Przetargi.pl
Dostawy owoców i warzyw w 2010 r. podzielone na dwie części: część 1 - dostawy warzyw część 2 - dostawy owoców

Jednostka Wojskowa 1551 ogłasza przetarg

  • Adres: 98-200 Sieradz, ul. Wojska Polskiego 78
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 43 8261688 , fax. 43 8261466
  • Data zamieszczenia: 2010-02-23
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Jednostka Wojskowa 1551
    ul. Wojska Polskiego 78 78
    98-200 Sieradz, woj. łódzkie
    tel. 43 8261688, fax. 43 8261466
    REGON: 73009742500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.15sbwd.internetdsl.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka Wojskowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy owoców i warzyw w 2010 r. podzielone na dwie części: część 1 - dostawy warzyw część 2 - dostawy owoców
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa do magazynu zamawiającego owoców i warzyw, określonych według wspólnego słownika zamówień (CPV): 15300000-1 owoce, warzywa i podobne produkty; z podziałem na części, w następujących ilościach: Część 1- dostawy warzyw Arkusz kalkulacyjny - załącznik nr 2 do SIWZ. -Ziemniaki jadalne 8 000 kg -Marchew 1 200 kg -Pietruszka korzeń 300 kg -Buraki czerwone (ćwikłowe) 900 kg -Cebula biała 500 kg -Seler świeży 300 kg -Por świeży 350 kg -Kapusta biała 1 000 kg Część 2 - dostawy owoców Arkusz kalkulacyjny - załącznik nr 3 do SIWZ. -Jabłka (gatunek I) 1 700 kg Wymagania jakościowe: Towar ma być świeży, w I gatunku i zgodny ze wskazanymi w SIWZ normami. Ziemniaki - dostawy w workach raszlowych po 15 kg, ziemniaki o średnicy min 5 cm, bez kłączy i zanieczyszczeń, PN-75/R-74450 Buraki czerwone - bez liści, PN-72/R-75360 Opakowania stanowią worki raszlowe od 5kg do 15kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny być całe, czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni. Do partii dostawczej należy dołączyć specyfikację zawierającą następujące informacje: -nazwę produktu, -masę netto, -nazwę dostawcy - producenta, adres, -kraj pochodzenia, -warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Okres przydatności do spożycia buraków ćwikłowych deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 14 dni od daty dostawy do magazynu odbiorcy wojskowego. Cebula - PN-72/R-75357 Opakowania stanowią worki raszlowe od 5kg do 15kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny być całe, czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni. Do każdej partii dostawczej należy dołączyć specyfikację zawierającą następujące informacje: -nazwę produktu, -masę netto, -nazwę dostawcy - producenta, adres, -kraj pochodzenia, -warunki przechowywania, -klasę jakości handlowej oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Okres przydatności do spożycia cebuli deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 14 dni od daty dostawy do magazynu odbiorcy wojskowego. Marchew - bez liści, PN-72/R-75358 Opakowania stanowią worki raszlowe od 5kg do 15kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny być całe, czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni. Do każdej partii dostawczej należy dołączyć specyfikację zawierającą następujące informacje: -nazwę produktu, -nazwę dostawcy - producenta, adres, -masę netto, -kraj pochodzenia, -warunki przechowywania, -klasę jakości handlowej oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Okres przydatności do spożycia marchwi deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 14 dni od daty dostawy do magazynu odbiorcy wojskowego. Pietruszka - PN-R-75370:1996 Opakowania stanowią worki raszlowe od 5kg do 15kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny być całe, czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni. Do każdej partii dostawczej należy dołączyć specyfikację zawierającą następujące informacje: -nazwę produktu, -masę netto, -nazwę dostawcy - producenta, adres, -kraj pochodzenia, -warunki przechowywania, -klasę jakości handlowej oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Okres przydatności do spożycia pietruszki deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 14 dni od daty dostawy do magazynu odbiorcy wojskowego. Seler - bez liści, PN-R-75371:1996 Opakowania stanowią worki raszlowe od 10kg do 15kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny być całe, czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni. Do każdej partii dostawczej należy dołączyć specyfikację zawierającą następujące informacje: -nazwę produktu, -masę netto, -nazwę dostawcy - producenta, adres, -kraj pochodzenia, -warunki przechowywania, -klasę jakości handlowej oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Okres przydatności do spożycia selera deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 14 dni od daty dostawy do magazynu odbiorcy wojskowego. Por - PN-R-75521:1996 Opakowania stanowią worki do 10kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny być całe, czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni. Do każdej partii dostawczej należy dołączyć specyfikację zawierającą następujące informacje: -nazwę produktu, -masę netto, -nazwę dostawcy - producenta, adres, -kraj pochodzenia, -warunki przechowywania, -klasę jakości handlowej oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Okres przydatności do spożycia porów deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 14 dni od daty dostawy do magazynu odbiorcy wojskowego. Kapusta biała - PN-68/R-75362 Opakowania stanowią worki raszlowe od 10kg do 20kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny być całe, czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni. Do każdej partii dostawczej należy dołączyć specyfikację zawierającą następujące informacje: -nazwę produktu, -masę netto, -nazwę dostawcy - producenta, adres, -kraj pochodzenia, -warunki przechowywania, -klasę jakości handlowej oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Okres przydatności do spożycia kapusty głowiastej białej deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 14 dni od daty dostawy do magazynu odbiorcy wojskowego. Jabłka krajowe - dostawy w skrzynkach od 15 kg do20 kg, PN -77/R-75024 2.W celu potwierdzenia spełniania przez oferowane dostawy wymagań określonych przez Zamawiającego, Wykonawca obowiązany jest dołączyć do pierwszej dostawy świadectwo jakości handlowej wydane przez WIJHARS (dotyczy tylko ziemniaków jadalnych). 3.Szczegółowy asortyment oraz ilości owoców i warzyw przedstawia załącznik nr 2, 3 - arkusz kalkulacyjny - Wycena przedmiotu zamówienia stanowiący integralną część SIWZ. 4.Każdorazowa wielkość poszczególnych dostaw i terminy ich realizacji będą określane przez uprawnionego pracownika Zamawiającego telefonicznie lub faxem z wyprzedzeniem 2-dniowym. Dostawy będą realizowane nie częściej niż raz w tygodniu w godz.8 00 -12 00. 5.Przedmiot zamówienia musi być wytworzony i dostarczony zgodnie z niżej wymienionymi normami i przepisami: -Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2006.171.1225 z późn. zm.) ; -Ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577, z późn. zm.); -Ustawą z dnia 17 grudnia 2004 r. o rejestracji i ochronie nazw i oznaczeń produktów rolnych i środków spożywczych oraz produktach tradycyjnych (Dz. U. 2005 Nr 10 poz. 68). -rozporządzenie Rady (WE) Nr 1234/2007 z dnia 22 października 2007 r. ustanawiające wspólną organizację rynków rolnych oraz przepisy szczegółowe dotyczące niektórych produktów rolnych (Rozporządzenie o jednolitej wspólnej organizacji rynku) -rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U.2007 Nr 137, poz. 966 ze zm.). -rozporządzeniem ministra zdrowia z dnia 24 stycznia 2007 w sprawie wykazu towarów, które podlegają granicznej kontroli sanitarnej (Dz. U. 2007.20.122 ze zm.); 6.Przedmiot zamówienia dostarczony będzie środkiem transportu spełniającym wymagania Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Europy z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, w związku z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.). 7.W szczególnie uzasadnionych przypadkach (np.: osiągnięcia wyższych stanów gotowości bojowej, szkolenia rezerw osobowych, poligonów, likwidacji klęsk żywiołowych lub innych zadań postawionych Odbiorcom przez organa władzy państwowej, restrukturyzacji sił zbrojnych, zmiany stanu żywionych, itp.) Wykonawca zagwarantuje realizację dostaw w odmiennych ilościach i częstotliwościach w stosunku do określonych treścią umowy do poszczególnych miejsc stacjonowania jednostek wojskowych oraz innych wskazanych przez Zamawiającego na terenie kraju, według cen określonych w zawartej między Zamawiającym i Wykonawcą umowie. Zmiany te następować będą w ramach ustalonej wartości przedmiotu zamówienia i jego ilości w treści zawartej umowy. 8.Wykonawca w terminie jednego dnia od momentu złożenia zamówienia potwierdzi przyjęcie zamówienia do realizacji. Milczenie Wykonawcy będzie traktowane jako przyjęcie zamówienia. 9.Ceny pozostaną stałe przez cały okres realizacji zamówienia. 10. Każdorazowo Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia pełnego asortymentu będącego przedmiotem danego zamówienia pod groźbą kar umownych (zgodnie z ogólnymi warunkami umowy zał. nr 4 do SIWZ). 11.Wykonawca zobowiązuje się posiadać opłaconą polisę na kwotę 200 000,00 zł. lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w związku z prowadzoną działalnością oraz posiadać rozszerzony zakres ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej. Jeżeli termin ważności w/w polisy wygasa w trakcie umowy Wykonawca zobowiązany będzie do przedłużenia jej we wskazanym okresie tak, aby Wykonawca ubezpieczony był przez cały okres obowiązywania umowy; Zamawiający zastrzega sobie prawo dochodzenia odszkodowania uzupełniającego do wysokości rzeczywiście poniesionej szkody; Przedłużoną polisę Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć do siedziby zamawiającego nie później niż 14 dni od dnia jej przedłużenia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153000001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.15sbwd.internetdsl.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach