Przetargi.pl
Dostawy pieczywa, nabiału i tłuszczów oraz mrożonek (ryb, warzyw i drobiu), DZP/38-382-18/10

Wojewódzki Szpital Specjalistyczny Nr 2 w Jastrzębiu Zdroju ogłasza przetarg

  • Adres: 44-335 Jastrzębie-Zdrój, al. Jana Pawła II 7
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 47 84 200 , fax. 32 47 84 506
  • Data zamieszczenia: 2010-04-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Szpital Specjalistyczny Nr 2 w Jastrzębiu Zdroju
    al. Jana Pawła II 7 7
    44-335 Jastrzębie-Zdrój, woj. śląskie
    tel. 32 47 84 200, fax. 32 47 84 506
    REGON: 27279082400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wss2.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy pieczywa, nabiału i tłuszczów oraz mrożonek (ryb, warzyw i drobiu), DZP/38-382-18/10
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy pieczywa, nabiału i tłuszczów oraz mrożonek (ryb, warzyw i drobiu). Przedmiot zamówienia składa się z 7 części (pakietów): Pakiet 1: Pieczywo; Pakiet 2: Nabiał i tłuszcze I; Pakiet 3: Nabiał i tłuszcze II; Pakiet 4: Mleko w proszku; Pakiet 5: Ryba mrożona; Pakiet 6: Drób mrożony; Pakiet 7: Warzywa mrożone. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Formularz asortymentowo-cenowy stanowiący Załącznik Nr 1 do SIWZ. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem Zamawiającego. Czynności objęte przedmiotem zamówienia winny być wykonywane zgodnie z przepisami z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. nr 171, poz. 1225 ze zm.) w szczególności z zachowaniem przez podmioty zobowiązane, zasad systemu analizy i krytycznych punktów kontroli (HACCP). Dostawa przedmiotu zamówienia wraz z rozładunkiem, odbywać się będzie na koszt i ryzyko Wykonawcy loco magazyn Żywności Zamawiającego w odpowiednich opakowaniach (zamknięte i nieuszkodzone), transportem spełniającym wymogi sanitarno-higieniczne. Wymagania dla Pakietu Nr 1- Pieczywo a) Dostawy pieczywa od poniedziałku do soboty do godz. 6.00 rano do magazynu żywności; b) Realizacja jednostkowego zamówienia z podaniem asortymentu i ilości zapotrzebowanego towaru, dokonywana będzie telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem do godz. 11: 00; c) Możliwość dodatkowej dostawy pieczywa w danym dniu w przypadku dużych zmian w ilości stanu pacjentów; d) Wykonawca rozpatrzy na swój koszt reklamację pieczywa w dniu dostarczenia towaru. Zamawiający dodatkowo potwierdzi reklamację pismem poleconym; e) Pieczywo (chleb, chleb razowy, bułka paryska) mają być krojone; f) Dostarczany towar musi być świeży i dobrej jakości z określoną datą do spożycia; g) Opis wymaganego towaru: - Chleb podłużny krojony na kromki jednakowej grubości; - Pieczywo dobrze wypieczone, skórka pieczywa powiązana z miękiszem; - Miękisz elastyczny nie może się kruszyć; - Zapach i smak swoisty dla danego rodzaju pieczywa. h) Cechy dyskwalifikujące pieczywo: - Pieczywo zdeformowane, zgniecione, uszkodzone mechanicznie; - Pieczywo zabrudzone, spalone; - Miękisz lepki niedopieczony z zakalcem z obecnością grudek mąki i soli; - Smak gorzki, kwaśny, zbyt słony lub niesłony; - Zapach stęchły lub inny obcy. Wymagania dla Pakietów: Nr 2- Nabiał i tłuszcze I, Nr 3- Nabiał i tłuszcze II, Nr 4: Mleko w proszku: a) Dostawy towaru od poniedziałku do piątku do godz.6.00 rano do magazynu żywnościowego; b) Dostawy mleka i przetworów mlecznych samochodem chłodnią spełniającym odpowiednie warunki do transportu; c) Realizacja jednostkowego zamówienia z podaniem asortymentu i ilości zapotrzebowanego towaru, dokonywana będzie telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem do godz. 11: 00; d) Dostarczany towar musi być świeży i dobrej jakości; e) Możliwość zwrotu całej dostawy w przypadku zwarzenia się mleka; f) Przetwory mleczne muszą być dostarczane zgodnie z Rozporządzeniem Komisji EWG Nr 1898/97 w sprawie ochrony oznaczeń stosowanych w obrocie mlekiem i przetworami mlecznymi; g) W rozumieniu niniejszego rozporządzenia (przetwory mleczne) oznaczają produkty uzyskiwane wyłącznie z mleka, przez co należy rozumieć, że można do nich dodać substancje konieczne do ich wytworzenia, pod warunkiem, że substancje nie są używane do zastąpienia, w całości lub częściowo, jakichkolwiek naturalnych składników mleka; h) Wykonawca zobowiązany jest udzielić gwarancji (terminu przydatności do spożycia) licząc od daty dostawy: - na masło, margarynę, jogurty, śmietanę, twaróg, sery, mleko w proszku - min. 10-dniowej; - na mleko w płynie - min. 3-dniowej. i) Wykonawca zobowiązany jest do rozpatrzenia na swój koszt reklamacji mleka w dniu dostarczenia towaru, natomiast pozostałych artykułów (masła, margaryny, jogurtów, śmietany, twarogu, serów, mleka w proszku) w ciągu 24 godzin od dnia jej otrzymania. Zamawiający dodatkowo potwierdzi reklamację pismem poleconym. j) Opis wymaganego towaru: - Mleko 2% luz - świeże, słodkie o naturalnym zapachu; - Jogurt naturalny i owocowy - kubek PCV 125g zaw. tłuszczu 2%; skrzep jednolity, zwarty. Barwa odpowiednia do zastosowanego dodatku. Smak i zapach orzeźwiający, lekko kwaśny; - Masło - zaw. tłuszczu 82%, barwa jednolita, konsystencja zwarta, smarowna, smak i zapach świeży, bez oznak zjełczenia. Opakowanie jednostkowe 200g kostka; - Śmietana 30% - słodka, smak i zapach świeży; - Twaróg półtłusty - barwa biała, zapach świeży, konsystencja zwarta; - Ser topiony- opakowanie jednostkowe kostka 100g, wyprodukowany przy użyciu topników z serów naturalnych bez dodatków smakowych, konsystencja smarowna, barwa jednolita; - Ser żółty- barwa żółta, kremowa, konsystencja stała, twarda, umożliwiająca łatwe krojenie, zapach świeży; - Mleko w proszku - zaw. tłuszczu 26% opakowanie jednostkowe torebka 400g lub 500g, konsystencja sypka, bez grudek, zapach swoisty; - Margaryna (PALMA)- kostka 250g, zaw. tłuszczu min.80%, barwa jednolita, konsystencja zwarta, bez oznak zjełczenia. k) Cechy dyskwalifikujące: - Zapach świadczący o rozpoczętym procesie jełczenia tłuszczu; - Kwaśny i zepsuty twaróg; - Uszkodzone i zabrudzone opakowania. Wymagania dla Pakietów: Nr 5- Ryba mrożona, Nr 7- Warzywa mrożone: a) Dostawy towaru 1 raz w tygodniu od poniedziałku do piątku w godz. od 6.00 do 13.00 do magazyny żywności; b) Dostawy ryb mrożonych i warzyw mrożonych samochodem spełniającym odpowiednie warunki do transportu żywności mrożonej; c) Realizacja jednostkowego zamówienia z podaniem asortymentu i ilości zapotrzebowanego towaru, będzie dokonywana telefonicznie z dwudniowym wyprzedzeniem. d) Wykonawca zobowiązany jest do rozpatrzenia na swój koszt reklamacji w ciągu 24 godzin od dnia ich otrzymania. Zamawiający dodatkowo potwierdzi reklamację pismem poleconym. e) Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar z odpowiednim terminem ważności, nie krótszym niż 1 miesiąc od daty dostawy. f) Dostarczany towar musi być świeży i dobrej jakości; g) Opis wymaganego towaru: - Ryby mrożone - filet mrożony bez glazury (shatterpack), barwa jasna, bez przebarwień, zapach swoisty, bez oznak rozmrożenia; - Warzywa mrożone- barwa odpowiednia, zapach swoisty, bez oznak rozmrożenia h) Cechy dyskwalifikujące: - Widoczne oznaki rozmrożenia towaru; - Zapach świadczący o procesach psucia się. Wymagania dla Pakietu Nr 6- Drób mrożony: a) Dostawy drobiu 1 raz w tygodniu w godz. od 7.00 do 13.00 do magazynu żywnościowego; b) Dostawy drobiu samochodem chłodnią spełniającym odpowiednie warunki do transportu; c) Realizacja jednostkowego zamówienia z podaniem asortymentu i ilości zapotrzebowanego towaru, będzie dokonywana telefonicznie z dwudniowym wyprzedzeniem. d) Wykonawca zobowiązany jest do rozpatrzenia na swój koszt reklamacji w ciągu 24 godzin od dnia ich otrzymania. Zamawiający dodatkowo potwierdzi reklamację pismem poleconym. e) Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar z odpowiednim terminem ważności, nie krótszym niż 1 miesiąc od daty dostawy. f) Opis wymaganego towaru: - Kurczaki mrożone bez podrobów; - Udka z kurczaka mrożone- ćwiartka tylna; - Mięso powinno być prawidłowo wykrwawione i ocieknięte; - Skóra jędrna bez przebarwień i resztek upierzenia; - Kurczak mrożony w opakowaniu jednostkowym; - Zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku. g) Cechy dyskwalifikujące: - Zapach świadczący o procesach rozkładu towaru przez drobnoustroje; - Zapach zjełczałego tłuszczu; - Widoczne cechy rozmrożenia produktu. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Nazwy własne podane w Formularzu asortymentowo - cenowym (Załącznik nr 1 do SIWZ), są przykładowe, należy rozumieć jako typu. Wykonawca może zaoferować produkty o innej nazwie (należy wówczas podać nazwę proponowanego wyrobu równoważnego), jednak muszą one spełniać wymogi tej samej lub wyższej jakości. Zamawiający przez określenie spełnienia wymogów jakości rozumie artykuły spożywcze zachowujące istotne cechy gwarantujące tożsamość produktu w I gatunku, jako świeżość, właściwą gramaturę, te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierające w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego. W takim przypadku Wykonawca jest zobowiązany przedstawić w ofercie szczegółowy skład i proporcje składników oferowanych artykułów. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na poszczególne pakiety. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych w ramach ustalonego pakietu na poszczególne pozycje. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. Zamawiający nie zamierza wybierać najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej. Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej. Zamawiający nie zamierza ustanowić dynamicznego systemu zakupów. Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień uzupełniających. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania całej wartości - ilości umowy bez konsekwencji finansowych, uzależniając swą decyzję od stopnia i realnej wartości kontraktu z NFZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: W niniejszym postępowaniu wadium nie obowiązuje

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wss2.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach