"Uzdrowisko Świnoujście" S.A. ogłasza przetarg
- Adres: 72-600 Świnoujście, ul. Nowowiejskiego 2
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 091 3213760 , fax. 091 3212314
- Data zamieszczenia: 2016-03-23
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: "Uzdrowisko Świnoujście" S.A.
ul. Nowowiejskiego 2 2
72-600 Świnoujście, woj. zachodniopomorskie
tel. 091 3213760, fax. 091 3212314
REGON: 00028826000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.uzdrowisko.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawy nabiału, mrożonek oraz ryb - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa nabiału, mrożonek oraz ryb dla potrzeb zamawiającego - w ilościach określonych szczegółowo w załączniku nr 1a do SIWZ przez okres 6 miesięcy od dnia podpisania umowy. 2. Przez dostawę Zamawiający rozumie cykliczne dostawy na podstawie zamówień zbiorczych dostosowanych do bieżących potrzeb Zamawiającego. Dostawy winny być realizowane w dni robocze od poniedziałku do piątku codziennie na podstawie każdorazowych zleceń składanych telefonicznie przez osoby upoważnione przez Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie prawo dodatkowej dostawy w przypadku zaistnienia sytuacji nagłej, nieplanowanej w zależności od potrzeb Zamawiającego. 3. Dostawy w sytuacji nagłej i nieplanowanej, o których mowa w ust. 2 realizowane będą każdorazowo na podstawie zleceń, składanych w dniu dostawy głównej przez osoby upoważnione przez Zamawiającego. Maksymalny termin dostawy nagłej/nieplanowanej wynosi 5 godzin od momentu złożenia zlecenia. 4. Termin realizacji dostawy nagłej/ nieplanowanej liczony od momentu złożenia zlecenia podlega ocenie i punktacji w niniejszym postępowaniu zgodnie z Działem XIII Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Wykonawca powinien zapewnić terminową realizację zamówień oraz transport i rozładunek do pomieszczeń magazynowych wskazanych przez Zamawiającego. 5. Zamawiający zastrzega, że przedstawione w załącznikach nr 1a ilości zamawianych produktów są wielkościami orientacyjnymi i mogą ulec zmniejszeniu nie więcej niż o 20% kwoty umowy brutto w razie zaistnienia takiej potrzeby ze strony Zamawiającego, z jednoczesnym zachowaniem cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w ofercie. 6. Wykonawca odpowiedzialny jest za zgodność produktu z wymaganiami jakościowymi określonymi dla przedmiotu zamówienia i za przestrzeganie zasad higieny żywności. W szczególności wykonawca powinien posiadać wdrożony system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP). 8. Transport jaj winien być wykonywany środkami transportu spełniającymi wymagania sanitarne ( w tym czynności związane z załadunkiem i rozładunkiem). Pojazdy winny być dopuszczone przez PPIS do przewozu żywności. Zamawiający w trakcie realizacji zamówienia może żądać od Wykonawcy kserokopii wpisu dokonanego przez PPIS do książki kontroli sanitarnej pojazdu używanego do realizacji zamówienia o wyrażeniu zgody na transport artykułów spożywczych lub kserokopii decyzji PPIS o dopuszczeniu pojazdu używanego do realizacji zamówienia do przewozu żywności (Ustawa z 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( tekst jednolity Dz. U. 2015 r., poz. 594)) - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 6 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin dostawy w sytuacji nagłej /nieplanowanej/
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.uzdrowisko.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawy pieczywa i ciasta
Dodano: 2016-07-27 - Dostawa sukcesywna artykułów spożywczych na potrzeby jednostek organizacyjnych Akademii Morskiej w Szczecinie AG/BZ/272-22/2016
Dodano: 2016-07-21 - DOSTAWY ARTYKUŁÓW OGÓLNOSPOŻYWCZYCH
Dodano: 2016-07-20 - Dostawa żywności i opakowań jednorazowych dla SPZZOZ w Gryficach - powtórzenie
Dodano: 2016-07-14 - Dostawy wędlin
Dodano: 2016-07-12 - Dostawy mięsa
Dodano: 2016-07-12 - Dostawa żywności i opakowań jednorazowych dla SPZZOZ w Gryficach
Dodano: 2016-06-22 - Dostawa produktów żywnościowych.
Dodano: 2016-06-14 - Dostawa produktów mleczarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Modrzewcu
Dodano: 2016-05-17 - Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Pyrzycach z siedzibą w Żabowie
Dodano: 2016-04-21