Przetargi.pl
Dostawy w 2009 roku przyprawy do potraw w płynie, liścia laurowego, pieprzu tureckiego, soli spożywczej, majeranku, pieprzu całego czarnego, ziela angielskiego (7 części zamówienia)

Minister Obrony Narodowej, w imieniu którego działa Agencja Mienia Wojskowego ogłasza przetarg

  • Adres: 00-911 Warszawa, ul. Nowowiejska 26A
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. (+48)(0-prefix-22) 3149700 , fax. (+48)(0-prefix-22) 3149900
  • Data zamieszczenia: 2009-07-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Minister Obrony Narodowej, w imieniu którego działa Agencja Mienia Wojskowego
    ul. Nowowiejska 26A 26A
    00-911 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. (+48)(0-prefix-22) 3149700, fax. (+48)(0-prefix-22) 3149900
    REGON: 01245670700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.amw.com.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja rządowa centralna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy w 2009 roku przyprawy do potraw w płynie, liścia laurowego, pieprzu tureckiego, soli spożywczej, majeranku, pieprzu całego czarnego, ziela angielskiego (7 części zamówienia)
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Dostawy w 2009 roku przyprawy do potraw w płynie, liścia laurowego, pieprzu tureckiego, soli spożywczej, majeranku, pieprzu całego czarnego, ziela angielskiego (7 części zamówienia), tj.: 1. koncentrat spożywczy - przyprawa do potraw w płynie z dodatkami smakowo-aromatycznymi - 37452,00 kg - norma: PN-A-94052:1996 (produkt pochodzenia zwierzęcego otrzymany w wyniku hydrolizy surowców zwierzęcych); 2. liść laurowy - 910,00 kg - specyfikacja wymagań Nr 1/2008 Liść laurowy; 3. przyprawa ziołowa - pieprz turecki (papryka mielona), ostra - 2090,00 kg - norma: PN-A-86955:1997, PN-A-86955:1997/Az1:2002; 4. sól spożywcza, kamienna K, mielona, jodowana - 273000,00 kg - norma: PN-C-84081-2:1998; 5. przyprawa ziołowa - majeranek - 2546,00 kg - norma: PN-A-86958:1997; PN-A-86958:1997/Az1:2002; 6. przyprawa ziołowa - pieprz czarny cały - 4435,00 kg - norma: PN-A-86965:1997, PN-A-86965:1997/Az1:2002; 7. ziele angielskie - 2287,50 kg - specyfikacja wymagań Nr 2/2008 Ziele angielskie
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158915005
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Oferta musi być zabezpieczona wadium. Wadia dla poszczególnych części zamówienia wynoszą: 1) koncentrat spożywczy - przyprawa do potraw w płynie z dodatkami smakowo-aromatycznymi - 2622,00 PLN; 2) liść laurowy - 338,00 PLN; 3) przyprawa ziołowa - pieprz turecki (papryka mielona), ostra - 370,00 PLN; 4) sól spożywcza, kamienna K, mielona, jodowana - 2730,00 PLN; 5) przyprawa ziołowa - majeranek - 510,00 PLN; 6) przyprawa ziołowa - pieprz czarny cały - 1517,00 PLN; 7) ziele angielskie - 810,00 PLN. 2. Wadium należy wnieść przed upływem terminu składania ofert (data i godzina), określonym w sekcji IV.3.4). 3. Wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium na cały okres związania ofertą oraz w sytuacjach określonych w art. 46 ust. 3 ustawy Pzp
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.W postępowaniu o udzielenie zamówienia mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. 2. Ocena spełniania powyższych warunków będzie polegała na ocenie spełnia/nie spełnia. Podstawą oceny będą dokumenty i oświadczenia, o których mowa w sekcji III.2).
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Wykaz oświadczeń i dokumentów, jakie mają dostarczyć Wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) Oświadczenie o spełnianiu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp; 2) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2. Inne dokumenty: 1) W przypadku, gdy ofertę w imieniu Wykonawcy podpisuje(ą) osoba(y) inna(e) niż ujawniona(e) w dokumentach, o których mowa w pkt 1 ppkt 2 niniejszej sekcji, do oferty należy załączyć pełnomocnictwo określające jego zakres; 2) Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takiej sytuacji zobowiązani są ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu na zasadach określonych w art. 23 ustawy Pzp oraz załączyć do oferty stosowne pełnomocnictwo; 3) dla produktu pochodzenia zwierzęcego - decyzja, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2006 r. Nr 17 poz. 127 z późn. zm.) powiatowego lekarza weterynarii o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia, na którą Wykonawca składa ofertę lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia - dotyczy Wykonawców krajowych, albo decyzja, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.) państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia, na którą Wykonawca składa ofertę lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia - dotyczy Wykonawców krajowych; 4) dla produktu pochodzenia niezwierzęcego decyzja, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.) państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia, na którą Wykonawca składa ofertę lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia - dotyczy Wykonawców krajowych; 5) dla produktów pochodzenia niezwierzęcego, które będą realizowane przez Wykonawców, o których mowa w art. 63 ust. 2 pkt 4) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2006 r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.) - zaświadczenie państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o wpisie do rejestru zakładów w zakresie części zamówienia, na którą Wykonawca składa ofertę lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia - dotyczy Wykonawców krajowych; 6) decyzja wydana przez właściwy organ danego kraju o zatwierdzeniu zakładu, a w przypadku produktów pochodzenia zwierzęcego wraz z weterynaryjnym numerem identyfikacyjnym, w zakresie części zamówienia, na którą Wykonawca składa ofertę lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia - dotyczy Wykonawców z UE, poza obszarem RP; 7) decyzja wydana przez właściwy organ danego kraju o zatwierdzeniu zakładu lub dopuszczeniu zakładu do produkcji i na eksport na rynki innych krajów w zakresie części zamówienia, na którą Wykonawca składa ofertę lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia - dotyczy Wykonawców z krajów trzecich. 3. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa, w pkt 1: 1) ppkt 2 - składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości; 2) dokumenty, o których mowa w pkt 3 ppkt 1 muszą być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 3) jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt 3 ppkt 1 zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, zapisy ppkt 2) stosuje się odpowiednio. 4. Forma składanych przez Wykonawcę oświadczeń i dokumentów: 1) Oświadczenie zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy musi być złożone w oryginale. 2) W przypadku składania kopii pełnomocnictw muszą być one poświadczone notarialnie. 3) Wszystkie pozostałe dokumenty, o których mowa w sekcji III.2), muszą być złożone w formie oryginału lub kopii poświadczonej na każdej stronie za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę osobę(y) upoważnioną(e) do reprezentowania Wykonawcy. 4) Wszystkie dokumenty sporządzone w języku obcym muszą zostać złożone wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez Wykonawcę (osobę(y) upoważnioną(e) do reprezentowania Wykonawcy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.amw.com.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach