zapewnić nieodpłatnie odpowiednią ilości pojemników, prze-znaczonych do przechowywania wędlin w magazynie żywnościowym. Pojemniki zostaną zwrócone w terminie 5 dni roboczych od dnia zakończenia realizacji umowy;10. opakowania zbiorcze wędlin są wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, suche, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych;11. długość pojazdu dostarczającego przedmioty niniejszego zamówienia do siedziby Zamawiającego nie może przekraczać 9 m;12. zamawiający informuje, że wjeżdżając na teren jednostki, pojazd oraz kierowca zostają poddani kontroli. Kierowca zobowiązany jest okazać dokument tożsamości, zdeponować telefon komórkowy oraz inne przedmioty oraz substancje niedozwolone;13. za wykonanie dostawy przedmiotu zamówienia ustala się 30 dniowy termin płatności, na podstawie faktury wystawionej przez Wykonawcę po wydaniu towaru Zamawiającemu. Termin płatności liczy się od daty doręczenia w/w poprawnie wystawionej faktury do Zamawiającego. Sposób płatności – przelew na konto Wykonawcy;II. Podane ilości artykułów są wielkościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy, z tym że wartość zakupionych artykułów nie przekroczy wartości umowy. Zamawiający oświadcza, że zmiany nie spowodują obniżenia wartości zamówienia o więcej niż 30% zaoferowanej kwoty.III. Warunki szczegółowe dostaw:1) Dostawy artykułów określonych w powyższej tabeli będą realizowane do magazynu, zlokalizowanego w:Zakładzie Karnym w Inowrocławiu, ul. Narutowicza 46, 88-100 Inowrocław 2) Wykonawca dostarczać będzie artykuły określone w tabeli własnym transportem, na swój koszt.3) Transport do magazynów powinien być realizowany środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu żywności, zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP, w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości. Długość pojazdu dostarczającego artykuły spożywcze nie może przekraczać 9m.4) Zamawiający przewiduje realizację zamówienia cyklicznie. 5) Realizacja dostaw odbywać się będzie w uzgodnionych terminach, w godzinach od 8:00 do 13:00.6) Termin płatności: 30 dni, forma płatności: przelew. Zamawiający będą dokonywać płatności wyłącznie za własny asortyment, według wskazań określonych w Załączniku do umowy.7) Określone w tabeli opakowania jednostkowe są zalecane przez Zamawiającego. Dopuszcza się możliwość zmiany, wyłącznie po uzyskaniu zgody Zamawiającego. Opakowania muszą posiadać atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.8) Zamawiający informuje, że wjeżdżając na teren każdej w wymienionych w pkt. 1. jednostek SW, pojazd oraz kierowca zostają poddani kontroli. Kierowca zobowiązany jest okazać dokument tożsamości, zdeponować telefon komórkowy oraz inne przedmioty niedozwolone.9) Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówie-nia. Zamawiający wymaga należytej staranność przy realizacji zobowiązań umowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15131130-5
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-07-10

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach