Przetargi.pl
Dostawy różnych artykułów spożywczych dla Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziadzu

Zakład Karny Nr 1 ogłasza przetarg

  • Adres: 86-300 Grudziądz, ul. Wybickiego
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 56 64 40 400, , fax. 56 64 40 499
  • Data zamieszczenia: 2020-06-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny Nr 1
    ul. Wybickiego 10/22
    86-300 Grudziądz, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 56 64 40 400, , fax. 56 64 40 499
    REGON: 31964100000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: zakład karny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy różnych artykułów spożywczych dla Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziadzu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    CZĘŚĆ 1: ARTYKUŁY ZBOŻOWE Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość Bułka tarta: - zapach, wygląd i smak typowy dla bułki tartej; - bez obecności szkodników i innych pozostałości; - opakowanie – do 25 kg - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15811100-7 PN-A-74101 2 500 kg 2. Chrupki kukurydziane: - opakowanie do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15613311-1 PN-A-88036:1998 260 kg 3. Kasza jęczmienna: - kasza otrzymana z ziarna jęczmienia szklistego, o cienkiej łusce, przeznaczonego do celów konsumpcyjnych; - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15613100-8 PN-887A-7403 10 000 kg 4. Kasza manna: - zapach i smak - typowy dla kaszy manny; - bez obecności szkodników i innych pozostałości; - opakowanie - 0,5 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy ; 15613100-8 PN-88/A-74203 6 000 kg 5. Kasza gryczana prażona: - opakowanie: 1 -25 kg - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy ; 15614100-7 PN-A-76/A-74204 8 000 kg 6. Mąka pszenna typu 500: - barwa - biała z odcieniem żółtym; - smak i zapach - swoisty; - bez obecności szkodników zbożowo - mącznych i innych pozostałości; - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności – nie mniej niż 3 m-ce od daty dostawy; 15612100-2 PN-A-74022 15 000 kg 7. Mąka ziemniaczana: - zapach i smak - typowy dla skrobi ziemniaczanej; - postać i barwa - biały proszek; - opakowania - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15623000-1 PN-A-74710 55 kg 8. Makaron (typu świderki): - o swoistym dla danego rodzaju i formy wyglądzie, sporadycznie niewielkie zniekształcenia, dopuszczalne nieliczne pstrociny; - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy ; 15851100-2 PN-A-74131:1999 20 000 kg 9. Ryż biały: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15614100-6 PN-A-74220 30 000 kg 10. Wafle ryżowe bezglutenowe: - bez udziału mąk zawierających gluten; - gramatura opakowania do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy ; 15614000-5 PN-A-88114:1999 220 kg Część 2: BULIONY Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Barszcz biały w proszku: - opakowanie - do 10 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15891400-4 PN-A-94050:1996 550 kg 2. Rosół drobiowy w proszku: - opakowanie do 10 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15891500-5 PN-A-97052 4 000 kg 3. Rosół jarzynowy w proszku: - opakowanie do 10 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15892000-7 PN-A-75980:1997 4 500kg 4. Zupa pieczarkowa sypka: - opakowanie do 10 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15891400-4 PN-A-75980:1997 500 kg 5. Żurek w proszku: - opakowanie do 10 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 3 m-ce od daty dostawy; 15891400-4 PN-A-94050 450 kg Część 3: CUKIER Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Cukier biały kryształ: - opakowanie max. do 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 6 m-cy od daty dostawy. 15831200-4 PN-A-74850 5 700 kg Część 4: RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE I PRZYPRAWY Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Bazylia suszona mielona: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15870000-7 PN-A-86959:1997/Az:1: 2002 90 kg 2. Biszkopty: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15882000-4 PN-A-88115:1998 230 kg 3. Budyń: - różne smaki; - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15620000-0 PN-A-94051 450 kg 4. Cukier waniliowy: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15831000-2 BN-79-8133-01 75 kg 5. Curry w proszku: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15871200-6 PN-R-87022 30 kg 6. Cynamon mielony: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - min. 4 m-c od daty dostawy. 15871000-4 PN-A-86955 90 kg 7. Czosnek suszony granulowany: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15871000-4 PN-A-86967 65 kg 8. Galaretka niskosłodzona: - smak – różne smaki; - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15833100-7 PN-94/A-75104 260 kg 9. Herbata granulowana: - opakowanie – 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy; 15863000-5 PN-ISO 3720 1 300 kg 10. Kawa zbożowa: - z prażonego żyta i cykorii, w pierwszym gatunku; - opakowanie – 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15861000-1 PN-A-94013 2 600 kg 11. Kisiel: - różne smaki; - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15620000-0 PN-A-94051 280 kg 12. Koperek suszony mielony: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15893000-4 PN-63A-77603 100 kg 13. Kwasek cytrynowy: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15890000-3 PN-81/A-79734 70 kg 14. Liść laurowy: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15871000-4 PN-R-87022 100 kg 15. Majeranek: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15872000-1 PN-A-86958 90 kg 16. Natka pietruszki suszona: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15893000-4 PN-63A-77603 100 kg 17. Papryka suszona ostra mielona: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15871000-4 PN-A-86955 155 kg 18. Pieprz czarny mielony: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15872100-2 PN-A-86965 240 kg 19. Proszek do pieczenia: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15899000-6 PN-A-94017:1998 160 kg 20. Przyprawa do mięsa typu fix: - opakowanie – 1 kg – 5 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15871270-7 PN-A-86967:1998/Az: 2002 500 kg 21. Przyprawa do zup w płynie – typu maggi: - opakowanie - 1l - 5l; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15890000-3 PN-A-94052 5 500 l 22. Sól kuchenna jodowana warzona: - drobno mielona; - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15872400-5 PN-C-84081 3 800 kg 23. Ziele angielskie: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy. 15870000-7 BN-67/8132-14 80 kg Część 5: DODATAKI DO POTRAW Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Majonez: - opakowanie – wiaderka do 5 kg lub słoiki; - termin przydatności do spożycia - nie mniej niż 4 m-cy od daty dostawy; 15871273-8 PN-A-86950:1995 1 900 kg 2. Musztarda; - opakowanie – wiaderka do 5 kg lub słoiki; - termin przydatności do spożycia - nie mniej niż 4 m-cy od daty dostawy; 15871250-1 PN-A-86964 1 900 kg 3. Ocet spirytusowy 10% do 5l 15871120-1 PN-72/A-79733 1 700 l Część 6: PRODUKTY SOJOWE Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Kostka sojowa: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy; 15890000-3 PN-ISO 5506:2002 400 kg 2. Kotlety sojowe: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy; 15890000-3 PN-ISO 5506:2002 1 000 kg Część 7: PRODUKTY STRĄCZKOWE Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Fasola JAŚ średni: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy; 15331130-7 PN-75/R-65031 10 000 kg 2. Groch łuskany: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia – min. 4 m-ce od daty dostawy; 15311133-8 PN-A-74220:1997 9 000 kg Część 8: PRZETWORY WARZYWNE Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Chrzan tarty: - opakowanie jednostkowe- słoiki do 0,9 l; - termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. 15331400-1 PN/R-75520 100 kg 2. Fasolka szparagowa: - opakowanie maksymalnie do 3 000 ml, strąki fasoli szparagowej luzem w zalewie konserwującej, strąki całe nieuszkodzone, zalewa barwy żółtawej i żółta, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania, konsystencja miękka – wyrównana, smak i zapach – charakterystyczny dla kukurydzy bez obcych smaków i zapachów; - termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. 15331464-2 PN-V-74016:2001 300 kg 3. Groszek konserwowy: - opakowanie jednostkowe od 5 kg; - ziarna groszku całe, luzem w zalewie konserwującej, nieuszkodzone, konsystencja miękka, smak i zapach charakterystyczny dla groszku, bez obcych zapachów i smaków; - termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. 15331462-3 PN-76/A-77803 600 kg 4. Koncentrat pomidorowy 30%: - opakowanie – od 0,9 kg do 5 kg; (brak widełek) - termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. 15331427-6 PN-75/A-77601 7 000 kg 5. Kukurydza konserwowa: - opakowanie od 1 kg do 5 kg; - ziarna młodej kukurydzy luzem w zalewie konserwującej, ziarna całe nieuszkodzone, zalewa barwy żółtawej i żółta, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania, konsystencja miękka – wyrównana, smak i zapach – charakterystyczny dla kukurydzy bez obcych smaków i zapachów; - termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. 15331470-2 PN-A-77807 1 500 kg 6. Leczo pieczarkowe: - produkt spożywczy otrzymany ze świeżych warzyw i grubo pokrojonych pieczarek z dodatkiem soli kuchennej, utrwalony przez pasteryzację; - konsystencja – półpłynna do gęstej, z widocznymi kawałkami warzyw i pieczarek; - opakowanie od 0,9 l do 5l - termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. 15331135-2 PN-A-86951:2006 3 000 kg 7. Pieczarki pasteryzowane: - opakowanie do 5 kg; - krojona, w zalewie naturalnej - termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. 15331430-0 PN-A-86955:1:1997/Az1:2002 1 000 kg Część 9: PRZETWORY OWOCOWE Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Dżem brzoskwiniowy: - w opakowaniach jednostkowych do 15 kg; - termin przydatności do spożycia min. 4 m-ce od daty dostawy. 15332230-5 PN-93/A-75103 5 000 kg 2. Dżem truskawkowy: - w opakowaniach jednostkowych do 15 kg, - termin przydatności do spożycia min. 4 m-ce od daty dostawy. 15332290-3 PN-A-75100 5 000 kg 3. Kompot truskawkowy: - słoik o pojemności 0,9 l - 1 l, wygląd - widoczne całe owoce, zalewa klarowna, ekstrakt ogólny nie mniej niż 20 %, smak i zapach smak słodki, charakterystyczny dla kompotu truskawkowego, - termin przydatności do spożycia min. 4 m-ce od dnia dostawy. 15332100-5 PN-75/A-75953 350 l 4. Marmolada wieloowocowa: - w opakowaniach jednostkowych do 15 kg; - termin przydatności do spożycia min. 4 m-ce od daty dostawy; 15332230-5 PN-93/A-75103:1993 6 000 kg 5. Miód naturalny: - opakowania jednostkowe 25g; - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 4 m-ce od daty dostawy. 15831600-8 PN-88/A77626 80 kg Część 10: TŁUSZCZE Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Masło: - zawartość tłuszczu zwierzęcego nie mniej niż 82% - opakowania bez uszkodzeń - masło w kostkach 0,2 kg, - termin przydatności do spożycia min. 21 dni od dnia dostawy. 15530000-2 PN - A - 86155 60 kg 2. Margaryna do smarowania pieczywa: - zawartość tłuszczu nie mniej niż 40%; - opakowania bez uszkodzeń; - margaryna w kostkach 0,25 kg; - termin przydatności do spożycia od dnia dostawy – 30 dni; 15431100-9 PN - A - 86901 30 500 kg 3. Olej roślinny jadalny: - opakowanie – butelki od 1 l do 5 l; - termin przydatności do spożycia od dnia dostawy – 60 dni; - opakowania bez uszkodzeń 15411100-3 PN - A - 86908 3 500 l Część 11: RYBY Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Burgery rybne panierowane mrożone: - termin przydatności do spożycia min. 4 m-cy 15200000-0 PN-A-86772:1985 6 000 kg 2. Miruna: - filet ze skórą SHP - termin przydatności do spożycia min. 4 m-cy 15221000-3 PN-A-86753:1996 700 kg 3. Paprykarz szczeciński: - opakowanie jednostkowe 0,330 kg - termin przydatności do spożycia min. 4 m-cy 15243000-3 PN-A-86763:1991/Az 4:2001 4 000 kg 4. Sałatka rybna: - opakowanie jednostkowe 0,330 kg - termin przydatności do spożycia min. 4 m-cy 15243000-3 PN-A-86763:1991/ Az 4:2001 1 000 kg 5. Śledź solony typu matias: - termin przydatności do spożycia min. 4 m-cy 15220000-6 PN-A-86759:1994 170 kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku w tym zakresie.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Ilekroć w SIWZ, a także w załącznikach do SIWZ występuje wymóg podpisywania dokumentów lub oświadczeń lub też potwierdzania dokumentów za zgodnością z oryginałem, należy przez to rozumieć, że oświadczenia i dokumenty te powinny być opatrzone podpisem (podpisami) osoby (osób) uprawnionej (uprawnionych) do reprezentowania Wykonawcy/podmiotu na zasadach lub sytuacji, którego Wykonawca polega, zgodnie z zasadami reprezentacji wskazanymi we właściwym rejestrze lub osobę (osoby) upoważnione do reprezentowania Wykonawcy/podmiotu na zasadach lub sytuacji, którego Wykonawca polega na podstawie pełnomocnictwa.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach