Przetargi.pl
Dostawy w roku 2017 kurczaków patroszonych świeżych oraz mięsa wołowego w ćwierciach, wątroby i serc wołowych

Śląski Ogród Zoologiczny ogłasza przetarg

  • Adres: 41501 Chorzów, ul. Promenada Gen. Jerzego Ziętka
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 666 031 496
  • Data zamieszczenia: 2017-02-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Śląski Ogród Zoologiczny
    ul. Promenada Gen. Jerzego Ziętka 7
    41501 Chorzów, woj. śląskie
    tel. 666 031 496
    REGON: 24095136000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: jednostka organizacyjna administracji samorządowej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy w roku 2017 kurczaków patroszonych świeżych oraz mięsa wołowego w ćwierciach, wątroby i serc wołowych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Pakiet nr 1: mięso wołowe Artykuł Jednostka miary Razem zaplanowane ćwierci wołowe przody kg 4900 ćwierci wołowe zady kg 8860 serca wołowe kg 12 wątroba wołowa kg 416 Mięso, podroby i serca wołowe muszą spełniać następujące warunki: pochodzić z uboju bydła rzeźnego (wykluczone sztuki padnięte), posiadać wymagane świadectwo badania lekarza weterynarii; ćwierci kategorii D, klasy umięśnienia R i klasy otłuszczenia III (według normy PN-91 A- 82001); mięso musi być oznakowane stemplem lekarza weterynarii, na zewnętrznej powierzchni ćwierćtuszy; ćwierci wołowe schłodzone (nie mrożone); barwa mięsa– od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej a z bydła dorosłego do brązowo-wiśniowej; bez przebarwień; barwa tłuszczu: biała do lekko kremowej; - czystość mięsa: mięso musi być czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi; - konsystencja mięsa schłodzonego: mięśnie jędrne, elastyczne; - zapach: swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez obcego lub wskazującego na rozpoczynające się psucie, niedopuszczalny zapach płciowy lub moczowy; - obróbka: ćwierćtusze pozbawione całkowicie narządów wewnętrznych, narządów płciowych, skrzepów krwi, strzępów tkanki mięsnej oraz tłuszczu wewnętrznego, kanał rdzenia kręgowego odkryty, rdzeń usunięty; - podział półtuszy wołowej na ćwierćtusze powinien być wykonany między ostatnim a przedostatnim żebrem tak, aby przy ćwierćtuszy tylnej pozostało jedno żebro; - ćwierćtusze tylne nie mogą mieć pozostałości gruczołów mlecznych; podroby i serca wołowe schłodzone lub mrożone. Częstotliwość dostaw: nie częściej niż 1 raz w tygodniu. Pakiet nr 2: kurczaki świeże, patroszone, Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Artykuł Jednostka miary Razem zaplanowane kurczaki świeże patroszone 1,8 - 2,00 kg kg 3308 Kurczaki świeże, patroszone, waga sztuki 1,8 - 2,00 kg Częstotliwość dostaw : nie częściej niż 1 raz w miesiącu w terminach i ilościach uzgodnionych z Zamawiającym
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach