Przetargi.pl
Dostawy warzyw i owoców.

Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach ogłasza przetarg

  • Adres: 42-110 Popów, Kule 2
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 034 3104030 , fax. 034 3103653
  • Data zamieszczenia: 2012-04-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach
    Kule 2 2
    42-110 Popów, woj. śląskie
    tel. 034 3104030, fax. 034 3103653
    REGON: 00067518100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy warzyw i owoców.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zamawiający dopuszcza składania ofert częściowych na jedną lub większą liczbę zadań - części zamówienia - zadania od 1 do 2. Przedmiotem zamówienia na potrzeby Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Kulach są dostawy warzyw i owoców. Zadanie nr 1 - Dostawy warzyw. L.p., Nazwa artykułu, Kod CPV, Opis przedmiotu zamówienia, J.m., Ilość 1. Buraki ćwikłowe kl. I 03221111-7 PN-72/R-75360Świeże, minimalna średnica 5 cm, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czyste w workach siatkowych z tworzywa sztucz. do 10 kg. 1400 kg; 2. Cebula kl. I 03221113-1 PN-87/R-75357Świeża, minimalna średnica 4 cm, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysta w workach siatkowych z tworzywa sztucz. do 15 kg. 1200 kg; 3. Czosnek świeży kl. I 03221110-0 PN-R 75518:1996 Czosnek świeży, w główkach, bez uszkodzeń średnica 4 cm w woreczkach siatkowych do 1 40 kg; 4. Kapusta biała głowiastakl. I03221410-3 PN-87/R-75362 Kapusta biała w główkach prawidłowo związanych, świeża, bez uszkodzeń mechanicznych powodujących obniżenie wartości użytkowej, wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości, czysta , bez zewnętrznych liści, w workach siatkowych z tworzywa sztucz. do 25 kg 2000 kg; 5. Kapusta czerwona głowiasta kl. I 03221410-3 PN-87/R-75362Kapusta czerwona w główkach, prawidłowo związanych, czystych bez uszkodzeń mechanicznych, wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości, w workach siatkowych z tworzywa sztucz. do 10 kg. 1000 kg; 6. Kapusta pekińska kl. I 03221300-9 PN-87/R-7536 Świeża, czysta, bez uszkodzeń, foliowana, w workach foliowych do 5 kg. 1000 kg; 7. Koperek natka kl. I 03221300-9 PN-R/75384:1997Młody, świeży, czysty, bez zanieczyszczeń, wolny od szkodników i ich pozostałości w pęczkach o wadze 20 g 60 kg; 8. Marchew korzeń kl. I 03221112-4 PN-84/R-75358 Świeża, minim. średnica 2 cm, minimalna długość 12 cm, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysta w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 10 kg 3000 kg; 9. Ogórek zielony kl. I 03221270-9 PN-R-75358 Owoce całe, świeże, zdrowe, czyste bez uszkodzeń mechanicznych, prawidłowo wybarwione, wielkość, kształt i barwa owocu charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości. Opakowania do 5 kg. 1300 kg; 10. Papryka kl. I 03221230-7 BN 85 9137-36 Owoce papryki czerwonej, żółtej lub zielonej, czysta, jędrna, bez uszkodzeń mechanicznych, prawidłowo wybarwiona, wielkość, kształt i barwa owocu charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości. Opakowanie do 5 kg 900 kg; 11. Pietruszka korzeń kl. I 03221110-0 PN-R-75370:1996 Świeża, minim.śr.2 cm, minim. na długość 12 cm, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysta, w workach siatk.z tworz. sztucznego do 5 kg. 700 kg; 12. Pietruszka natka kl. I 03221300-9 PN-R-75384 Młoda, czysta, świeża, zielona, bez zanieczyszczeń, wolna od szkodników i ich pozostałości w pęczkach o wadze 20 g 60 kg; 13. Pomidory kl. I 03221240-0 PN-R-75368 Owoce całe, świeże, jędrne, zdrowe, czyste bez uszkodzeń mechanicznych, wielkość wyrównana odmianowo, barwy i kształtu charakterystycznego dla danej odmiany. Na przekroju maksymalnie mięsisty, prawidłowo wybarwiony, bez pustych komór, bez zielonej piętki, skorkowacenia, nadmiernego zawilgocenia, szkodników i ich pozostałości. Nie dopuszcza się plam chorobotwórczych i zaparzenia. Opakowanie do 6 kg. Kl. 1500 kg; 14. Por zielony kl. I 03221110-0 PN-R-75521:1996 Świeży, nie obcinany, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty, w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 5 kg. 1000 kg; 15. Rzodkiewka kl. I 03221110-0 PN-72-9137-22 Owoc rzodkiewki cały, świeży, zdrowy, czysty bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty, wolny od szkodników i ich pozostałości nie obcinany w pęczkach po 10 szt kg 200; 16. Sałata zielona kl. I 03221210-2 PN-R-75360 Świeża, zdrowa, czysta, o soczystych, mięsistych zielonych liściach bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, wolna od Szkodników i ich pozostałości, minimalna waga główki sałaty 200g, 300 kg; 17. Seler korzeń kl. I 03221110-0 PN-R-75371:1996 Minimalna średnica 5 m, świeży, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty w workach siatkowych z tworzywa sztucznego do 5kg 800 kg; 18. Fasola szparagowa kl. I 03221212-5 PN-77/R-75762 Strąki fasolki szparagowej zielone lub żółte. Fasolka cała ,świeża, zdrowa, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, wolna od szkodników i ich pozostałości, czysta w workach siatkowych z tworz. Sztucz. do 5 kg. 150 kg; 19. Szczypiorek natka kl. I 03221113-1 PN-R-75391 Młody, czysty, świeży, zielone cienkie pędy, bez zanieczyszczeń, wolny od szkodników i zanieczyszczeń w pęczkach do 20g, 50 kg; 20. Pieczarki kl. I 03221260-6 PN-75/R-75078 Świeże, duże, zdrowe, w Kl. I bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, czyste, w skrzyneczkach plastikowych do 5 kg 700 kg; 21. Kapusta włoska głowiasta kl. I 03221410-3 PN-87-R-75362 Kapusta w główkach prawidłowo związanych, świeża bez uszkodzeń mech. wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danej odmiany, wolna od szkodników i ich pozostałości. 500 kg; 22. Bakłażany - oberżyna kl. I 03221120-3 Owoc bakłażana owalny o fioletowej barwie, zdrowy, jędrny, czysty, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej 30 kg; 23. Cukinia kl. I 03221250-3 Owoc cukini zbliżony kształtem do ogórków, zdrowy, młody o długości 10-20 cm o delikatnej skórce. 30 kg; 24. Kabaczek kl. I 03221120-3 Kabaczek w pełni wyrośnięty, zdrowy, jędrny, bez uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej. 30 kg; 25. Kalafior kl. I 03221420-6 PN-72-R-75361 Kalafior w główkach, świeży, duży, bez uszkodzeń mechanicznych powodujących obniżenie wartości użytkowej, czysty wolny od szkodników .Wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, bez zewnętrznych liści. 200 szt; 26. Ziemniak jadalny kl. I 03212200-1 PN-75/R-74450 / PN-75/R74453 Ziemniaki jadalne, zebrane po osiągnięciu pełnej dojrzałości o skórce skorkowaciałej, średnica ziemniaka minimum 5 cm, o świeżym wyglądzie, właściwym kształcie, zapachu, bez zanieczyszczeń, w jednej z następujących odmian: Orlik, Irga, Bryza, Anatol, w workach polietylenowych siatkowych, zamkniętych węzłem lub zawiązanych sznurkiem do 30 kg, 12000 kg; 27. Ogórki małosolne 03221270-9 Ogórki poddane procesowi kiszenia w okresie 3-5 dni od zakiszenia w wiaderkach plastikowych do3 kg 100 kg; 28. Botwina 03221000-6 PN-72/R-75360 Buraki czerwone z liśćmi i łodygami. Czyste, świeże, zdrowe bez zanieczyszczeń i uszkodzeń powodujących obniżenie wartości użytkowej, wolne od szkodników, pakowany w pęczki po 10 szt. 40 kg; 29. Susz grzybowy 15332410-1 PN-89/A-78510 Borowik suszony. op. jedn. 400-500g 1 kg; 30. Susz owocowy 15332410-1 Owoce kilku gatunków pozbawione częściowo zawartości wody. Op. jedn. 400-500 kg. 1 kg. 2. Zadania nr 2 - Dostawy owoców. L.p., Nazwa artykułu, Kod CPV, Opis przedmiotu zamówienia, J.m., Ilość 1. Banany kl. I 03222111-4 PN-R-75514 Całe, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, szkodników i ich pozostałości. 1500 kg; 2. Cytryny kl. I 03222210-8 PN-ISO3631:1999 Całe, wolne od odgnieceń, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników i ich pozostałości oraz nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Barwa powinna być właściwa dla danej odmiany 800 kg; 3. Jabłka deserowe kl. I 03222321-9 PN-R-75521 Jabłka świeże, przeznaczone do obrotu i spożycia min. i pow. 65 mm. Owoce jednolite odmianowo i wielkością w partii, dojrzałe, bez zmian chorobowych, zdrowe, jędrne, czyste, nie uszkodzone mechaniczne, z szypułką, bez uszkodzeń skórki i miąższu, czyste 2000 kg; 4. Kiwi kl. I 03222118-3 PN-R-75546 Całe ale bez szypułki, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych oraz szkodników. Owoc musi być odpowiednio jędrny, nie dopuszcza się owoców miękkich, zwiędniętych lub wodnistych, musi być prawidłowo wykształcony i bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. 400 kg; 5. Mandarynki kl. I 03222240-7 PN-R-75514 Całe, wolne od odgnieceń, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników i ich pozostałości oraz nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Barwa powinna być właściwa dla danej odmiany na przynajmniej jednej trzeciej powierzchni. 400 kg; 6. Pomarańcze kl. I 03222220-1 PN-84/R-75024 Całe, wolne od odgnieceń, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników i ich pozostałości oraz nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Barwa powinna być typowa dla danej odmiany. 900 kg; 7. Winogrona kl. I 03222340-8 PN-R-75519 Kiście i jagody winogron powinny być: zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Jagody winogron powinny być całe, dobrze rozwinięte, prawidłowo wykształcone. Powinny mieć kształt, stopień rozwoju i barwę charakterystyczne dla danej odmiany. 200 kg; 8. Grapefruity kl. I 03222230-4 PN-R/75514; Całe, wolne od odgnieceń, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników, wolne od oznak wewnętrznego wysychania, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. kg 500 9. Truskawki kl. I 03222313-0 PN-R-75535 Truskawki powinny być całe, nie mogą mieć żadnych ubytków lub uszkodzeń powstałych zarówno podczas wzrostu, zbioru i pakowania. Muszą być zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia. Muszą być wolne od jakichkolwiek oznak chorób lub zmian, które wpływają znacząco na ich wygląd oraz przydatność do spożycia, szczególnie niedopuszczalne są ślady gnicia, nawet gdy są niewielkie. Truskawki muszą być czyste, wolne od zanieczyszczenia ziemią, kurzem, pozostałością środków ochrony roślin lub innych zanieczyszczeń, wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki. Kielich i szypułka powinny być świeże i zielone, a barwa i kształt powinny być charakterystyczne dla danej odmiany. 100 kg; 10. Nektarynki kl. I 03222110-7 PN-R-75514 Całe, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, szkodników, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Nektaryny powinny być dobrej jakości, powinny mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany. Miąższ musi być całkowicie zdrowy, nie dopuszcza się owoców pękniętych w miejscu przyrośnięcia szypułki. 300 kg; 11. Arbuzy kl. I PN-R-75514 Całe, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, praktycznie wolne od szkodników, jędrne i dostatecznie dojrzałe, barwa i smak miąższu powinny być odpowiednie do danego stopnia dojrzałości, nie popękane, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. 250 kg; 12. Gruszki kl. I 03222322-6 PN-R-75025 Gruszki muszą być nieuszkodzone, muszą być w dobrym stanie. Niedopuszczalny jest produkt zaczynający gnić lub psuć się w sposób wykluczający jego przydatność do spożycia, muszą być czyste, wolne od szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej. Pod względem kształtu, rozmiaru i wybarwienia muszą spełniać wymogi cechy odmianowej oraz mieć nienaruszone szypułki. Miąższ owoców musi być w idealnym stanie, a skórka wolna od chropowatych ordzawionych miejsc, chyba, że ordzewienie stanowi cechę charakterystyczną danej odmiany. 1000 kg 13. Brzoskwinia kl. I 03222323-9 PN-R-75526 Całe, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Brzoskwinie powinny być dobrej jakości. Powinny mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany. Miąższ musi być całkowicie zdrowy. 100 kg; 14. Czereśnie i wiśnie kl. I 03222333-6 PN-R-75028 Powinny być całe o świeżym wyglądzie, zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, muszą być jędrne, czyste, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych. Powinny być dostatecznie rozwinięte i odpowiednio dojrzałe, powinny być dobrej jakości i mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany. 100 kg; 15. Śliwki kl. I 03222334-3 Śliwki nie mogą mieć żadnych ubytków i uszkodzeń powstałych zarówno podczas wzrostu, zbioru i pakowania. Śliwki muszą być zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia. Śliwki powinny być całkowicie wolne od jakichkolwiek oznak chorób lub zmian , które znacząco wpływają na ich wygląd. Szczególnie niedopuszczalne są ślady gnicia, nawet, jeśli są niewielkie. Powinny być czyste i wolne od szkodników oraz nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego 50 kg.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Opust
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach