Przetargi.pl
Dostawy różnych artykułów spożywczych na II półrocze 2024 r.

Zakład Karny w Nysie ogłasza przetarg

  • Adres: 48-300 Nysa, Tadeusza Kościuszki 4A
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. +48774342727
  • Data zamieszczenia: 2024-07-31
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Nysie
    Tadeusza Kościuszki 4A
    48-300 Nysa, woj. opolskie
    tel. +48774342727
    REGON: 000320207
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiającyjednostka sektora finansów publicznych

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy różnych artykułów spożywczych na II półrocze 2024 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część 1 Cukier białyCukier biały*- Gramatura jednostkowa od 1 do 25 kg zg. z PN kl./gat.I Razem: 3220 kg, Nysa: 2900 kg, OZ Prudnik: 320 kgCzęść 2 Koncentrat pomidorowyKoncentrat pomidorowy 30%* Gramatura jednostkowa 0,90 kg - 5 kg zg. z PN kl./gat.I Razem: 2270 kg, Nysa: 1850 kg, OZ Prudnik: 420 kgCzęść 3 Warzywa przetworzone – sojaKostka sojowa* Skład: odtłuszczona mąka sojowa niemodyfikowana genetycznie, produkt 100% roślinny wolny od surowców pochodzenia zwierzęcego, bez konserwantów. Opakowanie papierowe (grube) wewnątrz pokryte workiem foliowym od 5-20 kg. zg. z PN kl./gat.IRazem:785 kg, Nysa: 700 kg, OZ Prudnik: 85 kgKotlet sojowy * Skład: odtłuszczona mąka sojowa niemodyfikowana genetycznie, produkt 100% roślinny wolny od surowców pochodzenia zwierzęcego, bez konserwantów. Opakowanie papierowe (grube) wewnątrz pokryte workiem foliowym od 5-20 kg. zg z PN kl./gat.IRazem: 110 kg, Nysa: 0 kg, OZ Prudnik: 110 kgCzęść 4 Warzywa strączkowe suszoneFasola suszona – JAS średni* Opakowanie: worki do 25 kg Wymagania jakościowe suchego ziarna: barwa charakterystyczna, brak zanieczyszczeń, suche, nieuszkodzone przez szkodniki i choroby, ziarno nie może być stęchłe ani spleśniałe, ziarno z roślin nie modyfikowanych genetycznie . zg. z PN kl./gat.I Razem: 1320 kg, Nysa: 1000 kg, OZ Prudnik: 320 kgGroch suchy łuskany - połówki* Opakowanie: worki do 25 kg Wymagania jakościowe suchego ziarna: barwa charakterystyczna, brak zanieczyszczeń, suche, nieuszkodzone przez szkodniki i choroby, ziarno nie może być stęchłe ani spleśniałe, ziarno z roślin nie modyfikowanych genetycznie. zg. z PN kl./gat.I Razem: 800 kg, Nysa: 600 kg, OZ Prudnik: 200 kgCzęść 5 Ryby konserwowanePaprykarz szczeciński* Opakowanie: puszka metalowa- konserwa w opakowaniu jednostkowym 200g, 300g, 330g. Wieczko łatwo otwierane bez użycia otwieracza. Skład: ryba, ryż, cebula, koncentrat pomidorowy, olej, przyprawy zg. z PN kl./gat.IRazem: 500 kg, Nysa: 350 kg, OZ Prudnik: 150 kgRyba w pomidorach* Opakowanie: puszka metalowa- konserwa w opakowaniu jednostkowym 200g, 300g, 330g. Wieczko łatwo otwierane bez użycia otwieracza. Skład: ryba, koncentrat pomidorowy, warzywa, przyprawy zg. z PN kl./gat.IRazem: 20 kg, Nysa: 0 kg, OZ Prudnik: 20 kgSałatka rybna* Opakowanie: puszka metalowa- konserwa w opakowaniu jednostkowym 200g, 300g, 330g. Wieczko łatwo otwierane bez użycia otwieracza. Skład: ryba, olej, warzywa, przyprawy zg. z PN kl./gat.IRazem: 570 kg, Nysa: 350 kg, OZ Prudnik: 220 kgCzęść 6 Ryby przetworzone mrożoneBurger rybny z warzywami* Mielone mięso ryby, (ryba min. 50%) bez ości, łusek i skóry, gramatura burgera od 90 g do 110 g , marchew, groszek zielony, olej roślinny, sól, przyprawy. Panier winien zawierać skrobię ziemniaczaną, sól, drożdże, paprykę. Burgery pakowane luzem w karton, warstwy przełożone folią. Na opakowaniu musi znajdować się informacja o producencie, nazwa towaru i data ważności. Opakowanie jednostkowe od 2 kg do 15 kg. Zawartość glazury max. 5% zg. z PN kl./gat IRazem: 1020 kg, Nysa: 900 kg, OZ Prudnik: 120 kgFilet mrożony z mintaja* Filet z mintaja, bez ości, łusek i skóry. Ryba pakowana luzem w karton, warstwy przełożone folią. Na opakowaniu musi znajdować się informacja o producencie, nazwa towaru i data ważności. Zawartość glazury max. 5%. Opakowanie jednostkowe od 5 kg do 10kg. zg. z PN kl./gat I Razem: 468 kg, Nysa: 450 kg, OZ Prudnik: 18 kgCzęść 7 Jaja świeże -kurzeJaja kurze* Jaja kurze konsumpcyjne, świeże* klasa A, grupa wagowa M(waga 53 – 63 gram/ szt.) Opakowanie: wytłoczki papierowe lub plastikowe zawierające od 10 do 30 jaj. Opakowania zbiorcze 360 szt. jednorazowe. zg. z PN kl./gat IRazem: 23600 szt., Nysa: 16400 szt., OZ Prudnik: 7200 szt.Część 8 MargarynaMargaryna do smarowania pieczywa / masło roślinne*- zawartość tłuszczu roślinnego od 60% do 80% oraz witamin A, D, E, kostka 250g w papierze pergaminowym lub folii aluminiowej, zg. z PN kl./gat IRazem: 5620 kg, Nysa: 4900 kg, OZ Prudnik: 720 kgCzęść 9 Olej roślinnyOlej roślinny spożywczy* do smażenia i sałatek – gramatura jednostkowa 0,9, 1,3,5 l zg. z PN kl./gat IRazem: 4150 l, Nysa: 3800 l, OZ Prudnik: 350 lCzęść 10 Mąka – kaszeKasza jęczmienna średnia- gramatura jednostkowa od 1 do 25 kg zg. z PN kl./gat I Razem: 2510 kg, Nysa: 2000 kg, OZ Prudnik: 510 kgKasza gryczana- gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg zg. z PN kl./gat I Razem: 20 kg, Nysa: 0 kg, OZ Prudnik: 20 kgKasza manna- gramatura jednostkowa od 1 do 25 kg zg. z PN kl./gat IRazem: 1300 kg, Nysa: 950 kg, OZ Prudnik: 350 kgMąka pszenna typ 500 – gramatura jednostkowa od 1 do 25 kg zg. z PN kl./gat IRazem: 3590 kg, Nysa: 3300 kg, OZ Prudnik: 290 kgMąka ziemniaczana– gramatura jednostkowa od 1 do 25 kg zg. z PN kl./gat I Razem: 118 kg, Nysa: 100 kg, OZ Prudnik: 18 kgPłatki kukurydziane - gramatura jednostkowa od 0,1 do 10kg zg. z PN kl./gat I Razem: 55 kg, Nysa: 50 kg, OZ Prudnik: 5 kgPłatki owsiane– gramatura jednostkowa od 1do 25 kg zg. z PN kl./gat I Razem: 55 kg, Nysa: 50 kg, OZ Prudnik: 5 kgRyż biały długoziarnisty- gramatura jednostkowa od 1do 50 kg zg. z PN kl./gat I Razem: 7100 kg, Nysa: 6600 kg, OZ Prudnik: 500 kgWafle ryżowe bezglutenowe niesłodzone bez konserwantów – gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,15 kg zg. z PN kl./gat IRazem: 55 kg, Nysa: 30 kg, OZ Prudnik: 25 kgCzęść 11 MakaronyMakaron bez jajeczny nitki - gramatura jednostkowa min. od 5 do15 kg, zg. z PN kl./gat I Razem: 1200 kg, Nysa: 700 kg, OZ Prudnik:500 kgMakaron bez jajeczny świder - mały- gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN kl./gat I Razem: 6600 kg, Nysa: 5100 kg, OZ Prudnik: 1500 kgCzęść 12 Zupy, sosyRosół drobiowy – koncentrat, baza, wydajność min. 40 l z 1 kg -gramatura jednostkowa od 1do 2 kg W proszku, o zawartości soli nie większej niż 45g w 100g suchego produktu, zg. z PN kl./gat I Razem: 330 kg, Nysa: 260 kg, OZ Prudnik: 70 kgSos boloński - koncentrat, baza, wydajność min. 10 l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg, zg. z PN kl./gat I Razem: 102 kg, Nysa: 70 kg, OZ Prudnik: 32 kgSos grzybowy - koncentrat, baza, wydajność min. 10 l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg, zg. z PN kl./gat I Razem: 5 kg, Nysa: 0 kg, OZ Prudnik: 5 kgSos myśliwski - koncentrat, baza, wydajność min. 10 l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg, zg. z PN kl./gat I Razem: 130 kg, Nysa: 70 kg, OZ Prudnik: 60 kgZupa brokułowa - koncentrat, baza, wydajność min. 10 l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg, zg. z PN kl./gat I Razem: 102 kg, Nysa: 70 kg, OZ Prudnik: 32 kgZupa cebulowa - koncentrat, baza, wydajność min. 10 l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg, zg. z PN kl./gat I Razem: 95 kg, Nysa: 70 kg, OZ Prudnik: 25 kgZupa kalafiorowa - koncentrat, baza, wydajność min. 10 l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg, zg. z PN kl./gat I Razem: 106 kg, Nysa: 70 kg, OZ Prudnik: 36 kgZupa pieczarkowa - koncentrat, baza, wydajność min. 10 l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg, zg. z PN kl./gat I Razem: 72 kg, Nysa: 70 kg, OZ Prudnik: 2 kgZupa szparagowa - koncentrat, baza, wydajność min. 10 l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg, zg. z PN kl./gat I Razem: 100 kg, Nysa: 70 kg, OZ Prudnik: 30 kgŻurek w proszku – koncentrat, baza. Półprodukt do sporządzania żurku wydajność min. 16,5 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN kl./gat I Razem: 36 kg, Nysa: 10 kg, OZ Prudnik: 26 kgCzęść 13 Warzywa przetworzoneChrzan tarty- gramatura jednostkowa od 0,25 do 0,9 kg zg. z PN kl./gat I Razem: 15 kg, Nysa: 10 kg, OZ Prudnik: 5 kgFasolka szparagowa konserwowa- gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg zg. z PN kl./gat I Razem: 305 kg, Nysa: 300 kg, OZ Prudnik: 5 kgGroszek konserwowy- gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg zg. z PN kl./gat I Razem: 355 kg, Nysa: 350 kg, OZ Prudnik: 5 kgKukurydza konserwowa- gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg zg. z PN kl./gat I Razem: 205 kg, Nysa: 200 kg, OZ Prudnik: 5 kgLeczo - min 5 składnikowe w tym pieczarki zg. z PN kl./gat I Razem: 540 kg, Nysa: 350 kg, OZ Prudnik: 190 kgPasztet sojowy różne smaki- gramatura jednostkowa od 0,09 do 0.113 kg zg. z PN kl./gat I Razem: 20 kg, Nysa: 10 kg, OZ Prudnik: 10 kgCzęść 14 PrzyprawyCzosnek granulowany - gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg zg. z PN kl./gat I Razem: 16 kg, Nysa:2 kg, OZ Prudnik: 14 kgLiść laurowy- gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg zg. z PN kl./gat I Razem: 9 kg, Nysa: 5 kg, OZ Prudnik: 4 kgKoper suszony mielony- gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg zg. z PN kl./gat I Razem: 3 kg, Nysa: 0 kg, OZ Prudnik: 3 kgMajeranek - gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg zg. z PN kl./gat I Razem: 11 kg, Nysa: 5 kg, OZ Prudnik: 6 kgOcet spirytusowy 10%- gramatura jednostkowa od 0,5 l do 1 l zg. z PN kl./gat I Razem: 10 l, Nysa: 0 l, OZ Prudnik: 10 lPapryka czerwona słodka / przyprawa mielona/- gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg zg. z PN kl./gat I Razem: 30 kg, Nysa:10 kg, OZ Prudnik: 20 kgPieprz czarny prawdziwy, mielony- gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg zg. z PN kl./gat I Razem: 41 kg, Nysa: 25 kg, OZ Prudnik: 16 kgPrzyprawa do drobiu– gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg zg. z PN kl./gat I Razem: 7 kg, Nysa: 5 kg, OZ Prudnik: 2 kgPrzyprawa do mięsa mielonego- gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg zg. z PN kl./gat I Razem: 8 kg, Nysa: 3 kg, OZ Prudnik: 5 kgPrzyprawa w płynie do zup– gramatura jednostkowa 1 kg zg. z PN kl./gat I Razem: 670 kg, Nysa: 400 kg, OZ Prudnik: 270 kgPrzyprawa warzywna do zup i potraw - w proszku /sypka/ - gramatura jednostkowa od 0,5 do 5 kg zg. z PN kl./gat I Razem: 530 kg, Nysa: 450 kg, OZ Prudnik: 80 kgSól spożywcza jodowana warzona– gramatura jednostkowa 1 kg zg. z PN kl./gat I Razem: 370 kg, Nysa: 250 kg, OZ Prudnik: 120 kgZiele angielskie- gramatura jednostkowa od 0,5 do 2 kg zg. z PN kl./gat I Razem: 8 kg, Nysa: 2 kg, OZ Prudnik: 6 kgCzęść 15 Różne artykuły spożywczeDżem wieloowocowy/różne smaki/- gramatura jednostkowa od 0,3 do 15 kg zg. z PN kl./gat I Razem: 2200 kg, Nysa: 1700 kg, OZ Prudnik: 500 kgMarmolada wieloowocowa- gramatura jednostkowa od 0,3 do 15 kg zg. z PN kl./gat I Razem: 2300 kg, Nysa: 1700 kg, OZ Prudnik: 600 kgCzęść 16 NapojeHerbata czarna granulowana – gramatura jednostkowa od 0,1 do 15 kg. Opakowania papierowe/folia/ zg. z PN kl./gat I Razem: 228 kg, Nysa: 200 kg, OZ Prudnik: 28 kgKawa zbożowa rozpuszczalna – gramatura jednostkowa od 0,50 do 15 kg. Opakowania papierowe/folia/ zg. z PN kl./gat I Razem: 375 kg, Nysa: 350 kg, OZ Prudnik: 25 kgWoda mineralna- gramatura jednostkowa: 1,5 l zg. z PN kl./gat I Razem: 580 l, Nysa: 350 l, OZ Prudnik: 230 l
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15831200-4
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach