Przetargi.pl
Dostawy produktów mleczarskich

Areszt Śledczy w Hajnówce ogłasza przetarg

  • Adres: 17200 Hajnówka, ul. Warszawska
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 0-85 6832007 w.120, 6832008 , fax. 0-85 6832978
  • Data zamieszczenia: 2017-07-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy w Hajnówce
    ul. Warszawska 67
    17200 Hajnówka, woj. podlaskie
    tel. 0-85 6832007 w.120, 6832008, fax. 0-85 6832978
    REGON: 125205700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: inny: Jednostka Penitencjarna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy produktów mleczarskich
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są cykliczne dostawy do Aresztu Śledczego w Hajnówce produktów mleczarskich wraz z transportem i rozładunkiem podzielonych na części: ZADANIE I: dostawa produktów mlecznych: Mleko odtłuszczone w proszku - 1400 kg, Śmieta-na 12% pojemność opakowania 200 lub 400 ml - 1600 litrów, Twaróg chudy -200 g. kostka - 4000kg, Ser żółty - 1100 kg, ZADANIE II: dostawa serków i jogurtów: Ser topiony kostka 100g - różne smaki - 2200 kg, Serek homogenizowany różne smaki do 150 g - 3300 kg, Serek (wiejski, śmietankowy) opakowanie do 150 g - 1600 kg, Jogurt owocowy -różne smaki waga opakowania do 150 g - 3300 kg Podana ilość przedmiotu zamówienia jest ilością szacunkową w ciągu trwania umowy. Ostateczna ilość dostarczonych produktów mleczarskich może ulec zmniejszeniu, będzie ona wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego, przy czym będzie to wielkość nie mniejsza niż 70 % wielkości całego zamówienia. W związku z zmniejszeniem danej ilości Zamawiający nie poniesie żadnych skutków prawnych i finansowych. Zamawiany asortyment musi być świeży, dobrej jakości, wolny od wad (obce posmaki, zapachy, nalot pleśni, fragmenty obcych ciał, itp.), o terminie przydatności do spożycia przedstawionym poniżej dla każdego pro-duktu, pozwalającym na przechowywanie w odpowiednich warunkach, liczonym od dnia dostawy do siedziby Zamawiającego. Okres przydatności do spożycia: twaróg chudy minimum 14 dni od dnia dostaw, śmietana 12% minimum 14 dni od dnia dostawy, mleko w proszku minimum 5 miesięcy od dnia dostawy, ser żółty minimum 2 miesiące od dnia dostawy, ser topiony kostka mini-mum 2 miesiące od dnia dostawy, serek homogenizowany minimum 21 dni od dnia dostawy, serek (wiejski, śmietankowy) mini-mum 21 dni od dnia dostawy, jogurt owocowy minimum 21 dni od dnia dostawy. Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane:- nazwę środka spożywczego, - dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym, - datę mini-malnej trwałości albo termin przydatności do spożycia na metce - dane identyfikujące producenta środka spożywczego, - zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu, - warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od wa-runków przechowywania, - oznaczenie partii produkcji, - klasę jakości handlowej, - waga brutto. Zasady i warunki realizacji zamó-wienia publicznego oraz warunki dostawy: Zamawiający będzie przekazywać wykonawcy zamówienie określające wielkość kolejnej dostawy minimum 2 dni przed planowanym terminem dostawy telefonicznie, faksem lub za pomocą poczty elektronicznej. Wyko-nawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia w terminie wskazanym w złożonej ofercie. Termin realizacji dostawy liczony będzie od dnia złożenia zamówienia telefonicznie, faksem lub pocztą elektroniczną w ilościach wskazanych przez Zamawia-jącego. Dostawy produktów mleczarskich będą realizowane od poniedziałku do piątku w dni robocze tygodnia, od godziny 8:30 do godziny 12:30. Towar będzie dostarczany przez Wykonawcę własnym transportem, przystosowanym do przewozu w/w asortymen-tu. Odbiór zamawianych produktów mleczarskich przeprowadzany będzie każdorazowo w obecności przedstawiciela Zamawiają-cego oraz przedstawiciela Wykonawcy i polegać będzie na komisyjnym przeważeniu i poglądowemu sprawdzeniu cech jakościo-wych. Za prawidłowo zrealizowaną zostanie uznana dostawa, której różnica pomiędzy ilością zamówioną, a dostarczoną wyniesie nie więcej niż +/-5% ilości zamówionej danego asortymentu. Fakturę VAT Wykonawca wystawi na ilość asortymentu określoną w dokumencie ważenia, wynikającą z komisyjnego ważenia każdej dostawy, zgodnie z rzeczywistą wielkością dostaw, uwzględniając asortyment i cenę określoną w umowie. Należność za zrealizowane dostawy Zamawiający będzie uiszczał w formie przelewu na konto bankowe Wykonawcy w terminie wskazanym w złożonej ofercie licząc od daty otrzymania prawidłowo wystawionej faktury. Termin płatności stanowi jedno z trzech kryteriów oceny ofert. Za dzień zapłaty uważa się dzień obciążenia rachunku bankowego Zamawiającego. Osoby realizujące dostawy w imieniu Wykonawcy poddadzą się każdorazowo procedurom bezpieczeństwa reali-zowanym w trakcie przyjmowania dostaw na teren Aresztu Śledczego w Hajnówce. Osoby realizujące dostawy w imieniu Wyko-nawcy naruszający przepisy obowiązujące na terenie dostaw nie będą mieli prawa wstępu na teren jednostki. W przypadku ze-wnętrznego zagrożenia bezpieczeństwa państwa i w czasie wojny, w sytuacjach kryzysowych oraz klęsk żywiołowych Wykonawca zobowiązuje się realizować dane zamówienia w pierwszej kolejności. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrzą-dzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę w trakcie podpi-sywania umowy do podania telefonów kontaktowych, numerów faksu oraz dokonania innych niezbędnych ustaleń dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15500000-3

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach