Przetargi.pl
Dostawy świeżego pieczywa, ciast i wyrobów ciastkarskich, ryb wykonywane sukcesywnie w okresie 12 miesięcy

Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście im. prof. Andrzeja Tymowskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 00-217 Warszawa, Konwiktorska 3/5
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-02-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście im. prof. Andrzeja Tymowskiego
    Konwiktorska 3/5
    00-217 Warszawa, woj. mazowieckie
    REGON: 146349028
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.cps.srodmiescie.warszawa.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy świeżego pieczywa, ciast i wyrobów ciastkarskich, ryb wykonywane sukcesywnie w okresie 12 miesięcy
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy świeżego pieczywa, ciast i wyrobów ciastkarskich, ryb do Zamawiającego, których asortyment określono w zestawieniu zamieszczonym w Formularzu Ofertowym Załącznik nr 2 do SWZ i OPZ; tj.:1 chleb pszenno - żytni na naturalnym zakwasie bez polepszaczy z obniżoną zawartością soli i substancji słodzących, min 500 g (+/- 10%), krojony i pakowany kg 2 5002 chleb pełnoziarnisty z ziarnami słonecznika na naturalnym zakwasie bez polepszaczy z obniżoną zawartością soli i substancji słodzących min 500g (+/- 10%) - krojony i pakowany kg 1 5003 chleb żytni razowy z pełnoziarnistej mąki żytniej 65% w tym mąka żytnia razowa 39% na naturalnym zakwasie min 500 g (+/- 10%) - krojony i pakowany kg 4004 bułka grahamka, mąka pszenna graham min 43%, min 65 g (+/-10%) kg 2005 bułka kajzerka, mąka pszenna, min 55g (+/- 10%) kg 5006 bułka wieloziarnista z otrębami, nasionami słonecznika, siemieniem lnianym, min 70 g (+/- 10%) kg 2007 bułeczka pszenna, maślana o złocistej skórce charakteryzująca się delikatnym miękiszem o słodkawym smaku, min 90 g (+/- 10%) kg 1408 bułka pszenna typu "wrocławska" z obniżoną zawartością soli i substancji słodzących, min 300 g (+/- 10%) - nie krojona kg 150Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia („OPZ”) znajduje się w Załączniku nr 1 do SWZ.2) Wykonawca zobowiązany jest do:a) sukcesywnego dostarczania przedmiotu zamówienia w asortymencie i ilości zgodnej ze złożonym zamówieniem, w uzgodnionych przez Zamawiającego dniach i godzinach,b) dostarczania zamawianego przedmiotu zamówienia, do budynków Zamawiającego usytuowanych w Warszawie przy ul. Świętojerskiej 12A i ul. Twardej 1, w czasie nie dłuższym niż 12 godzin w przypadku ciast i wyrobów ciastkarskich. Nazwa produktu i ilości tj.:1 ciasto typu sernik śmietankowy, spód ciasta kruchy, ser twarogowy kg 702 ciasto typu sernik duet (z makiem), ser twarogowy, mak kg 753 ciasto typu szarlotka, spód ciasta kruchy, jabłka, cynamon, kruszonka kg 404 ciasto typu comber – czekoladowy biszkopt kg 505 makowiec - 800g pakowany kg 1296 babka drożdżowa - wielkanocna - 500g pakowana kg 907 kruche ciasto z truskawką i galaretką kg 388 ciasto drożdżowe z owocami (truskawka, malina, jabłko, śliwka, owoce leśne) posypane kruszonką kg 209 ciasto typu jogurtowe z brzoskwinią kg 4010 ciasto typu czekoladowe ze śliwką kg 3511 drożdżówka z kruszonką i nadzieniem z owoców sezonowych: jabłko, wiśnia, truskawka, śliwka, jagody a poza sezonem owocowym nadzienie: ser lub budyń – waga min. 100g szt 51012 pączek z ciasta drożdżowego z pudrem, nadzienie różane nie mniej niż 17% - waga min. 70g szt 603Do opisu przedmiotu zamówienia powołane są podane niżej dokumenty. Stosuje się aktualne wydanie dokumentu powołanego (łącznie ze zmianami): - PN-A-86767 Ryby i inne zwierzęta wodne świeże i mrożone - Wspólne wymagania i badania  PN-A-86752 Ryby i inne zwierzęta wodne świeże i mrożone - Rozporządzenie Komisji (WE) nr 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych (Dz. U. L 364 z 20.12.2006, s 5 z późn. zm.) - Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 2073/2005 z dnia 15 listopada 2005 r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych (Dz. U. L 338 z 22.12.2005, s 1 z późn. zm.)Nazwa produktu i ilość, tj.:1. filet z miruny mrożony ze skórą – bez glazury (produkcja morska)* kg 2002. filet z miruny mrożony bez skóry – bez glazury (produkcja morska)* kg 1803. filet z dorsza mrożony bez skóry - bez glazury (produkcja morska)* kg 804..karp świeży – płaty ze skórą kg 405. płaty śledziowe – solone bez skóry opakowania 500 g – 5000 g kg 1006. śledź w sosie salsa (krojone filety ze śledzia atlantyckiego min. 42 %) 250 g – 2500 g kg 507. śledź w śmietanie (marynowane krojone filety śledziowe min. 36 % bez skóry w sosie śmietanowym) opakowania 250 g – 2500 g kg 408. makrela wędzona – duża tusza (świeża, zapakowana hermetycznie), opakowania 500g - max 1000 g kg 659. filet z makreli w sosie pomidorowym ( filety z makreli ze skórą min 62%, sos pomidorowy min 38%) – opak. 170g (+,- 5%) puszka szt. 10010. filety śledziowe w oleju a la Matjas (min. 80% filety ze śledzia atlantyckiego) – opak. 220g (+,- 5%) szt. 15011. tuńczyk w sosie własnym duże kawałki (tuńczyk min. 72%) - opak. 170g (+,- 5%) – puszka szt. 91
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1) O udzielenie zamówienia może ubiegać się Wykonawca, który spełnia warunki udziału w postępowaniu, dotyczące:a) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie precyzuje w powyższym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny;b) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej,o ile wynika to z odrębnych przepisów - za spełniających warunek udziałuw postępowaniu zostaną uznani Wykonawcy, którzy wykażą, że posiadają dokument potwierdzający wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej;c) w zakresie sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający nie precyzuje w powyższym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny;d) zdolności technicznej lub zawodowej – za spełniających warunek udziałuw postępowaniu zostaną uznani Wykonawcy, którzy wykażą, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – to w tym okresie, należycie zrealizowali: w części nr 1 – co najmniej dwa zamówienia polegające na dostawach świeżego pieczywa wykonywanych w sposób ciągły w okresie nie krótszym niż6 miesięcy i o wartości nie mniejszej niż 10.000,00 zł brutto każde zamówienie; w części nr 2 – co najmniej dwa zamówienia polegające na dostawach świeżych ciast i wyrobów ciastkarskich, wykonywanych w sposób ciągływ okresie nie krótszym niż 6 miesięcy i o wartości nie mniejszej niż 6.000,00 zł brutto każde zamówienie; w części nr 3 - co najmniej dwa zamówienie polegające na dostawach ryb wykonywanych sukcesywnie w okresie nie krótszym niż 6 miesięcy i o wartości nie mniejszej niż 8.000,00 zł brutto każde zamówienie.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-02-22

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach