Przetargi.pl
Dostawy warzyw i owoców

Zakład Karny w Żytkowicach ogłasza przetarg

  • Adres: 26930 Garbatka Letnisko, Żytkowice
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 486 211 250 , fax. 486 146 030
  • Data zamieszczenia: 2017-10-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Żytkowicach
    Żytkowice
    26930 Garbatka Letnisko, woj. mazowieckie
    tel. 486 211 250, fax. 486 146 030
    REGON: 103820000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zakład Karny - jednostka penitencjarna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy warzyw i owoców
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne dostarczanie warzyw i owoców wyszczególnionych poniżej do magazynu żywnościowego Zakładu Karnego w Żytkowicach: CZĘŚĆ I: Warzywa i owoce 1.burak ćwikłowy; Korzenie buraka czyste, bez uszkodzeń, nieprzemarznięte, kształt kulisty lub lekko spłaszczony charakterystyczny dla danej odmiany; zabarwienie przekroju – ciemnoczerwone; średnica korzeni do 10 cm. Przeznaczenie do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego; ilość na czas trwania umowy - 9 000 kg; 2.cebula biała; Cebula czysta, zdrowa, bez uszkodzeń, jędrna, dojrzała, z szyjką zaschniętą, okryta co najmniej dwiema warstwami suchej łuski, w tym jednej niepopękanej. Kształt cebuli kulisty lub lekko spłaszczony, średnica nie mniejsza niż 3 cm, korzenie całkowicie zaschnięte; ilość na czas trwania umowy - 12 000 kg; 3.cukinia; Owoce cukinii ciemnozielone, o wadze do 1,5 kg, długości nie większej niż 30 cm, nieuszkodzone, twarde, smak delikatnie słodki; ilość na czas trwania umowy - 600 kg; 4.czosnek; Czosnek czysty, zdrowy, bez uszkodzeń, jędrny, dojrzały, z szyjką zaschniętą, okryty suchą niepopękaną łuską. Średnica czosnku nie mniejsza niż 3 cm, korzenie całkowicie zaschnięte; ilość na czas trwania umowy - 20 kg; 5.fasola szparagowa; Strąki fasoli czyste, zdrowe, bez uszkodzeń, jędrne, dojrzałe, wydłużone o długości ok. 10 cm koloru zielonego bądź żółtego. Fasola jednolita odmianowo; ilość na czas trwania umowy - 300 kg; 6.jabłko; Odmiany półsłodkie. Wygląd jabłka: zdrowe, kształtne,, niezwiędnięte, nieprzemarznięte, niesparciałe, o miąższu białym lub kremowo białym, jednolitym dla danej odmiany. Owoce muszą być czyste, jędrne, niepopękane, dojrzałe o kształcie zbliżonym do kulistego, gładkie. Dostawa partii produktu musi być jednolita pod względem gramatury i wyglądu. Średnica jabłka mierzona w najszerszym przekroju poprzecznym od 5 cm, waga jednej sztuki od 120g do 150g. Jabłka wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego; 8 000 kg; 7.kalafior; Róże jednolitego koloru białego lub kremowo białego, nieuszkodzone, świeże bez oznak stłuczeń, w jednej warstwie liści. Waga pojedynczego kalafiora pomiędzy 1 a 1,5 kg . Średnica róży od 15 do 25 cm; ilość na czas trwania umowy - 2 000 kg; 8.kapusta biała; Wygląd główek: całe, świeże, czyste, zdrowe, nieprzemarznięte, jędrne, z liśćmi przyciętymi, prawidłowo wykształcone, okrągłe i ścisłe, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi liśćmi. Główki jednolite odmianowo, zbliżone pod względem wielkości i średnicy, średnica niemniejsza niż 20 cm; ilość na czas trwania umowy - 15 000 kg; 9.kapusta czerwona; Wygląd główek: całe, świeże, czyste, zdrowe, nieprzemarznięte, jędrne, z liśćmi przyciętymi, prawidłowo wykształcone, okrągłe i ścisłe, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi liśćmi. Główki jednolite odmianowo, zbliżone pod względem wielkości i średnicy, średnica niemniejsza niż 15 cm; ilość na czas trwania umowy - 5 500 kg; 10.kapusta kiszona; Produkt spożywczy z kapusty głowiastej białej, oczyszczonej z liści zewnętrznych, pokrojonej, zasolonej i poddanej naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej. Smak i zapach – prawidłowy dla kapusty prawidłowo ukiszonej, aromatyczny, słono kwaśny. Wygląd soku - jasnoszary, opalizujący. Zawartość soku – w stosunku do masy netto powinna odpowiadać 15% wagi, tzn. lekko uciskana pokrywa się sokiem. Kwasowość ogólna w przeliczeniu na kwas mlekowy 1,0 – 1,8% wagi. Zawartość soli kuchennej: 1,2 – 2,5% wagi. Dopuszczalna tolerancja: Dopuszcza się stosowanie nasion kminku, kopru, kolendry, marchwi, jabłek i innych owoców jako przypraw roślinnych. Dopuszcza się obecność zanieczyszczeń mineralnych organicznych pochodzenia roślinnego w ilości nie większej niż 0,001% wagi. Cechy dyskwalifikujące: Obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, niekwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy pleśni, psucia się, niedostateczna ilość soku (tzw. wysuszenie kapusty), obecność bakterii salmonelli, gronkowca chorobotwórczego, grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości, uszkodzenia mechaniczne opakowań oraz ich zabrudzenia; ilość na czas trwania umowy - 5 000 kg; 11.kapusta pekińska; Wygląd pojedynczej główki: cylindryczna, ciemnozielona bądź jasnozielona, o masie 1,2 – 2,0 kg, czysta, zdrowa, bez uszkodzeń, nieprzemarznięta. kg 400 12.koperek; Młode pędy kopru, świeżo zebrane, koloru zielonego, nieuszkodzone; ilość na czas trwania umowy - 70 kg; 13.marchew bez naci; Korzenie marchwi: zdrowe, czyste, jędrne, nie popękane, bez pobocznych rozgałęzień. Barwa korzeni: jednolita, typowa dla odmiany. Kształt korzenia: stożkowy, gładki o świeżym wyglądzie. Średnica marchwi mierzona w najszerszym przekroju podłużnym od 2 cm. Nie dopuszcza się korzeni o żółtym zabarwieniu. Produkt nie może zawierać domieszek innych odmian – musi być zachowana jednolitość odmiany. Produkty powinny być wolne od nadmiernego zawilgocenia; ilość na czas trwania umowy - 19 000 kg; 14.ogórek świeży gruntowy; Odmiany jednorodne przy każdej dostawie. Wygląd pojedynczego ogórka: czysty, zdrowy, jędrny, twardy, o długości maksymalnie 20 cm, i średnicy 3-5 cm; ilość na czas trwania umowy - 2500 kg; 15.ogórek kiszony; Produkt spożywczy ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno - smakowych, zalanych zalewą z dodatkiem soli i poddanych naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej, z ewentualnym dodatkiem kwasu sorbowego. Struktura - dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie. Smak i zapach: ogórków prawidłowo ukiszonych, aromatyczny, słono kwaśny. Ogórki powinny być proste, o barwie oliwkowo zielonej, o różnych odcieniach, powierzchnia wolna od uszkodzeń mechanicznych, plam chorobowych, wielkości od 6 do 15cm. Wygląd zalewy – od biało szarej do zielonkawo szarej, lekko mętny, dopuszcza się osad z przypraw (kopru, chrzanu, gorczycy, czosnku, itp.). Zawartość soli kuchennej – 1,5 – 3,0% wagi. Cechy dyskwalifikujące: Obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, niekwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy pleśni, psucia się, ich nadmierna miękkość ( komory nasienne wypełnione nieprawidłowo ), obecność bakterii salmonelli, gronkowca chorobotwórczego, grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości, uszkodzenia mechaniczne opakowań oraz ich zabrudzenia; ilość na czas trwania umowy - 3 500 kg; 16.papryka świeża; Wygląd papryki: kolor jednolity (czerwony, żółty, bądź zielony), mięsista, świeża, nieuszkodzona, nieprzemarznięta, średnica między 6 a 12 cm, długość co najmniej 10 cm; ilość na czas trwania umowy - 350 kg; 17.pieczarka; Średnica kapelusza od 6 do 10 cm, długość trzonu ok. 4 cm. Pieczarki świeże, nieuszkodzone; ilość na czas trwania umowy - 100 kg; 18.pietruszka bez naci; Wygląd korzeni: całe, czyste, zdrowe, kształtne, niezwiędnięte, nie sparciałe, bez rozgałęzień i narośli; zabarwienie charakterystyczne dla danej odmiany; średnica korzeni w najszerszym miejscu od 3 cm; ilość na czas trwania umowy - 5000 kg; 19.pomidor gruntowy; Pomidory o kształcie zbliżonym do kulistego, o średnicy podłużnej minimalnie 5 cm, koloru jednolicie czerwonego bez zielonych i żółtych przebarwień, świeże, nieuszkodzone; ilość na czas trwania umowy - 1200 kg; 20.por; Wygląd: całe, świeże, czyste, zdrowe, jędrne, prawidłowo wykształcone, proste i ścisłe, o świeżym wyglądzie. Produkt jednolity odmianowo, zbliżony pod względem wielkości i średnicy, średnica części wybielonej nie mniejsza niż 2 cm; ilość na czas trwania umowy - 1 000 kg; 21.sałata masłowa; Liście sałaty świeże, zielone, jędrne i kruche. Średnica główki sałaty co najmniej 20 cm. Produkt dostarczany czysty; ilość na czas trwania umowy - 300 kg; 22.seler; - korzeń bez naci; Wygląd korzeni: całe, czyste, zdrowe, kształtne, niezwiędnięte, nie sparciałe, z krótko przyciętymi korzeniami bocznymi, o miąższu białym, lub kremowo białym bez pustych komór wewnętrznych, średnica korzeni od 8 cm; ilość na czas trwania umowy - 5 000 kg; CZĘŚĆ II: Ziemniaki 23.ziemniak ; Ziemniaki z tegorocznych zbiorów, przechowywane w temperaturze i wilgotności powietrza zalecanej dla danego gatunku. Odmiany jadalne przeznaczone do bezpośredniego spożycia. Minimalna średnica kłębów w cm: 4,0. Bulwa ziemniaka okrągło-owalna, kształtna, skórka mocna i gładka, czysta bez uszkodzeń mechanicznych, dojrzała, zdrowa, sucha, niezazieleniona. Zabarwienie przekroju: miąższ kremowy o małej zdolności do ciemnienia bulw surowych a tym samym po dokonaniu obróbki termicznej. Musi być zachowana jednolitość odmiany produktu; ilość na czas trwania umowy - 100 000 kg.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03212100-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia warunku w ww zakresie.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: wypełniony formularz ofertowy stanowiący załącznik nr 3 do siwz

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach