Przetargi.pl
Dostawy warzyw i owoców dla Gospodarstwa Pomocniczego przy MOPR we Włocławku (nr postępowania: GP.3431-08/2009)

Gospodarstwo Pomocnicze przy Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie we Włocławku ogłasza przetarg

  • Adres: 87-800 Włocławek, ul. Św. Antoniego 11
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 054 4110380 , fax. 054 4110380
  • Data zamieszczenia: 2009-07-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gospodarstwo Pomocnicze przy Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie we Włocławku
    ul. Św. Antoniego 11 11
    87-800 Włocławek, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 054 4110380, fax. 054 4110380
    REGON: 00587102400023
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.jadlodajniawloclawek.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy warzyw i owoców dla Gospodarstwa Pomocniczego przy MOPR we Włocławku (nr postępowania: GP.3431-08/2009)
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są dostawy niżej wymienionych warzyw i owoców dla Gospodarstwa Pomocniczego przy MOPR: Część I zamówienia ( ziemniaki): a) Ziemniaki - świeże, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy ok. 6cm, przeciętnej długości ok. 8cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord, jadalne, z 2009r., jednostka miary kilogram, ilość 43.000kg, Część II zamówienia ( warzywa i owoce): a) Marchew - bez naci, świeża, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3cm do 4cm i długości od 12cm do 15cm, jednostka miary kilogram, ilość 4.500kg, b) Kapusta czerwona - świeża, w główkach, o minimalnej wadze główki 2,50kg, jednostka miary kilogram, ilość 1.000kg, c) Groch łuskany, połówki, jednostka miary kilogram, ilość 1.400kg, d) Fasola drobna - biała, jednostka miary kilogram, ilość 700kg, e) Fasola typu Jaś, duża, jednostka miary kilogram, ilość 1.100kg, f) Cebula - świeża, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6cm do 8cm, jednostka miary kilogram, ilość 3.740kg, g) Burak ćwikłowy - średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6cm do 10cm, jednostka miary kilogram, ilość 5.600kg h) Nać pietruszki - świeża, o przeciętnej wadze pęczka ok. 100g i maksymalnej długości 15cm jednostka miary kilogram, ilość 350kg, i) Koper - świeży, o przeciętnej wadze pęczka ok. 100g i maksymalnej długości 15cm, jednostka miary kilogram, ilość 700kg, j) Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, tzn. o długości od 12cm do 15cm i średnicy od 3cm do 5cm, w całości, polny, realizacja dostaw w okresie do 30.09.2009r., jednostka miary kilogram, ilość 460kg, k) Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, tzn. o długości od 15cm do 19cm i średnicy od 3cm do 5cm, w całości, szklarniowy, realizacja dostaw w okresie od 01.10.2009r., jednostka miary kilogram, ilość 100kg, l) Papryka surowa - czerwona, świeża, cała, realizacja dostaw w okresie do 30.11.2009r., jednostka miary kilogram, ilość 500kg, m) Papryka surowa - czerwona, świeża, cała, realizacja dostaw w okresie od 01.12.2009r., jednostka miary kilogram, ilość 200kg, n) Pieczarka - świeża, średniej wielkości, tzn. zamknięte kapelusze o średnicy od 3cm do 5cm, jednostka miary kilogram, ilość 500kg, o) Pietruszka korzeń, świeża, bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3cm do 4cm i długości od 12cm do 15cm, jednostka miary kilogram, ilość 300kg, p) Pomidor - świeży, czerwony, cały, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 4cm do 7cm, polny, realizacja dostaw do 30.09.2009r., jednostka miary kilogram, ilość 410kg, q) Pomidor - świeży, czerwony, cały, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 5cm do 8cm, szklarniowy, realizacja dostaw od 01.10.2009r., jednostka miary kilogram, ilość 100kg, r) Por - świeży, oczyszczony, gruby, tzn. o średnicy od 2cm do 4cm, w całości, jednostka miary kilogram, ilość 250kg, s) Sałata - świeża, cała, o średnicy główki od 18cm do 22cm, nie przerośnięta, polna, realizacja dostaw do 18.10.2009r., jednostka miary kilogram, ilość 160kg, t) Sałata - świeża, cała, o średnicy główki od 18cm do 22cm, nie przerośnięta, szklarniowa, realizacja dostaw od 19.10.2009r., jednostka miary kilogram, ilość 50kg, u) Seler - świeży, duży, tzn. o średnicy od 10cm do 12cm, oczyszczony, bez liści, jednostka miary kilogram, ilość 2.000kg, v) Kapusta włoska - świeża w główkach, o wadze główki od 1,8kg do 4,0kg, jednostka miary kilogram, ilość 1.800kg, w) Jabłka - świeże, całe, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6cm do 8cm, jednostka miary kilogram, ilość 1.300kg, x) Kapusta biała, świeża, w główkach, o wadze główki od 2kg do 4kg, jednostka miary kilogram, ilość 12.700kg, y) Kapusta pekińska - świeża, w główkach, o minimalnej średnicy 10cm i minimalnej długości 20cm, jednostka miary kilogram, ilość 1.000kg, z) Czosnek - w główkach, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy od 3cm do 5cm, o przeciętnej wadze główki od 35g do 50g, jednostka miary kilogram, ilość 15kg, aa) Cukinia - twarda, średniej wielkości, tzn. o długości od 18cm do 22cm i średnicy od 7cm do 9cm., realizacja dostaw do 30.11.2009r., jednostka miary kilogram, ilość 700kg. Wymienione wyżej produkty (poz. a - aa) to płody rolne z 2009r. Część III zamówienia ( warzywa kiszone): a) Kapusta kwaszona - z marchewką, bez konserwantów, jednostka miary kilogram, ilość 7.600kg, b) Ogórek kiszony - twardy, o długości od 8cm do 10cm i średnicy od 3cm do 4cm, w całości, jednostka miary kilogram, ilość 3.630kg. Jakość wymienionego asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej. 2. Wykonawca zapewnia transport WARZYW I OWOCÓW do siedziby zamawiającego na własny koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu. 3. Transport WARZYW I OWOCÓW musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno - epidemiologiczne. 4. Miejscem dostaw jest Jadłodajnia przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku. 5. Ilość WARZYW I OWOCÓW, o których mowa w pkt 1 może ulec zmianie ilościowo o minus 10%. 6. Zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godziny 13:00. 7. Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego: - dla części I i II zamówienia - nie częściej niż pięć razy w tygodniu, każdorazowo do godz. 8:00, - dla części III zamówienia - nie częściej niż dwa razy w tygodniu, każdorazowo do godz. 8:00. 8. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032211007
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 9 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1.posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2.posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 3.znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4.nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Ocenę spełniania warunków udziału w postępowaniu przeprowadzi komisja przetargowa po otwarciu ofert, zgodnie z formułą (spełnia-nie spełnia), w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach zamieszczonych w ofercie
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wykonawcy występujący wspólnie składają takie oświadczenia, każdy osobno. 2. Odpis z właściwego rejestru albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji gospodarczej wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu do składania ofert, w celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania działalności objętej zamówieniem. Wykonawcy występujący wspólnie składają odpowiedni dokument, każdy osobno. 3. Wykaz wykonanych (minimum jednej), a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia. (Przez odpowiednią wartość rozumie się dostawy o wartości co najmniej 50% ceny brutto oferty składanej w niniejszym postępowaniu). 4. Dokumenty potwierdzające, że dostawy, o których mowa w pkt 3 zostały wykonane należycie (referencje). 5. Wykaz samochodów dostawczych (minimum jeden), jakimi dysponuje lub będzie dysponował wykonawca do realizacji zamówienia. (Jeżeli wykonawca wskazał w wykazie wyłącznie samochody, którymi będzie dysponował, zobowiązany jest przedstawić pisemne zobowiązanie innych podmiotów do ich udostępnienia.) 6. W przypadku wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego, do oferty musi być załączony dokument ustanawiający pełnomocnika wykonawców występujących wspólnie do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Przyjmuje się, że pełnomocnictwo do podpisania oferty obejmuje pełnomocnictwo do poświadczenia za zgodność z oryginałem wszystkich kopii. 7. Jeśli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt 2 składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Dokumenty te powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w niniejszym punkcie, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. 8. Dokumenty mogą być przedstawione w formie oryginału lub kopii poświadczonych na każdej ze stron za zgodność z oryginałem przez wykonawcę (przez wykonawcę należy rozumieć osobę uprawnioną do reprezentowania wykonawcy na zewnątrz, bądź pełnomocnika)

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.jadlodajniawloclawek.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach