Przetargi.pl
Dostawy warzyw i owoców znak sprawy: 7/2012/BIGB O/POTULICE

Bałtycka Instytucja Gospodarki Budżetowej BALTICA ogłasza przetarg

  • Adres: 80-803 Gdańsk, ul. Kurkowa 12
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 58 3231102 , fax. 58 3231101
  • Data zamieszczenia: 2012-04-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Bałtycka Instytucja Gospodarki Budżetowej BALTICA
    ul. Kurkowa 12 12
    80-803 Gdańsk, woj. pomorskie
    tel. 58 3231102, fax. 58 3231101
    REGON: 22115068800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: IGB

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy warzyw i owoców znak sprawy: 7/2012/BIGB O/POTULICE
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    : Dostawy warzyw i owoców: 1.Ziemniaki jadalne - o średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy ok. 6cm, przeciętnej długości ok. 8cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord, jadalne, jednostka miary kilogram, CPV: 03212100-6, ilość szacunkowa: 600 kg. 2.Marchew - bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3cm do 4cm i długości od 12cm do 15cm, jednostka miary kilogram, CPV 03221112-4, ilość szacunkowa: 100 kg. 3.Kapusta czerwona - w główkach, o minimalnej wadze główki 2,50kg, jednostka miary kilogram, CPV: 03221410-3, ilość szacunkowa: 100 kg. 4.Groch łuskany, połówki, jednostka miary kilogram, CPV: 03221220-4, ilość szacunkowa: 100kg. 5.Fasola typu Jaś, duża, jednostka miary kilogram, CPV: 03221210-1, ilość szacunkowa: 100kg. 6.Cebula - średniej wielkości, jednostka miary kilogram, CPV: 03221112-1, ilość szacunkowa: 200kg. 7.Burak ćwikłowy - średniej wielkości, jednostka miary kilogram, CPV: 03221111-7, ilość szacunkowa: 200 kg. 8.Nać pietruszki - o przeciętnej wadze pęczka ok. 100g i maksymalnej długości 15cm jednostka miary kilogram, CPV: 03221300-9, ilość szacunkowa: 50 kg. 9.Koper - o przeciętnej wadze pęczka ok. 100g i maksymalnej długości 15cm, jednostka miary kilogram, CPV: 03221300-9, ilość szacunkowa: 50 kg. 10.Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, w całości, polny, jednostka miary kilogram, CPV: 03221270-9, ilość szacunkowa: 300 kg. 11.Papryka surowa - czerwona, cała, jednostka miary kilogram, CPV: 03221230-7, ilość szacunkowa: 200 kg. 12.Pieczarka - o średniej wielkości, tzn. zamknięte kapelusze o średnicy od 3cm do 5cm, jednostka miary kilogram, CPV: 03221260-6, ilość szacunkowa: 200 kg. 13.Pietruszka korzeń - bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3cm do 4cm i długości od 12cm do 15cm, jednostka miary kilogram, CPV: 03221100-7, ilość szacunkowa: 30 kg. 14.Pomidor - czerwony, cały, średniej wielkości, polny, jednostka miary kilogram, CPV: 03221240-0, ilość szacunkowa: 600 kg. 15.Por - oczyszczony, gruby, w całości, jednostka miary kilogram, CPV: 03222230-4, ilość szacunkowa: 30 kg. 16.Cytryny, jednostka miary kilogram, CPV:03222210-8, ilość szacunkowa: 500 kg. 17.Seler - duży, oczyszczony, bez liści, jednostka miary kilogram, CPV: 03221100-7, ilość szacunkowa: 20 kg. 18.Kapusta włoska - w główkach, o wadze główki od 1,8kg do 4,0kg, jednostka miary kilogram, CPV: 03221410-3, ilość szacunkowa: 100 kg. 19.Jabłka - całe, średniej wielkości, jednostka miary kilogram, CPV: 03222321-9, ilość szacunkowa: 2000 kg. 20.Kapusta biała - w główkach, o wadze główki od 2kg do 4kg, jednostka miary kilogram, CPV: 03221410-3, ilość szacunkowa: 100 kg. 21.Kapusta pekińska - w główkach, o minimalnej średnicy 10cm i minimalnej długości 20cm, jednostka miary kilogram, CPV: 03221410-3, ilość szacunkowa: 100 kg. 22.Czosnek - w główkach, średniej wielkości, o przeciętnej wadze główki od 35g do 50g, jednostka miary kilogram, CPV: 03221100-7, ilość szacunkowa: 5 kg. 23.Kapusta kwaszona z marchewką - bez konserwantów, jednostka miary kilogram, CPV: 03221410-3, ilość szacunkowa: 100 kg. 24.Banan - jednostka miary kg, CPV: 03222111-4, ilość szacunkowa: 800 kg. 25.Grejpfrut - jednostka miary kg, CPV: 03222230-4, ilość szacunkowa: 500 kg. 26.Winogrono zielone - jednostka miary kg, CPV: 032222340-8, ilość szacunkowa: 400 kg. 27.Winogrono fioletowe - jednostka miary kg, CPV: 032222340-8, ilość szacunkowa: 400 kg. 28.Gruszki - jednostka miary kg, CPV: 03222322-6, ilość szacunkowa: 400 kg. 29.Kiwi - jednostka miary kg, CPV: 03222118-3, ilość szacunkowa: 50 kg. 30.Pomarańcze - jednostka miary kg, CPV: 03222200-1, ilość szacunkowa: 2000 kg. 31.Mandarynki - jednostka miary kg, CPV: 03222240-7, ilość szacunkowa: 3000 kg. 32.Rzodkiewka - jednostka miary szt., CPV: 03221100-7, ilość szacunkowa: 500 szt. 33.Sałata głowiasta kl.I, - jednostka miary szt., CPV: 03221310-2, ilość szacunkowa: 150 szt. 34.Kalafior jednostka miary szt., CPV: 03221420-6, ilość szacunkowa: 500 szt. 35.Brokuły jednostka miary szt., CPV: 03221430-9, ilość szacunkowa: 500 szt. 36.Cukinia jednostka miary kg, CPV: 03221310-2, ilość szacunkowa: 200 kg. 37.Sałata lodowa główka - jednostka miary szt., CPV: 03221310-2, ilość szacunkowa: 300 szt. 38.Sałata karbowana czerwona główka jednostka miary szt., CPV: 03221310-2, ilość szacunkowa: 150 szt 39.Pomidor koktajlowy tacka 500 g jednostka miary szt., CPV: 03221240-0, ilość szacunkowa: 150 szt 40.Mięta świeża doniczka jednostka miary szt., CPV: 03121100-6, ilość szacunkowa: 50 szt 41.Bazylia świeża doniczka jednostka miary szt., CPV: 03121100-6, ilość szacunkowa: 50 szt 42.Fasolka szparagowa (sezonowo) jednostka miary kg., CPV: 03221212-0, ilość szacunkowa: 100 kg 43.Wiśnie (sezonowo) jednostka miary kg., CPV: 03222333-6, ilość szacunkowa: 200 kg 44.Śliwki (sezonowo) jednostka miary kg., CPV: 03222334-3, ilość szacunkowa: 300 kg 45.Brzoskwinia (sezonowo) jednostka miary kg., CPV: 03222332-9, ilość szacunkowa: 300 kg 46.Truskawki (sezonowo) pakowane w łubianki do 3 kg , jednostka miary kg., CPV: 03222313-0, ilość szacunkowa: 500 kg Dostarczane warzywa i owoce mają być dojrzałe, świeże, czyste, bez oznak: zepsucia, zgnilizny oraz choroby. Ilości szacunkowe dostarczanych warzyw i owoców mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczna ilość zamawianych artykułów będzie wynikała z faktycznych potrzeb zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Miejsce, sposób, terminy dostaw oraz forma i termin płatności. 1)Wykonawca dostarczać będzie ww. artykuły na swój koszt, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych do magazynów Zamawiającego zlokalizowanych na terenie: a) a) Zakładu Karnego w Potulicach, ul. Aleja Parkowa 1; b)Zakładu Karnego w Bydgoszczy-Fordon, ul. Rynek 8; c)Aresztu Śledczego w Bydgoszczy, ul. Wały Jagiellońskie 4; d) Zakład Karny w Koronowie, ul. Bydgoska 27; e)Zakład Karny Nr 1 w Grudziądzu, ul. Wybickiego 10/22 f)OZ Aresztu Śledczego w Bydgoszczy ,ul. Toruńska 276 2)Realizacja dostaw do magazynu w uzgodnionych terminach, w godz. 8:00-12:00. 3)Termin płatności: 30 dni, forma płatności: przelew.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151311305
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: NIE DOTYCZY

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bigb-baltica.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach