Przetargi.pl
Dostawy warzyw przetworzonych

Areszt Śledczy ogłasza przetarg

  • Adres: 85128 Bydgoszcz, ul. Wały Jagiellońskie
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 052 5855252, 5855303 , fax. 525 855 300
  • Data zamieszczenia: 2016-12-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy
    ul. Wały Jagiellońskie 4
    85128 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 052 5855252, 5855303, fax. 525 855 300
    REGON: 9139321800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: inny:

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy warzyw przetworzonych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    I Przedmiotem zamówienia są dostawy warzyw przetworzonych w asortymencie i w ilościach niżej wymienionych. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 12 miesięcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do rezygnacji z zakupu części artykułów z braku zapotrzebowania na dany asortyment lub zmniejszenia zapotrzebowania. Przedmiotem zamówienia są dostawy warzyw przetworzonych: Nazwa artykułu Kod CPV Opis przedmiotu zamówienia Ilość szacowana (kg) Chrzan konserwowy 15.33.14.00-7 Chrzan tarty o smaku ostrym. Pakowany w słoiki o pojemności od 0,9 do 1,00 l Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 2 miesiące od daty dostawy. 600 Fasola konserwowa 15.33.14.60-9 Fasolka konserwowa pakowana w słoiki, w przekroju strąki powinny być mięsiste, na całej powierzchni gładkie i mieć słabo wykształcone ziarno. Fasolka o właściwym zapachu smaku i konsystencji. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 12 miesięcy od daty dostawy, od 0,9 do 1,00 l 200 Groszek konserwowy 15.33.14.60-9 Groszek konserwowy pakowany w puszki 400g, zawartość netto po oddzieleniu zalewy min. 220 g. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 12 miesięcy od daty dostawy. Groszek o właściwym zapachu smaku i konsystencji z ziarna odpowiednio dojrzałego oczyszczonego na sucho i blanszowanego. 300 Leczo pieczarkowe 15.33.11.35-2 bardzo gęsty sos pomidorowo-paprykowo-pieczarkowy pakowany w puszki o pojemności do 4,00 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 miesiące od daty dostawy. 230 Papryka konserwowa 15.33.15.00-2 Papryka konserwowa o odpowiedniej twardości, o przyjemnym smaku oraz charakterystycznym zapachu i odpowiedniej kwasowości. Pakowana w słoiki od 0,9 do 1,00 l. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesięcy od daty dostawy. 430 Pieczarka pasteryzowana 15.33.11.35-2 Pieczarka pasteryzowana, o barwie jasnokremowej bez plam i przebarwień, pakowana w odpowiednie opakowania zgodnie z obowiązującymi normami. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 miesiące od daty dostawy. 230 Przecier ogórkowy 15.33.10.00-7 Przecier z ogórków kwaszonych, zagęszczany bez konserwantów, pakowany w słoiki do 1,00 l. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesięcy od daty dostawy. 300 Szczaw konserwowy 15.33.14.00-1 Przecier z szczawiu, zagęszczany bez konserwantów, pakowany w słoiki do 1,00 l. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesięcy od daty dostawy. 300 Ketchup 15.87.12.30-5 Ketchup łagodny lub pikantny o silnie pomidorowym smaku, mocno czerwony. Pakowany w opakowania od 0,5 kg do 2 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesięcy od daty dostawy. 500 Kukurydza konserwowa 15.33.14.60-9 Kukurydza konserwowa słodka w puszkach 400g, zawartość netto po oddzieleniu zalewy min. 220 g. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 12 miesięcy od daty dostawy. 250    Wymagania stawiane Wykonawcy: 1.Miejsce dostaw: Areszt Śledczy w Bydgoszczy, magazyn żywnościowy mieszczący się przy ul. Wały Jagiellońskie 4, 85-128 Bydgoszcz. 2. Dostawy odbywać się będą od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 12:00 3. Dostawy będą realizowane sukcesywnie w ilości i terminach określonych przez Zamawiającego, po uprzednim telefonicznym, faxowym lub e-mailowym zgłoszeniu z dwudniowym wyprzedzeniem. 4. Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez Zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem Wykonawcy. 5. Wykonawca dostarczać będzie w/w artykuły własnym transportem, na swój koszt, zgodnie z wymogami systemu HACCP w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. 6. Długość pojazdu dostarczającego warzywa do siedziby Zamawiającego nie może przekraczać 9 m. 7. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. 8. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy. 9. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 10. Za wykonanie dostawy przedmiotu zamówienia ustala się 30 dniowy termin płatności, na podstawie faktury wystawionej przez Wykonawcę po wydaniu towaru Zamawiającemu. Termin płatności liczy się od daty doręczenia w/w poprawnie wystawionej faktury do Zamawiającego. Sposób płatności – przelew na konto Wykonawcy. II. Integralną częścią opisu zamówienia są postanowienia umowy zawarte we wzorze umowy, który stanowi załącznik do specyfikacji
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15331000-7

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną