Przetargi.pl
Dostawy warzyw okopowych i czosnku w roku 2012r jako pożywienia dla zwierząt w Śląskim Ogrodzie Zoologicznym

Śląski Ogród Zoologiczny ogłasza przetarg

  • Adres: 41-501 Chorzów, ul. Promenada Gen. Jerzego Ziętka 7
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 666 031 496 , fax. 0-32 3498251
  • Data zamieszczenia: 2011-12-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Śląski Ogród Zoologiczny
    ul. Promenada Gen. Jerzego Ziętka 7 7
    41-501 Chorzów, woj. śląskie
    tel. 666 031 496, fax. 0-32 3498251
    REGON: 24095136000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zoo.silesia.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka budżetowa samorządu wojewódzkiego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy warzyw okopowych i czosnku w roku 2012r jako pożywienia dla zwierząt w Śląskim Ogrodzie Zoologicznym
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Dostawy warzyw okopowych i czosnku w roku 2012r w następujących ilościach: Pakiet nr 1: Marchew : 40.000 kg Pakiet nr 2: Buraki ćwikłowe czerwone: 21.100 kg Pakiet nr 3: warzywa okopowe inne i czosnek: ziemniaki: 2.000 kg, pakowane w worki po 25 - 50 kg cebula złota : 2.000 kg, pakowana w worki po 20 - 25 kg czosnek główki : 1.200 szt (na sztuki lub w warkoczach) WYMAGANIA , TOLERANCJE I CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE DLA MARCHWI CECHY WYGLĄD Korzenie marchwi, jędrne, całe, niepopękane , czyste , jednolite odmianowo, barwa jednolita typowa dla odmiany, główka świeżo ścięta nie może być zazieleniona, dopuszcza się rozwidlenie korzenia. Cechy dyskwalifikujące: Zmarznięcie, zaparzenie, zapleśnienie, obcy smak lub zapach, nadgnicie, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki, uszkodzenia mechaniczne , nie dopuszcza się korzeni o żółtym zabarwieniu. WYMAGANIA , TOLERANCJE I CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE DLA BURAKA ĆWIKŁOWEGO CECHY WYGLĄD całe, zdrowe, świeże, czyste , nie włókniste, średnica korzeni Od 5 do 10 cm, kształt charakterystyczny dla odmiany, zabarwienie przekroju ciemnoczerwone. Cechy dyskwalifikujące: obcy smak lub zapach, zaparzenie, zapleśnienie, pozostałości środków ochrony roślin, obecność szkodników, nadgnicie lub zwiędnięcie WYMAGANIA , TOLERANCJE I CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE DLA ZIEMNIAKÓW JADALNYCH CECHY WYGLĄD OGÓLNY, JAKOŚĆ, MIĘKISZ: Całe, czyste, zdrowe, jędrne, nie zazieleniałe, o kształcie i zabarwieniu miąższu charakterystycznym dla danej odmiany, suche, nie uszkodzone, nie nadmarznięte, nie zapleśniałe, jednolite odmianowo, nie porośnięte, bez pustych miejsc wewnątrz i innych wad miąższu; wielkość bulw okrągłych i okrągło - owalnych poprzecznie min. 23 mm, minimalna średnica bulw podłużnych - poprzecznie 30mm a podłużnie 2 x większa od poprzecznej. Cechy dyskwalifikujące : Dla ziemniaków wczesnych: zaparzenie, zgnicie, obce zapachy, Dla ziemniaków odmian późnych: zaparzenie, zapleśnienie, porośnięcie kiełkami, nadgnicie, zgnicie, zmarznięcie. WYMAGANIA , TOLERANCJE I CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE CZOSNKU ŚWIEŻEGO CECHY WYGLĄD OGÓLNY, JAKOŚĆ, MIĘKISZ Pojedyncze główki muszą mieć łodygę i korzenie całkowicie odcięte, być jędrne i pełne w środku, waga pojedynczej główki: 70g (+/- 10g) Cechy dyskwalifikujące: Wyschnięte, porośnięte pleśnią, zbutwiałe WYMAGANIA , TOLERANCJE I CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE DLA CEBULI. CECHY WYGLĄD Zdrowa, czysta, bez uszkodzeń, bez nadmiernej wilgotności zewnętrznej, z zaschniętą szyjką, dojrzała (przynajmniej 75% masy główki jest utworzone z liści bezblaszkowych), średnica min. 4 cm, kształt typowy dla danej odmiany, kształt suchej okrywy jednolity dla danej odmiany, szczypior i korzenie zaschnięte. Cechy dyskwalifikujące całą partię lub poszczególne opakowania : zgnicie, zaparzenie, zmarznięcie, obcy smak lub zapach, poszczególne cebule : uszkodzenia przez choroby lub szkodniki Wszystkie warzywa (dotyczy pakietów 1-3) powinny być: Świeże, czyste, bez oznak uszkodzenia, bez oznak psucia, nie zaparzone, nie zmarznięte, posiadać charakterystyczny kształt, barwę, zapach i smak. Materiały wykorzystane wewnątrz opakowania muszą być nowe, czyste i odpowiedniej jakości, tak aby uniknąć jakiegokolwiek wewnętrznego lub zewnętrznego uszkodzenia produktu. Opakowania muszą być wolne od ciał obcych ( sznurki, wióry, trawy, ziemia, gryzonie itp.) W przypadku dostarczania towaru w folii, worki foliowe powinny być perforowane, Jakość dostarczonego towaru objęta będzie stałym nadzorem ze strony zamawiającego. Nie spełnienie wymogów jakościowych lub ilościowych może spowodować nie przyjęcie części lub całości danej dostawy. Częstotliwość dostaw : nie częściej niż 1 raz w tygodniu, w terminach i ilościach uzgodnionych z Zamawiającym. Jakość dostarczonego towaru objęta będzie stałym nadzorem ze strony zamawiającego. Nie spełnienie wymogów jakościowych lub ilościowych może spowodować nie przyjęcie części lub całości danej dostawy. W przypadku zakwestionowania dostawy z uwagi na nieodpowiednią ilość lub jakość towaru, Wykonawca zobowiązany jest wymienić zakwestionowaną partię towaru na wolną od wad jakościowych lub uzupełnić braki ilościowe w terminie do 48 godzin, na własny koszt. Dostawy odbywać się będą transportem wykonawcy, w godzinach pracy Magazynu zamawiającego tj. od poniedziałku do piątku od godz. 7.00 do godz. 13.00. Poszczególne dostawy będą następować w terminie do 3 dni roboczych od chwili zgłoszenia zapotrzebowania w oparciu o zamówienia z Magazynu zamawiającego składane telefonicznie, wysłane fax-em lub e-mailem lub zgłaszane w inny nie budzący wątpliwości sposób lub wg. ustalonego harmonogramu dostaw, podpisanego przez Wykonawcę i Kierownika Magazynu Zamawiającego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032211007
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie jest wymagane

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zoo.silesia.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną