Przetargi.pl
Dostawy produktów mleczarskich

Areszt Śledczy w Hajnówce ogłasza przetarg

  • Adres: 17-200 Hajnówka, Warszawska
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 85 6832007 w.120, 6832008, , fax. 85 6832978
  • Data zamieszczenia: 2020-05-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy w Hajnówce
    Warszawska 67
    17-200 Hajnówka, woj. podlaskie
    tel. 85 6832007 w.120, 6832008, , fax. 85 6832978
    REGON: 12520570000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka penitencjarna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy produktów mleczarskich
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są cykliczne dostawy produktów mleczarskich do Aresztu Śledczego w Hajnówce wraz z transportem i rozładunkiem: Produkt seropodobny topiony 100g (kiełbaska) 1 500kg, Serek homogenizowany o smaku waniliowym 150g 1 600 kg, Serek homogenizowany o smaku czekoladowym 150g 1 600 kg, Jogurt naturalny 150g 2 000 kg, Jogurt o smaku truskawkowym 150g 2 000 kg, Śmietana 12% (200 – 400ml) 800 l, Twaróg półtłusty vacum 200 - 500g 1 000 kg, Mleko odtłuszczone worek 25kg 400 kg, Produkt seropodobny ”żółty” (blok) opakowanie do 3kg 600 kg. Podana ilość przedmiotu zamówienia jest ilością szacunkową w ciągu trwania umowy. Ostateczna ilość dostarczanego asortymentu może ulec zmniejszeniu, będzie ona wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego, przy czym będzie to wielkość nie mniejsza niż 90 % wielkości całego zamówienia. W związku z zmniejszeniem danej ilości Zamawiający nie poniesie żadnych skutków prawnych i finansowych. Zamawiany asortyment musi być świeży, dobrej jakości, wolny od wad (niepożądane wady organoleptyczne: obce posmaki, zapachy, nalot pleśni, fragmenty obcych ciał, itp.). o minimalnym terminie przydatności do spożycia przedstawionym poniżej dla każdego produktu, pozwalającym na przechowywanie w odpowiednich warunkach, liczonym od dnia dostawy do siedziby Zamawiającego. Minimalny okres przydatności do spożycia asortymentu: - twaróg półtłusty minimum 14 dni od dnia dostawy - śmietana 12% minimum 14 dni od dnia dostawy - mleko w proszku minimum 3 miesiące od dnia dostawy - produkt seropodobny żółty minimum 1 miesiąc od dnia dostawy - produkt seropodobny topiony opakowanie (kiełbaska) minimum 1 miesiąc od dnia dostawy - serek homogenizowany minimum 14 dni od dnia dostawy - jogurt minimum 14 dni od dnia dostawy Zamawiający określił gramaturę/litraż opakowań pojedynczych: - twaróg półtłusty o gramaturze od 200g do 500g - śmietana 12% o pojemności od 200ml do 400ml - mleko w proszku opakowania o wadze do 25 kg - produkt seropodobny „żółty” opakowanie (blok) o wadze do 3kg - produkt seropodobny topiony (kiełbaska) o gramaturze 100g - serek homogenizowany o gramaturze 150g - jogurt o gramaturze 150g. Wszystkie wyroby mleczarskie powinny być pierwszego gatunku, z terminem przydatności podanym powyżej bez śladów uszkodzeń mechanicznych opakowań. Wszystkie artykuły w klasie I jakości handlowej. Dostawy produktów mlecznych wraz z transportem i rozładunkiem do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce ul. Warszawska 67, 17-200 Hajnówka, realizowane będą 2, 4 lub 8 razy w miesiącu (częstotliwość dostaw określi wykonawca w ofercie w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw). Koszt dostawy i jego ubezpieczenia ponosi Wykonawca. Dostawy będą realizowane w dni robocze od poniedziałku do czwartku w godzinach 8:30 -12:30, pojazdami Wykonawcy przystosowanymi do przewozu danego typu artykułów spożywczych, spełniającymi wymogi przepisów prawa do ich przewożenia w dostawach częściowych określonych przez Zamawiającego. Zamawiający określił w pkt. 2 minimalne terminy przydatności do spożycia dostarczanych produktów. Minimalny termin przydatności do spożycia będzie mógł być skrócony w zależności od ilości dostaw w miesiącu które określi Wykonawca w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw. W przypadku gdy Wykonawca w zadaniach określi częstotliwość realizowanych dostaw na 4 lub więcej razy w miesiącu to minimalny termin przydatności do spożycia będzie mógł być skrócony o połowę w/w terminów, licząc od daty dostawy do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce. Opakowania transportowe powinny być gładkie, czyste, bezwonne, łatwe do mycia i odkażania, zapewniające zachowanie właściwej jakości produktów mleczarskich. Niedopuszczalne są opakowania uszkodzone mechaniczne, zabrudzone. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia własnym transportem zgodnym z wymogami rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r nr. 171 poz. 1225 z późn. zm.) i rozporządzenia (WE)nr 852 /2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r w sprawie higieny środków spożywczych (DZ.U. UE L 139 z 30 kwietnia 2004r, str.1 , Dz. U. UE Polskie wydanie specjalne rozdz. 13, t.34). Towar należy dostarczać w opakowaniach plastikowych - pojemnikach EURO – stosowanych jako opakowanie zbiorcze (materiał opakowaniowy stykający się z wyrobami mleczarskimi) - folia dopuszczona do kontaktu z żywnością, zamknięte pokrywą. Do każdego asortymentu podlegającego pakowaniu należy załączyć etykietę z opisem jego zawartości tj.: - nazwę środka spożywczego, - dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym, - datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, - dane identyfikujące producenta środka spożywczego, - zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu, - warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, - oznaczenie partii produkcji, - klasę jakości handlowej, - waga brutto
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15500000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określił warunków w tym zakresie.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach