Przetargi.pl
Dostawy produktów mleczarskich wykonywane sukcesywnie w okresie od 01.10.2020 r. do 30.04.2021 r.

Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście im. prof. Andrzeja Tymowskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 00-217 Warszawa, ul. Konwiktorska
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 226280712, , fax. 226269132
  • Data zamieszczenia: 2020-08-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście im. prof. Andrzeja Tymowskiego
    ul. Konwiktorska 3/5
    00-217 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 226280712, , fax. 226269132
    REGON: 14634902800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.cps.srodmiescie.warszawa.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy produktów mleczarskich wykonywane sukcesywnie w okresie od 01.10.2020 r. do 30.04.2021 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do Zamawiającego produktów mleczarskich, których asortyment określono w zestawieniu zamieszczonym w OPZ (Załącznik nr 1 do SIWZ) oraz Formularzu OFERTA, stanowiącym Załącznik nr 2 do SIWZ. czyli: 1. Jogurt naturalny typu greckiego - zaw. tłuszczu od 6% do 10% opak. 300-500g kg 160 2. Jogurt naturalny zaw. tłuszczu od 1,5% do 3% opak.100-150g kg 60 3. Jogurt owocowy z zawartością owoców min. 5% opak. 100-150g kg 60 4. Mleko 1,5% UHT – karton-1litr l 2000 5. Mleko 2% - folia 1 - 5 litrów l 200 6. Masełko porcjowane – 10-15g zaw. tłuszczu min. 82% kg 90 7. Masło extra zaw. tłuszczu min. 82% opak. 200-250 kg 600 8. Ser biały półtłusty - mielony kg 600 9. Ser biały półtłusty krajanka kg 700 10. Serek naturalny „wiejski” (ziarnisty serek wiejski typu cottage cheese wysoko przetworzony produkt mleczarski, zawiera specjalnie, termicznie obrobione ziarna twarożku o zawartości tłuszczu 3% - 7% w delikatnej pasteryzowanej śmietance; nie zawiera środków konserwujących) - kubek 130g – 200g kg 240 11. Serek o kremowej konsystencji i śmietankowym smaku – zaw. tłuszczu 23g opak. 130 - 150g (np. Twój smak, Łaciaty) lub równoważny ……………… podać nazwę towaru i producenta kg 135 12. Serek naturalny zaw. tłuszczu od 3% do 10% opak. 130g – 150g (np. Bieluch lub Hej lub równoważny ………………..….. podać nazwę towaru i producenta kg 240 13. Śmietana 18% - 300-500g kg 800 14. Ser żółty twardy zaw. tłuszczu 25-40% kg 400 15. Ser żółty wędzony zaw. tłuszczu min. 25% kg 40 16. Margaryna– opak. 400-500g zaw. tłuszczu min. 60% (np. „RAMA”) lub równoważny ……………………… podać nazwę towaru i producenta kg 250 17. Serek topiony twarogowo-śmietankowy – opak. 16 - 20g twarożek min. 70% (w tym śmietanka min.50% w produkcie) np.(Kiri, ) lub równoważny……… podać nazwę towaru i producenta kg 40 18. Ser topiony (produkt powstały przy użyciu topników z serów podpuszczkowych dojrzewających jako podstawowego surowca oraz z innych produktów mleczarskich, bez dodatków, zawierający 15% - 27% tłuszczu ) - kostka opak.100g - 120g kg 20 19..Ser topiony kremowy - różne smaki (produkt powstały przy użyciu topników z serów podpuszczkowych dojrzewających jako podstawowego surowca oraz z innych produktów mleczarskich, z dodatkami pochodzenia roślinnego lub zwierzęcego, zawierający 16% - 19% tłuszczu) opak. 15g – 30g kg 70 20. Ser żółty twardy plastrowany zaw. tłuszczu 25-40% opak. 100-150g kg 18 21. Mini serek twarogowy – kubeczek 20g – 30g różne smaki (np. Tartare) kg 18 Zamówienie podlega sukcesywnej realizacji, w miarę potrzeb Zamawiającego, w okresie 7 miesięcy tj. od 01.10.2020 r. do 30.04.2021 r., jeżeli wcześniej nie nastąpi wyczerpanie kwoty przeznaczonej na realizację przedmiotu zamówienia, w zależności od tego, które z tych zdarzeń nastąpi wcześniej. Miejsce dostaw: budynki Zamawiającego usytuowane w Warszawie przy ul. Świętojerskiej 12A i ul. Twardej 1.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Za spełniających warunek udziału w postępowaniu zostaną uznani Wykonawcy, którzy wykażą, że posiadają dokument potwierdzający wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub w przypadku producentów, właściwych organów Weterynarii.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Jeżeli jest to niezbędne do zapewnienia odpowiedniego przebiegu postępowania o udzielenie zamówienia, Zamawiający może na każdym etapie postępowania wezwać Wykonawców do złożenia wszystkich lub niektórych oświadczeń lub dokumentów, wskazanych w ust. 8 poniżej, potwierdzających, że nie podlegają wykluczeniu lub spełniają warunki udziału w postępowaniu, a jeżeli zachodzą uzasadnione podstawy do uznania, że złożone uprzednio oświadczenia lub dokumenty nie są już aktualne, do złożenia aktualnych oświadczeń lub dokumentów (art. 26 ust. 2f Ustawy Pzp). 8. 3) W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia Wykonawcy z postępowania o udzielenie zamówienia w okolicznościach, o których mowa w art. 24 ust. 1 oraz art. 24 ust. 5 pkt 1 i 8 Ustawy Pzp: a) Zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawione, nie wcześniej niż 3 (trzy) miesiące przed upływem terminu składania ofert lub inny dokument potwierdzający, że Wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu (art. 24 ust. 5 pkt 8 ustawy Pzp); b) Zaświadczenie właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo innego dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert lub innego dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu (art. 24 ust. 5 pkt 8 ustawy Pzp);

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach