Zakład Karny w Hrubieszowie ogłasza przetarg
- Adres: 22-500 Hrubieszów, ul. Nowa 64
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. 084 6966915 , fax. 084 6963354
- Data zamieszczenia: 2014-12-03
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Hrubieszowie
ul. Nowa 64 64
22-500 Hrubieszów, woj. lubelskie
tel. 084 6966915, fax. 084 6963354
REGON: 00032091100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka Organizacyjna Służby Więziennej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawy nabiału - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia są dostawy nabiału zgrupowanych we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) 155 w asortymencie i ilości przedstawionej poniżej: 1.Kefir - opakowanie jednostkowe do 1kg,kod cpv 155510005,ilość 300 kg.,2. Śmietana 12% opakowanie jednostkowe do 1,5kg kod cpv 155120000, ilość 1700 kg,3. Twaróg półtłusty, zawartość tłuszczu w suchej masie 3,5% opakowanie jednostkowe 250g. kod cpv 155421000, ilość 3200 kg., 4. Mleko w proszku pełne o zawartości tłuszczu do 26% opakowanie jednostkowe do 25 kg, kod cpv 155117000, ilość 1200 kg., 5. Serek topiony kostka opakowanie jednostkowe 100g kod cpv 155450000, ilośc 3400 kg., serek naturalny opakowanie jednostkowe do 150 g kod cpv 155400005, ilość 200 kg. Wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia 1) Każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie.2) Każdy produkt realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP; 3) Każdy dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z Polską Normą. 4) Na każde żądanie zamawiającego wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi, itp. Cechy jakościowe dyskwalifikujące przedmiot zamówienia: 1) obce posmaki, 2) zapachy,3) nalot pleśni,4) fragmenty obcych ciał.Wymagania dotyczące opakowania.Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane: 1) nazwę środka spożywczego,2) dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym,3) datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia,4) dane identyfikujące producenta środka spożywczego,5) zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu,6) warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania,7) oznaczenie partii produkcji,8) klasę jakości handlowej. Wymagania stawiane Wykonawcy. W trakcie trwania umowy Wykonawca będzie odpowiedzialny za całokształt realizacji przedmiotu zamówienia w tym za przebieg, jakość i terminowe wykonanie dostaw. Realizacja dostaw. Dostawy będą realizowane codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 12:30, w ilościach i asortymencie uzgodnionym przez zamawiającego z dostawcą z co najmniej 24 godzinnym wyprzedzeniem. Transport dostaw zapewnia Wykonawca. Zamawiający zastrzega sobie po uzgodnieniu z Wykonawcą prawo do korekty zamówionych ilości poszczególnych produktów w zależności od bieżących potrzeb. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155510005
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną