Przetargi.pl
Dostawy pieczywa dla Aresztu Śledczego w Bydgoszczy, nr sprawy 5/Ż/2019

Areszt Śledczy w Bydgoszczy ogłasza przetarg

  • Adres: 85-131 Bydgoszcz, ul. Wały Jagiellońskie
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 052 5855252, 5855312, , fax. 525 855 300
  • Data zamieszczenia: 2019-10-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy w Bydgoszczy
    ul. Wały Jagiellońskie 4
    85-131 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 052 5855252, 5855312, , fax. 525 855 300
    REGON: 91393218000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka organizacyjna więziennictwa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy pieczywa dla Aresztu Śledczego w Bydgoszczy, nr sprawy 5/Ż/2019
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    I. Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów piekarniczych w ilościach niżej wymienionych. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres ok. 12 miesięcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo rezygnacji z zakupu części asortymentu z braku zapotrzebowania lub zmniejszenia zapotrzebowania. 1. chleb zwykły (pszenno żytni) – krojony, o wadze 0,340 kg netto, pakowany w porcjach o wadze jednostkowej 0,170 kg netto, skład: mąka pszenna (chlebowa) typ 750 (60-70%), mąka żytnia typ 720 (30-40%), bez dodatku soi i jej pochodnych. Termin przydatności do spożycia min. 3 dni od daty dostawy. Każdy bochenek chleba musi posiadać etykietę informującą o składzie, producencie i terminie przydatności do spożycia. CPV 15811100-7, PN-A-74103;1993 – około 75 000 kg 2. chleb pszenny – krojony, o wadze 0,340 kg netto, pakowany w porcjach o wadze jednostkowej 0,170 kg netto, bez dodatku soi i jej pochodnych. Termin przydatności do spożycia min. 3 dni od daty dostawy. Każdy bochenek chleba musi posiadać etykietę informującą o składzie, producencie i terminie przydatności do spożycia. CPV 15811100-7, PN-92/A-74105 – około 200 kg 3. chleb razowy – pszenny lub żytni lub pszenno - żytni, krojony, o wadze 0,340 kg netto, pakowany w porcjach o wadze jednostkowej 0,170 kg netto, skład: mąka razowa, bez dodatku soi i jej pochodnych. Termin przydatności do spożycia min. 3 dni od daty dostawy. Każdy bochenek chleba musi posiadać etykietę informującą o składzie, producencie i terminie przydatności do spożycia. CPV 15811100-7, PN- 92/A-7410 – około 180 kg 4. bułka tarta – w opakowaniach papierowych lub foliowych od 0,5 kg do 10 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 tygodnie od daty dostawy. CPV 15893000-4, PN-A-74113:1997/Az1:1999 – około 1 000 kg 5. suchary – opakowania od 0,200 kg do 0,500 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 miesiące od daty dostawy. CPV 15821150-5, PN-A-88105:1998 – około 35 kg 6. placek drożdżowy z kruszonką lukrową – wyrób otrzymany z ciasta drożdżowego, wykończony kruszonką, dostawy będą odbywały się w okresach świątecznych tj. Bożego Narodzenia, Nowego Roku, Wielkanocy, termin przydatności do spożycia min. 3 dni od daty dostawy, CPV 15812200-5, PN-A-88106:1998 – około 150 kg Wymagania stawiane Wykonawcy: 1.Miejsce dostaw: Areszt Śledczy w Bydgoszczy, magazyn żywnościowy mieszczący się przy ul. Wały Jagiellońskie 4, 85-131 Bydgoszcz. 2. Dostawy odbywać się będą od poniedziałku do soboty (za wyjątkiem świąt) w godzinach od 7:30 do 9:00. 3. Dostawy będą realizowane sukcesywnie w ilościach i asortymencie określonym przez Zamawiającego, po uprzednim telefonicznym lub e-mailowym zgłoszeniu, które nastąpi z minimum 20 godzinnym wyprzedzeniem. 4. Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez Zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem Wykonawcy. 5. Wykonawca dostarczać będzie w/w artykuły własnym transportem, na swój koszt, zgodnie z wymogami systemu HACCP w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. 6. Długość pojazdu dostarczającego pieczywo do siedziby Zamawiającego nie może przekraczać 9 m. 7. Wykonawca zobowiązuje się na czas trwania umowy zapewnienie nieodpłatnie odpowiedniej ilości koszy, przeznaczonych do przechowywania chleba w magazynie żywnościowym. 8. Wszystkie artykuły będące przedmiotem niniejszego zamówienia muszą posiadać odpowiedni okres przydatności do spożycia, nie mogą wykazywać oznak nieświeżości, zepsucia lub zawilgocenia. Mają być świeże, o dobrym smaku. Dostarczane Zamawiającemu w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które posiadają nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze. Artykuły sypkie mają być niezbrylone. 9. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. 10. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy. 11. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 12. Za wykonanie dostawy przedmiotu zamówienia ustala się 30 dniowy termin płatności, na podstawie faktury wystawionej przez Wykonawcę po wydaniu towaru Zamawiającemu. Termin płatności liczy się od daty doręczenia w/w poprawnie wystawionej faktury do Zamawiającego. Sposób płatności – przelew na konto Wykonawcy. II. Integralną częścią opisu zamówienia są postanowienia umowy zawarte we wzorze umowy, który stanowi załącznik do specyfikacji.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15810000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana wg formuły spełnia/nie spełnia, na podstawie: podpisanego oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz)
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Prawidłowo wypełniony formularz ofertowy (załącznik nr 1 do siwz)

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach