Przetargi.pl
Dostawy róznych artykułów spożywczych

Zakład Karny Nr 1 ogłasza przetarg

  • Adres: 86-300 Grudziądz, ul. Wybickiego
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 56 64 40 400 , fax. 56 64 40 499
  • Data zamieszczenia: 2019-06-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny Nr 1
    ul. Wybickiego 42665
    86-300 Grudziądz, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 56 64 40 400, fax. 56 64 40 499
    REGON: 31964100000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: zakład karny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy róznych artykułów spożywczych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    CZĘŚĆ 1: ARTYKUŁY ZBOŻOWE Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Mąka pszenna typu 500: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności – nie mniej niż 4 m-ce od daty dostawy; - barwa - biała z odcieniem żółtym; - smak i zapach - swoisty; - bez obecności szkodników zbożowo - mącznych i innych pozostałości; 15612100-2 PN-A-74022 10 000 kg 2. Mąka ziemniaczana: - opakowania - do 1 kg; - zapach i smak - typowy dla skrobi ziemniaczanej; - postać i barwa - biały proszek; 15623000-1 PN-A-74710 20 kg 3. Makaron: - typu świderki, muszelki, itp.; - opakowanie - 1 kg - 25 kg; 15851100-2 PN-A-74131 11 000 kg 4. Kasza jęczmienna: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; 15613100-8 PN-887A-7403 10 000 kg 5. Kasza manna: - opakowanie - 0,5 kg - 25 kg; - zapach i smak - typowy dla kaszy mannej; - bez obecności szkodników i innych pozostałości; 15613100-8 PN-88/A-74203 4 000 kg 6. Ryż biały: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; 15614100-6 PN-A-74220 11 000 kg 7. Wafle ryżowe bezglutenowe; gramatura opakowania 0,140 kg 15614000-5 PN-A-88114:1999 85 kg 8. Bułka tarta: - opakowanie – 0,5 kg - 25 kg - zapach, wygląd i smak typowy dla bułki tartej - bez obecności szkodników i innych pozostałości 15811100-7 PN-A-74101 2 000 kg CZĘŚĆ 2: BULIONY Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Rosół jarzynowy w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15892000-7 PN-A-75980:1997 4 000 kg 2. Rosół drobiowy w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15891500-5 PN-A-97052 4 000 kg 3. Barszcz biały w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15891400-4 PN-A-94050:1996 400 kg 4. Żurek w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15891400-4 PN-A-94050 400 kg 5. Przyprawa do zup w płynie – typu maggi: - opakowanie - 1l - 5l; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15890000-3 PN-A-94052 5 000 l CZĄŚĆ 3: CUKIER Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Cukier biały kryształ: - opakowanie max. do 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15831200-4 PN-A-74850 6 000 kg CZĘŚĆ 4: RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE I PRZYPRAWY Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Cukier waniliowy: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15831000-2 BN-79-8133-01 45 kg 2. Chrupki kukurydziane: -opakowanie od 0,08 kg do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15613311-1 PN-A-88036:1998 300 kg 3. Chilli w proszku: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15871000-4 PN-A-86955 20 kg 4. Curry w proszku: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15871200-6 PN-R-87022 20 kg 5. Cynamon w proszku w proszku: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15871000-4 PN-A-86955 70 kg 6. Biszkopty: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15882000-4 PN-A-88115:1998 300 kg 7. Budyń: - smak – różne smaki; - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15620000-0 PN-A-94051 400 kg 8. Czosnek mielony: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15871000-4 PN-A-86967 60 kg 9. Galaretka niskosłodzona: - smak – różne smaki; - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15833100-7 PN-94/A-75104 300 kg 10. Herbata granulowana: - opakowanie – 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15863000-5 PN-ISO 3720 1 200 kg 11. Kawa zbożowa: - opakowanie – 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15861000-1 PN-A-94013 2 500 kg 12. Kisiel: - smak – różne smaki; - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15620000-0 PN-A-94051 350 kg 13. Kwasek cytrynowy: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15890000-3 PN-81/A-79734 70 kg 14. Liść laurowy: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15871000-4 PN-R-87022 80 kg 15. Majeranek: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15872000-1 PN-A-86958 70 kg 16. Majonez: - opakowanie – wiaderka do 5 kg lub słoiki; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15871273-8 PN-A-86950:1995 1000 kg 17. Musztarda; - opakowanie – wiaderka do 5 kg lub słoiki; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15871250-1 PN-A-86964 1500 kg 18. Ocet 10% 0,5 l 15871120-1 PN-72/A-79733 1500 l 19. Papryka mielona ostra: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15871000-4 PN-A-86955 250 kg 20. Pieprz czarny mielony: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15872100-2 PN-A-86965 250 kg 21. Proszek do pieczenia: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15899000-6 PN-A-94017:1998 150 kg 22. Sól kuchenna: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15872400-5 PN-C-84081 4000 kg 23. Ziele angielskie: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15870000-7 BN-67/8132-14 60 kg 24. Żelatyna spożywcza: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15892000-7 PN-A-82245:1993 100 kg CZĘŚĆ 5: PRODUKTY SOJOWE Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Granulat sojowy: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15890000-3 PN-ISO 5506 50 kg 2. Kostka sojowa: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15890000-3 PN-ISO 5506 50 kg 3. Kotlety sojowe: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15890000-3 PN-ISO 5506 250 kg CZĘŚĆ 6: PRODUKTY STRĄCZKOWE Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Fasola JAŚ średni: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15331130-7 PN-75/R-65031 12 000 kg 2. Groch łuskany: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15311133-8 PN-A-74220:1997 6 000 kg CZĘŚĆ 7: PRZETWORY WARZYWNE Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Chrzan tarty: - opakowanie jednostkowe- słoiki do 0,9 l - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od daty dostawy; 15331400-1 PN/R-75520 90 kg 2. Groszek konserwowy: - opakowanie maksymalnie do 3000 ml, kolor zielony, soczysty, ziarna całe, nie zepsute, bez obcych zapachów; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od daty dostawy; 15331462-3 PN-76/A-77803 2000 kg 3. Koncentrat pomidorowy 30%: - opakowanie – puszka 4500g; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od daty dostawy; 15331427-6 PN-75/A-77601 7 000 kg 4. Kukurydza konserwowa: - opakowanie maksymalnie do 3 000 ml, ziarna młodej kukurydzy luzem w zalewie konserwującej, ziarna całe nieuszkodzone, zalewa barwy żółtawej i żółta, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania, konsystencja miękka – wyrównana, smak i zapach – charakterystyczny dla kukurydzy bez obcych smaków i zapachów; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od daty dostawy; 15331470-2 PN-A-77807 2 000 kg 5. Leczo pieczarkowe: - produkt spożywczy otrzymany ze świeżych warzyw i grubo pokrojonych pieczarek z dodatkiem soli kuchennej, utrwalony przez pasteryzację; - konsystencja – półpłynna do gęstej, z widocznymi kawałkami warzyw i pieczarek; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od daty dostawy; 15331135-2 PN-A-86951:2006 4 000 kg 6. Fasolka szparagowa - opakowanie maksymalnie do 3 000 ml, stronki fasoli szparagowej luzem w zalewie konserwującej, stronki całe nieuszkodzone, zalewa barwy żółtawej i żółta, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania, konsystencja miękka – wyrównana, smak i zapach – charakterystyczny dla kukurydzy bez obcych smaków i zapachów; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od daty dostawy; 15331464-2 PN-V-74016:2001 2 000 kg CZĘŚĆ 8: PRZETWORY OWOCOWE Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Dżem: - opakowania jednostkowe 25g; - różne smaki; - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; 15332290-3 PN-A-75100 30 kg 2. Miód: - opakowania jednostkowe 25g; - różne smaki; - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; 15831600-8 PN-88/A77626 30 kg 3. Dżem: - w opakowaniach jednostkowych do 15 kg, - różne smaki; - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; 15332290-3 PN-A-75100 10 000 kg 4. Marmolada: - w opakowaniach jednostkowych do 15 kg, - różne smaki; - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; 15332230-5 PN-93/A-75103 10 000 kg 5. Kompot truskawkowy: - słoik o pojemności 0,900 l - 1 l, wygląd -widoczne całe owoce, zalewa klarowna, ekstrakt ogólny nie mniej niż 20 %, smak i zapach smak słodki, charakterystyczny dla kompotu truskawkowego, minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy 6 miesięcy; 15332100-5 PN-75/A-75953 400 l CZĘŚĆ 9: TŁUSZCZE Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Margaryna do smarowania pieczywa: - margaryna w kostkach 0,250 kg; - zawartość tłuszczu nie mniej niż 40%; - termin przydatności do spożycia od dnia dostawy – 30 dni; - opakowania bez uszkodzeń PN-A-86901 15431100-9 PN - A - 86901 26 000 kg 2. Masło: - masło w kostkach 0,200 kg, - zawartość tłuszczu zwierzęcego nie mniej niż 82% - termin przydatności do spożycia od dnia dostawy – nie krótszy niż 14 dni; - opakowania bez uszkodzeń PN-A-86155 15530000-2 PN - A - 86155 80 kg 3. Olej roślinny jadalny: - opakowanie – butelki od 1 l do 5 l; - termin przydatności do spożycia od dnia dostawy – 60 dni; - opakowania bez uszkodzeń PN-A-86908 15411100-3 PN - A - 86908 3 000 l CZĘŚĆ 10: RYBY Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Burgery rybne krążki 15200000-0 PN-A-86772:1985 5 000 kg 2. Miruna - filet ze skórą SHP 15221000-3 PN-A-86753:1996 3 000 kg 3. Płaty śledziowe typu matias 15220000-6 PN-A-86759:1994 300 kg 4. Paprykarz szczeciński - opakowanie jednostkowe 0,330 kg - termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy 15243000-3 PN-A-86763:1991/Az 4:2001 2 500 kg 5. Sałatka rybna - opakowanie jednostkowe 0,330 kg - termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy 15243000-3 PN-A-86763:1991/ Az 4:2001 2 500 kg 6. Szprot w pomidorach - opakowanie jednostkowe 0,330 kg - termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy 15241000-9 PN-A-86763:1991/Az 4:2001 600 kg 7. Śledź w pomidorach - opakowanie jednostkowe 0,330 kg - termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy 15241200-1 PN-A-86763:1991/Az 4:2001 400 kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku w tym zakresie
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Ilekroć w SIWZ, a także w załącznikach do SIWZ występuje wymóg podpisywania dokumentów lub oświadczeń lub też potwierdzania dokumentów za zgodnością z oryginałem, należy przez to rozumieć, że oświadczenia i dokumenty te powinny być opatrzone podpisem (podpisami) osoby (osób) uprawnionej (uprawnionych) do reprezentowania Wykonawcy/podmiotu na zasadach lub sytuacji, którego Wykonawca polega, zgodnie z zasadami reprezentacji wskazanymi we właściwym rejestrze lub osobę (osoby) upoważnione do reprezentowania Wykonawcy/podmiotu na zasadach lub sytuacji, którego Wykonawca polega na podstawie pełnomocnictwa.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach