"Uzdrowisko Świnoujście" S.A. ogłasza przetarg
- Adres: 72600 Świnoujście, ul. Nowowiejskiego
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 913 213 760 , fax. 913 212 314
- Data zamieszczenia: 2017-05-09
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: "Uzdrowisko Świnoujście" S.A.
ul. Nowowiejskiego 2
72600 Świnoujście, woj. zachodniopomorskie
tel. 913 213 760, fax. 913 212 314
REGON: 28826000000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: podmiot prawa publicznego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawy warzyw i owoców - II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Oznaczenie przedmiotu zamówienia wg CPV: 03220000-9- warzywa i owoce. 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa warzyw i owoców dla potrzeb zamawiającego – w ilościach określonych szczegółowo w załączniku nr 1a do SIWZ przez okres 12 miesięcy. 2. Przez dostawę Zamawiający rozumie cykliczne dostawy na podstawie zamówień zbiorczych dostosowanych do bieżących potrzeb Zamawiającego. Dostawy winny być realizowane w dni robocze od poniedziałku do piątku codziennie na podstawie każdorazowych zleceń składanych telefonicznie przez osoby upoważnione przez Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie prawo dodatkowej dostawy w danym dniu w przypadku zaistnienia sytuacji nagłej, nieplanowanej w zależności od potrzeb Zamawiającego. 3. Dostawy w sytuacji nagłej i nieplanowanej, o których mowa w ust. 2 realizowane będą każdorazowo na podstawie zleceń, składanych w dniu dostawy głównej przez osoby upoważnione przez Zamawiającego. Maksymalny termin dostawy nagłej/nieplanowanej wynosi 5 godzin od momentu złożenia zlecenia. 4. Termin realizacji dostawy nagłej/ nieplanowanej liczony od momentu złożenia zlecenia podlega ocenie i punktacji w niniejszym postępowaniu zgodnie z Działem XVI Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Wykonawca powinien zapewnić terminową realizację zamówień oraz transport i rozładunek do pomieszczeń magazynowych wskazanych przez Zamawiającego. 5. Zamawiający zastrzega, że przedstawione w załączniku nr 1a ilości zamawianych warzyw i owoców są wielkościami orientacyjnymi i mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu, gdy łączna wartość zmian jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy PZP i zarazem jest mniejsza od 10% wartości zamówienia określonej pierwotnie w umowie, w razie zaistnienia takiej potrzeby ze strony Zamawiającego, z jednoczesnym zachowaniem cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w ofercie. Zamawiający dokonał szacowania na podstawie zgłoszonej liczby gości w roku 2017. Zapotrzebowanie na dostawy warzyw i owoców może ulec zmianie w przypadku zmiany ilości gości hotelowych, w tym komercyjnych i kuracyjnych ze skierowaniem z NFZ. Wynagrodzenie Wykonawcy uzależnione będzie od ilości faktycznie zrealizowanych dostaw warzyw i owoców. Zmiany dokonane zostaną w formie pisemnego aneksu. 6. Wykonawca odpowiedzialny jest za zgodność produktu z wymaganiami jakościowymi określonymi dla przedmiotu zamówienia i za przestrzeganie zasad higieny żywności. W szczególności wykonawca powinien posiadać wdrożony system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP). 7. Transport warzyw i owoców winien być wykonywany środkami transportu spełniającymi wymagania sanitarne ( w tym czynności związane z załadunkiem i rozładunkiem). Pojazdy winny być dopuszczone przez PPIS do przewozu żywności. Zamawiający w trakcie realizacji zamówienia może żądać od Wykonawcy kserokopii wpisu dokonanego przez PPIS do książki kontroli sanitarnej pojazdu używanego do realizacji zamówienia o wyrażeniu zgody na transport artykułów spożywczych lub kserokopii decyzji PPIS o dopuszczeniu pojazdu używanego do realizacji zamówienia do przewozu żywności (Ustawa z 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( tekst jednolity Dz. U. 2017 r., poz. 149 z późn.zm.)) 8. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. Złożenie oferty wariantowej spowoduje jej odrzucenie . 9. Zamawiający nie dopuszcza możliwości złożenia oferty częściowej. 10. Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03220000-9
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa warzyw i owoców do Ośrodka Szkoleniowo – Wypoczynkowego „Bażyna” w Pogorzelicy w 2024 roku
Dodano: 2024-04-19 - Dostawa warzyw i owoców do Ośrodka Szkoleniowo – Wypoczynkowego „Bażyna” w Pogorzelicy w 2024 roku
Dodano: 2024-02-09 - Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Jarosławcu
Dodano: 2023-12-08 - Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych z podziałem na 6 części
Dodano: 2023-01-12 - Dostawa żywności do Zespołu Szkol Nr 6im.M.Reja w Szczecinie na 2021 rok
Dodano: 2021-01-18 - Dostawy warzyw i owoców
Dodano: 2020-12-09 - Dostawa warzyw i owoców.
Dodano: 2020-11-25 - Dostawy Warzyw i owoców
Dodano: 2020-07-28 - Dostawa żywności do Zespołu Szkół Nr 6 im.M.Reja w Szczecinie na 2020 rok
Dodano: 2019-12-30 - Dostawy warzyw i owoców
Dodano: 2019-10-01