Zakład Karny w Pińczowie ogłasza przetarg
- Adres: 28-400 Pińczów, ul. 3-go Maja 34
- Województwo: świętokrzyskie
- Telefon/fax: tel. 041 3577372 , fax. 041 3577373
- Data zamieszczenia: 2009-11-12
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Pińczowie
ul. 3-go Maja 34 34
28-400 Pińczów, woj. świętokrzyskie
tel. 041 3577372, fax. 041 3577373
REGON: 00032081600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.wieziennictwo.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Zakład Karny
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawy warzyw jadalnych, ziemniakow jadalnych, grochu i fasoli do Zakladu Karnego w Pińczowie - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Zakład Karny w Pińczowie, 28-400 Pińczów, ul. 3-go Maja 34, woj. świętokrzyskie tel. 041 3577373, fax 041 3577372, www.sw.gov.pl e-mail: dkw_pinczow@sw.gov.pl ogłasza przetarg nieograniczony na sukcesywne dostawy loco magazyn Zakładu Karnego w Pińczowie n/w produktów określonych we Wspólnym Słowniku Zamówień CPV grupą 032 w rocznych ilościach: Część A zamówienia: - seler korzeniowy 7 000kg - kod CPV: 03221100-7,Norma: PN-R-75371:1996, minimalna średnica 5cm, świeże, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty. Pakowane w worki do 50kg. - por 7 000kg - kod CPV: 03221110-0, Norma: PN-R-75521:1996, świeży, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty. Pakowane w worki do 50kg. - Pietruszka-korzeń 8 000kg - kod CPV: 03221100-7 , Norma: PN-R-75370:1996, świeże, minimalna średnica 2cm - minimalna długość12cm, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysta. Pakowane w worki do 50kg. - marchewka 20 000kg - kod CPV: 0322100-7, Norma: PN-84/R-75358, świeże, minimalna średnica 2cm, minimalna długość12cm,bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysta. Pakowane w worki do 50kg. - kapusta biała 12 000kg - kod CPV: 03221400-0, Norma: PN-72/R-75362, świeże, minimalna waga 1szt-1kg,bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysta. Pakowane w worki do 50kg. - cebula 28 000kg -kod CPV: 03221000-6, Norma: PN-87/R-75357, świeże, minimalna średnica 4cm,bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysta. Pakowane w worki do 50kg. - buraki czerwone 17 500kg - kod CPV: 03221110-0 , Norma: PN-72/R-75360, świeże, minimalna średnica 5cm,bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czyste. Pakowane w worki do 50kg. - jabłka konsumpcyjne 18 000kg, kod CPV: 03222321-9, Norma: PN-84/R/-75024, świeże, dojrzałe, jednoodmianowe, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czyste. Część B zamówienia: - ziemniak jadalny 145 000kg - kod CPV: 03212100-1, Norma: PN-75/R-74450 średnica ziemniaka minimum 5cm, o świeżym wyglądzie, właściwym kształcie, zapachu, bez zanieczyszczeń, w workach do 50kg . W jednej lub kilku n/w odmianach i rocznej ilości: IBIS, IRGA, JAGODA, MILA, BRYZA, LAWINA, BILA, ANIA, ANATOL, JANKA. Część C zamówienia: - groch łuskany 1800kg, kod CPV: 03212100-1, Norma: PN-81/R-65032, jednoodmianowy, o świeżym wyglądzie, właściwym kształcie, zapachu, bez zanieczyszczeń. - fasola Typu Jaś 1600kg, kod CPV: 03221210-1, Norma: PN-81/R-65031, jednoodmianowy, o świeżym wyglądzie, właściwym kształcie, zapachu, bez zanieczyszczeń. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 030000001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium wysokości: 2200,00zł-dla części A zamówienia, 2200,00zł - dla części B zamówienia oraz 280,00 dla części C zamówienia.
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać się wykonawcy, którzy spełnią warunki wyszczególnione w art.22 ust.1 ustawy i nie podlegają wykluczeniu z postępowania na postawie art. 24 ust.1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych oraz spełnią warunki dodatkowe: Zaoferują realizację pełnego asortymentu wyrobów składających się na całość lub wybraną do realizacji część zamówienia. Zaakceptują projekt przyszłej umowy. Spełnią wszystkie wymagania wynikające z oświadczeń i dokumentów wyszczególnionych w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia (SIWZ) i złożą ofertę zawierającą; - Oświadczenie stanowiące załącznik nr 1 do SIWZ. - Formularz Ofertowy stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ. - Dowód wpłaty wadium. - W przypadku, gdy Wykonawca prowadzi działalność gospodarczą (zarejestrowaną w Krajowym Rejestrze Sądowym lub w Ewidencji działalności gospodarczej) winien on złożyć Decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego (terenowo właściwego dla miejsca prowadzonej działalności) zatwierdzającą działalność Wykonawcy w zakresie przedmiotu niniejszego zamówienia oraz aktualne (wystawione nie wcześniej niż 6 m-cy przed terminem składania ofert) Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej (terenowo właściwej dla miejsca prowadzonej działalności). - W przypadku, gdy Wykonawca jest rolnikiem indywidualnym realizującym dostawy bezpośrednio ze swojego gospodarstwa winien on złożyć aktualne (wystawione nie wcześniej niż 6 m-cy przed terminem składania ofert) Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej (terenowo właściwej dla miejsca prowadzonej działalności). - Zaoferują płatność faktur przelewem w terminie minimum 30 dni licząc od daty otrzymania faktur przez Zamawiającego. - Utrzymają stałe ceny podane w Formularzu Ofertowym przez okres 12 miesięcy licząc od daty podpisania umowy. Spełnienie warunków udziału w postępowaniu będzie oceniane na podstawie ww oświadczeń i dokumentów złożonych z ofertą (spełnia-nie spełnia).
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oświadczenie stanowiące załącznik nr 1 do SIWZ. - Formularz Ofertowy stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ. - Dowód wpłaty wadium. - W przypadku, gdy Wykonawca prowadzi działalność gospodarczą (zarejestrowaną w Krajowym Rejestrze Sądowym lub w Ewidencji działalności gospodarczej) winien on złożyć Decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego (terenowo właściwego dla miejsca prowadzonej działalności) zatwierdzającą działalność Wykonawcy w zakresie przedmiotu niniejszego zamówienia oraz aktualne (wystawione nie wcześniej niż 6 m-cy przed terminem składania ofert) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej (terenowo właściwej dla miejsca prowadzonej działalności). - W przypadku, gdy Wykonawca jest rolnikiem indywidualnym realizującym dostawy bezpośrednio ze swojego gospodarstwa winien on złożyć aktualne (wystawione nie wcześniej niż 6 m-cy przed terminem składania ofert) Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej (terenowo właściwej dla miejsca prowadzonej działalności).
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawy ryb, kasz, jaj, pierogów do Zakładu Karnego w Pińczowie
Dodano: 2016-03-16 - Dostawa na artykuły spożywcze.
Dodano: 2015-11-23 - Dostawa na artykuły spożywcze.
Dodano: 2014-12-01 - DOSTAWY WARZYW, ZIEMNIAKÓW, JABŁEK DO ZAKŁADU KARNEGO W PIŃCZOWIE
Dodano: 2014-11-20 - Dostawa produktów żywnościowych do Zespołu Szkół im. Jana Pawła II w Osieku 2014/2015
Dodano: 2014-07-18 - Dostawy ryb, kasz,jaj, pierogów do ZK Pińczów
Dodano: 2014-04-25 - Dostawa artykułów spożywczych
Dodano: 2013-11-18 - Dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej Nr 25 w Kielcach, w roku szkolnym 2013/2014
Dodano: 2013-08-12 - Sukcesywne dostawy w 2013 r., do Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie, owoców i warzyw.
Dodano: 2012-12-06 - Dostawy warzyw, ziemniaków do Zakładu Karnego w Pińczowie
Dodano: 2012-11-22