Przetargi.pl
Dostawy nabiału

Centrum Rehabilitacji Rolników Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego NIWA ogłasza przetarg

  • Adres: 78-100 Kołobrzeg, C. K. Norwida 3
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. +48 94 355 20 10
  • Data zamieszczenia: 2023-09-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Rehabilitacji Rolników Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego NIWA
    C. K. Norwida 3
    78-100 Kołobrzeg, woj. zachodniopomorskie
    tel. +48 94 355 20 10
    REGON: 330392390
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.niwa.info.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy nabiału
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Dostawy nabiału obejmujące następujący asortyment: deser wielosmak. – 200 szt.; deser wielosmak. z dod. owoców – 200 szt.; jogurt natur. – 16600 szt.; jogurt owoc. mały – 8500 szt.; jogurt natur. – 1100 l; jogurt owoc. – 10 l; margaryna – 1100 kg; margaryna do smar. pieczywa – 1450 szt.; mix masła i tłuszczów – 1200 kg; masło – 2450 kg; masa krówkowokakaowa– 10 szt.; maślanka owoc. – 150 szt.; maślanka natur. – 150 szt.; mleko 2% – 8500 szt., mleko skondensow. niesłodz. – 10 szt., ser topiony – 150 kg, ser typu feta – 240 szt., ser mozzarella w kulkach – 430 szt., ser pleśniowy typurokpol – 10 kg, serek twarog. smakowy – 2300 szt., serek twarog. natur. – 10 szt., ser typu brie – 50 szt., ser typu camembert – 50 szt., ser fromage – 150 szt., ser typu mascarpone – 25 szt., ser żółty gouda – 1400 kg, ser żółty morski – 1400 kg, ser żółty edamski – 150 kg, ser żółty królewski – 50 kg, ser żółty salami – 750 kg, ser żółty salami z przyprawami – 10 kg, ser twardy żółty wędzony zamojski – 50 kg, ser twardy żółty wędzony „rolada ustrzycka” – 550 kg, ser topiony pałka smak natur.– 20 kg, ser topiony pałka smak szynka, zioła – 20 kg, śmietana 36% - 800l, śmietana 18% - 500 l, śmietana 12% - 20 l, śmietana bita spray – 10 szt., śmietanka do kawy opak. 10x10g – 600 opak., twaróg półtłusty krojony – 1000 kg, twaróg półtłusty w wiaderk. – 1600 kg, mleko w proszku – 10 kg. Szczegółowe wymagania dotycząceprzedmiotu zamówienia określone zostały w załączniku nr 1A do SWZ – Asortyment zamówienia – Arkusz kalkulacyjny określający cenę oferty oraz w załączniku nr 1 do SWZ – Formularz ofertowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15500000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 112 ust. 2 ustawy Pzp dotyczące:1. zdolności do występowania w obrocie gospodarczym. Niniejszy warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że zakład Wykonawcy z którego dokonywana będzie dostawa przedmiotu zamówienia został do wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego i/lub został wpisany do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2023.1448 t.j.) lub zakład Wykonawcy z którego dokonywana będzie dostawa przedmiotu zamówienia został zatwierdzony lub został wpisany do rejestru zakładów objętych urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej na podstawie ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U.2023.872 t.j.), 2. zdolności technicznej lub zawodowej. Niniejszy warunek zostanie uznany za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, żedysponuje co najmniej jednym pojazdem/ środkiem transportu, którym będzie dostarczał przedmiot zamówienia odpowiadającym wymaganiom sanitarnym, określonym ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2023.1448 t.j.) w związku z rozporządzeniem nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej z dnia 29 kwietnia 2004 r. (ogólne wymogi higieny dla wszystkich podmiotów prowadzących przedsiębiorstwa spożywcze – załącznik nr 2 do rozporządzenia).
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-09-14

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach