Przetargi.pl
Dostawy warzyw na potrzeby Aresztu Śledczego w Bydgoszczy (znak sprawy: 20/Ż/2013)

Areszt Śledczy ogłasza przetarg

  • Adres: 85-128 Bydgoszcz, ul. Wały Jagiellońskie 4
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 052 5855252, 5855303 , fax. 052 5855300
  • Data zamieszczenia: 2013-06-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy
    ul. Wały Jagiellońskie 4 4
    85-128 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 052 5855252, 5855303, fax. 052 5855300
    REGON: 09139321800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka organizacyjna więziennictwa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy warzyw na potrzeby Aresztu Śledczego w Bydgoszczy (znak sprawy: 20/Ż/2013)
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    I. Przedmiotem zamówienia są dostawy warzyw w asortymencie i w ilościach niżej wymienionych. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 12 miesięcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do rezygnacji z zakupu części ilości artykułów z braku zapotrzebowania na asortyment lub zmniejszenia zapotrzebowania. Przedmiotem zamówienia są dostawy warzyw: Część I - ogórki i pomidory: 1. Ogórek świeży (CPV 03.22.12.70-9) w ilości około 3 000 kg Ogórki w pierwszym gatunku, czyste, zdrowe, jednolite, bez plam, dostatecznie wyrośnięte, ale nie przejrzałe i nie zwiędnięte. Bez oznak nadgnicia, żółtości i pleśni. 2. Pomidory (CPV 03.22.12.40-0) w ilości około 3 000 kg Pomidory w pierwszym gatunku, owoce zdrowe, gładkie, twarde, bez oznak porażenia chorobami, nie powinny być popękane nadgniłe. Wymagania stawiane Wykonawcy do Części I: 1. Wielkość pierwszej dostawy ogórków około 300 kg 2. Wielkość pierwszej dostawy pomidorów około 300 kg 3. Dostawy dwa razy w tygodniu w okresie wiosenno - letnim, a raz w tygodniu w pozostałych porach roku. W dni robocze, sukcesywne na podstawie zamówień złożonych telefonicznie, faksem lub e-mailem. Część II - ziemniaki: 1. Ziemniaki młode (CPV 03.21.21.00-1) w ilości około 50 000 kg 2. Ziemniaki jesienno-zimowe (CPV 03.21.21.00-1) w ilości około 100 000 kg Ziemniaki jadalne w pierwszym gatunku, zdrowe, suche, jednolite, nieuszkodzone mechanicznie, sortowane, o wyrównanym kształcie bulw, o średnicy poprzecznej minim 4 cm i podłużnej min 4,5 cm, płytkim osadzeniu oczek, o jasno kremowej barwie miąższu. Pakowane do 30 kg w worki jednorazowe, siatkowe . Wymagania stawiane Wykonawcy do Części II: 1. Wielkość pierwszej dostawy ziemniaków około 1 000 kg. 2. Dostawy dwa razy w tygodniu w okresie wiosenno - letnim, a raz w miesiącu w pozostałych porach roku. W dni robocze, sukcesywne na podstawie zamówień złożonych telefonicznie, faksem lub e-mailem. Wymagania ogólne stawiane Wykonawcy do Części I i II: 1. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość przedmiotu zamówienia. 2. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy. 3. Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy. 4. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. II. Integralną częścią opisu przedmiotu zamówienia są postanowienia zawarte we wzorze umowy, który stanowi załącznik do specyfikacji.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032000004
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienie wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Upust
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną