Przetargi.pl
Dostawy owoców i warzyw świeżych oraz warzyw pakowanych próżniowo do Punktu Żywienia Uzdrowiska Szczawno-Jedlina S.A. w Szczawnie Zdroju

Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A. ogłasza przetarg

  • Adres: 58-310 Szczawno Zdrój, ul. Sienkiewicza 1
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 74 8493201 , fax. 74 8436764
  • Data zamieszczenia: 2013-09-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A.
    ul. Sienkiewicza 1 1
    58-310 Szczawno Zdrój, woj. dolnośląskie
    tel. 74 8493201, fax. 74 8436764
    REGON: 00028830800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szczawno-jedlina.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy owoców i warzyw świeżych oraz warzyw pakowanych próżniowo do Punktu Żywienia Uzdrowiska Szczawno-Jedlina S.A. w Szczawnie Zdroju
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są dostawy owoców i warzyw świeżych oraz warzyw pakowanych próżniowo do Punktu Żywienia Uzdrowiska Szczawno-Jedlina S.A. w Szczawnie Zdroju. PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA ZOSTAŁ PODZIELONY NA CZĘŚCI: Zadanie nr 1: Dostawy owoców i warzyw świeżych, Zadanie nr 2 : Dostawy warzyw pakowanych próżniowo. Dostawy owoców i warzyw świeżych. L.p. Produkt Wymagania Jakościowe Ilość J.m. 1 2 3 4 5 I. Dostawa owoców i warzyw świeżych 1 arbuz całe, zdrowe; nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, praktycznie wolne od szkodników, praktycznie wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, jędrne i dostatecznie dojrzałe; barwa i smak miąższu powinny być odpowiednie do danego stopnia dojrzałości, nie popękane, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, 400 kg 2 bakłażan świeży dobrej jakości, muszą posiadać cechy odmiany, muszą być praktycznie wolne od zgorzeli słonecznej, twarde, czyste, praktycznie pozbawione jakichkolwiek widocznych ciał obcych, dostarczone wraz z kielichem i szypułką, które mogą być nieznacznie uszkodzone, wolne od obcego zapachu lub smaku. 5 kg 3 banany w dobrym stanie; niedopuszczalny jest produkt gnijący lub psujący się w sposób wykluczający jego przydatność do spożycia, czyste, praktycznie wolne od widocznych ciał obcych, praktycznie wolne od szkodników, praktycznie wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, o nienaruszonej szypułce owocostanu, bez zgięć, uszkodzeń spowodowanych przez grzyby lub oznak więdnięcia, z usuniętymi słupkami, praktycznie bez stłuczeń, praktycznie wolne od uszkodzeń spowodowanych niskimi temperaturami, wolne od niewłaściwego zawilgocenia powierzchniowego, 250 kg 4 brzoskwinie całe (bez widocznych uszkodzeń, obicia), zdrowe (bez objawów gnicia lub zepsucia), Czyste (praktycznie wolne od zanieczyszczeń obcych), praktycznie wolne od szkodników, bez zawilgoceń powierzchniowych, 100 kg 5 grejfrut całe, wolne od odgnieceń i/lub nadmiernych zabliźnionych skaleczeń, zdrowe; nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, praktycznie wolne od szkodników, praktycznie wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od oznak wewnętrznego wysychania, wolne od uszkodzeń spowodowanych niskimi temperaturami lub mrozem, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, preferowany bez pestek, skórka typowa . 60 kg 6 cytryny całe, wolne od odgnieceń i/lub nadmiernych zabliźnionych skaleczeń, zdrowe; nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, praktycznie wolne od szkodników, praktycznie wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od oznak wewnętrznego wysychania, wolne od uszkodzeń spowodowanych niskimi temperaturami lub mrozem, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, 350 kg 7 kiwi całe (ale bez szypułki), zdrowe; nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, praktycznie wolne od szkodników, praktycznie wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, odpowiednio jędrne; nie dopuszcza się owoców miękkich, zwiędniętych lub tzw. wodnistych (szklisty miąższ), prawidłowo wykształcone, nie dopuszcza się owoców bliźniaczych lub wieloowocowych, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, 4000 szt. 8 jabłka (odmiany trwałe, dobrze znoszące transport, deserowe i na przetwory) całe (bez żadnych ubytków i uszkodzeń), jędrne, zdrowe nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub takimi zmianami, które uniemożliwiają przydatność do spożycia, czyste (praktycznie wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych), wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, kształt, wielkość, barwa, stopień dojrzałości charakterystyczne dla odmiany, 7000 kg 9 mandarynki całe, wolne od odgnieceń i/lub nadmiernych zabliźnionych skaleczeń, zdrowe; nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, praktycznie wolne od szkodników, praktycznie wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od oznak wewnętrznego wysychania, wolne od uszkodzeń spowodowanych niskimi temperaturami lub mrozem, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, owoc słodki, bez pestek, łatwo odchodzącą skórka, 420 kg 10 melon Świeży, słodki, aromatyczny, preferowany z niewielką ilością pestek 15 kg 11 nektarynki całe (bez widocznych uszkodzeń, obicia), zdrowe (bez objawów gnicia lub zepsucia), Czyste (praktycznie wolne od zanieczyszczeń obcych), praktycznie wolne od szkodników, bez zawilgoceń powierzchniowych, 100 kg 12 pomarańcze całe, wolne od odgnieceń i/lub nadmiernych zabliźnionych skaleczeń, zdrowe; nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, praktycznie wolne od szkodników, praktycznie wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od oznak wewnętrznego wysychania, wolne od uszkodzeń spowodowanych niskimi temperaturami lub mrozem, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, owoc słodki, preferowany bez pestek, skórka typowa (nie gruba) . 600 kg 13 botwinka (pęczek) liście, świeże, czyste, właściwie zabarwione, bez plam pożółkłych i nie zeschnięte, barwa czerwono - zielona. 250 szt. 14 cebula cała (bez wszelkiego rodzaju uszkodzeń powstałych podczas wzrostu, zbioru, usuwania szczypioru, przechowywania), zdrowa, czysta, bez uszkodzeń spowodowanych mrozem, wystarczająco sucha (zdatna do przechowywania), bez pustej i twardej szyjki 2800 kg 15 czosnek (pełne główki) zdrowy (bez objawów zepsucia lub zmian powodujących niezdatność do spożycia), jędrny, wolny od widocznych na zewnątrz oznak wyrośnięcia, wolny od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, główki całe o dostatecznie regularnym kształcie, prawidłowo oczyszczone. 5 kg 16 dynia 80 kg 17 fasola sucha fasola cała , zdrowa, czysta, bez zanieczyszczeń i szkodników . 400 kg 18 jarmuż PN-R-75375:1996 20 pęczek 19 groch suchy łuskany fasola cała , zdrowa, czysta, bez zanieczyszczeń i szkodników . 400 kg 20 kabaczek (cukinia) świeży, młody - nie przerośnięty, miąższ bez pustych przestrzeni i nadmiernie rozwiniętych nasion, bez śladów uszkodzeń mechanicznych lub przez szkodniki. 500 kg 21 kapusta biała świeża, czysta, nie zwiędnięta, zdrowa, nie uszkodzona, jednolita odmianowo, główki (zwinięte ściśle) powinny mieć liście ochronne, głąb przycięty ok. 1 cm pod dolnym liściem. bez uszkodzeń mechanicznych lub wywołanych przez szkodniki 3200 22 kapusta biała młoda świeża, czysta, nie zwiędnięta, zdrowa, nie uszkodzona, jednolita odmianowo, główki (zwinięte ściśle) powinny mieć liście ochronne, głąb przycięty ok. 1 cm pod dolnym liściem. bez uszkodzeń mechanicznych lub wywołanych przez szkodniki 800 kg 23 kapusta czerwona świeża, czysta, nie zwiędnięta, zdrowa, nie uszkodzona, jednolita odmianowo, główki (zwinięte ściśle) powinny mieć liście ochronne, głąb przycięty ok. 1 cm pod dolnym liściem. bez uszkodzeń mechanicznych lub wywołanych przez szkodniki 2600 kg 24 kapusta pekińska czysta, nie zwiędnięta, zdrowa (bez zmian fizjologicznych wewnątrz warzywa w postaci brązowych liści lub wyraźnych śladów gnicia), nie uszkodzona, jednolita odmianowo, bez uszkodzeń wywołanych przez szkodniki. 3800 kg 25 kapusta włoska czysta, nie zwiędnięta, zdrowa (bez zmian fizjologicznych wewnątrz warzywa w postaci brązowych liści lub wyraźnych śladów gnicia), nie uszkodzona, jednolita odmianowo, bez uszkodzeń wywołanych przez szkodniki. 700 26 kapusta włoska młoda świeża, czysta, nie zwiędnięta, zdrowa, nie uszkodzona, jednolita odmianowo, główki (zwinięte) powinny mieć liście ochronne, głąb przycięty ok. 1 cm pod dolnym liściem. bez uszkodzeń mechanicznych lub wywołanych przez szkodniki 200 kg 27 kapusta kiszona po ukiszeniu charakteryzuje się barwą kremowo-białą z żółtawym odcieniem. Posiada smak kwaskowy oraz specyficzny dla kapusty kwaszonej zapach. (lekko kwaśna, chrupiąca i jędrna dodatkiem np. marchewki i przypraw np. kminku).Niedopuszczalne jest występowanie posmaków i zapachów obcych. Kapusta kwaszona ma postać podłużnych skrawków, powstałych po rozdrobnieniu główek kapusty białej, zanurzonych w jasnoszarym soku (tzw. kwasie). Do wyrobu używa się kapusty białej oraz soli kamiennej - nie jodowanej. 4500 kg 28 koper nać zielona, nie zwiędnięta, bez części pożółkłych, nie zeschnięta. 3900 pęczek 29 ogórek zielony świeże, nie zwiędnięte, bez uszkodzeń i śladów chemicznych środków ochrony roślin, bez pustych przestrzeni w miąższu i przerośniętych nasion, bez gorzkiego smaku o barwie typowej dla odmiany, wolne od zanieczyszczeń mineralnych. 2250 kg 30 ogórki kiszone ogórki odpowiednim stopniu zakwaszenia, z przyprawami (koper, czosnek, sól). 2000 kg 31 papryka świeża owoce jędrne, czyste, gładkie lub lekko karbowane, bez narośli i zniekształceń, nie popękane, bez uszkodzeń mechanicznych, mrozowych, oparzelin słonecznych, z szypułką. 1400 kg 32 pieczarki świeże, czyste, białe, średniej wielkości, z odciętą dolną częścią trzonu, kapelusz zamknięty lub nieznacznie otwarty, brzegi kapelusza jednolite. 200 kg 33 pietruszka nać nać zielona, świeża, nie zwiędnięta, bez części pożółkłych. 3200 pęczek 34 pietruszka ozdobna nać nać zielona, świeża, nie zwiędnięta, bez części pożółkłych, brzeg liści mocno karbowany , postrzępiony. Nadaje się do spożycia zarówno świeża jak i w potrawach 5 pęczek 35 por świeży, nie zwiędnięty, czysty, bez plam pożółkłych i oznak zwiędnięcia, bez oznak wyrastania w pęd nasienny 1500 szt. 36 pomidor gruntowy jędrne, nie pomarszczone, gładkie lub lekko karbowane, bez narośli, całe, nie popękane, odpowiednio dojrzałe, bez widocznych zielonych piętek, bez śladów uszkodzeń mechanicznych lub przez szkodniki, nie zawilgocone, bez widocznych śladów chemicznych środków ochrony roślin. 3000 kg 37 pomidor szklarniowy jędrne, nie pomarszczone, gładkie lub lekko karbowane, bez narośli, całe, nie popękane, odpowiednio dojrzałe, bez widocznych zielonych piętek, bez śladów uszkodzeń mechanicznych lub przez szkodniki, nie zawilgocone, bez widocznych śladów chemicznych środków ochrony roślin. 2000 kg 38 rzodkiewka świeża, jędrna, czysta, nie uszkodzona przez szkodniki, powiązana w pęczki z liśćmi, wyrównana pod względem kształtu i zabarwienia. 6000 pęczek 39 rzodkiew biała świeża, jędrna, czysta, nie uszkodzona przez szkodniki, wyrównana pod względem kształtu i zabarwienia. 900 kg 40 sałata świeża, listki jędrne nie zwiędnięte, czysta, bez plam, bez śladów pleśni i uszkodzeń, nie przerośnięta, sałata głowiasta z prawidłowo wykształconą częścią środkową. 16000 szt. 41 sałata lodowa Główka stosunkowo duża, ciężka, głąb zbity. Zielone, jędrne i kruche liście bez oznak gnicia, plam, PN-R-75522 1500 szt. 42 sałata dekoracyjna Liście duże, pierzaste, mocno fryzowane tworzące gęste rozety. Świeże bez oznak zwiędnięcia, gnicia. 50 Szt. 43 seler młody naciowy nać zielona, świeża, nie zwiędnięta, bez części pożółkłych. 500 szt. 44 szczypior świeży, nie zwiędnięty, czysty, nie przerośnięte części zielone, bez plam pożółkłych i oznak zwiędnięcia. 3500 pęczek 45 winogrona zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia; czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, praktycznie wolne od szkodników; praktycznie wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, jagody winogron powinny być jędrne, dobrze przytwierdzone, oraz w miarę możliwości z nienaruszonym nalotem 120 kg 46 zioła - Oregano Świeże zioła w doniczce 5 szt. 47 zioła - Bazylia Świeże zioła w doniczce 5 szt. 48 zioła - Mięta Świeże zioła w doniczce 5 szt. Dostawy warzyw pakowanych próżniowo. L.p. Produkt Opis produktu J.m. Ilość 1 2 3 4 5 I. Warzywa pakowane próżniowo 1 Burak czerwony obrany, cały kg 4 500 2 Marchew obrana, cała kg 8 500 3 Pietruszka korzeń obrana, cała kg 2 200 4 Seler korzeń obrany, cały kg 3 000 5 ziemniak zimowy obrany, cały kg 34 000 6 ziemniak młody obrany, cały kg 6 000
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153000001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymagane

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szczawno-jedlina.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach