Szpital Specjalistyczny im. dr. Józefa Babińskiego SPZOZ w Krakowie ogłasza przetarg
- Adres: 30-393 Kraków, dr. J. Babińskiego
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. +48(012)6524347 , fax. +48(012)2621335
- Data zamieszczenia: 2018-05-21
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szpital Specjalistyczny im. dr. Józefa Babińskiego SPZOZ w Krakowie
dr. J. Babińskiego 29
30-393 Kraków, woj. małopolskie
tel. +48(012)6524347, fax. +48(012)2621335
REGON: 000298554 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.babinski.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawy mleka, jego przetworów i tłuszczów roślinnych - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1) Przedmiotem postępowania są sukcesywne dostawy mleka, jego przetworów i tłuszczów roślinnych. 2) Przedmiot zamówienia realizowany będzie w asortymencie zgodnym z załącznikiem nr 1A do SIWZ, stanowiącym jednocześnie formularz cenowy. 3) Przedmiot zamówienia realizowany będzie zgodnie z wymaganiami Zamawiającego określonymi w dokumencie pn.: „Opis przedmiotu zamówienia”, stanowiącym załącznik do SIWZ oraz zgodnie z zapisami umowy. W tym, w ramach dostaw Zamawiający wymaga między innymi: 3.1) Dostarczany asortyment musi być I klasy, świeży i oznakowany zgodnie z obowiązującą normą. Dostawa według wagi netto. 3.2) Realizacja dostaw w sposób ciągły: - mleko płynne – średnio 5-6 razy w tygodniu, wg potrzeb, do magazynu żywnościowego Zamawiającego, w godz. 4:00- 5:00; - inny asortyment w godzinach 7:00 - 11:00 - średnio 2-3 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku, do magazynu żywnościowego Zamawiającego (w sytuacji nagłej potrzeby Zamawiającego dostawa może zostać zrealizowana w sobotę); z dostarczeniem i wniesieniem do magazynu oraz weryfikacją ilościową i jakościową w obecności Wykonawcy. 3.3) Zamawiający wymaga by 2/3 terminu wyznaczonego w zakresie przydatności do spożycia produktu zarezerwowana była dla Zamawiającego. 3.4) W przypadku dostawy mniejszej ilości asortymentu, aniżeli przewiduje to umowa, wynagrodzenie Wykonawcy zostanie skorygowane na podstawie faktycznie dostarczonej ilości przedmiotu zamówienia. 3.5) Dostawy następować będą transportem własnym Wykonawcy, na jego koszt i ryzyko. 4) Zamawiający wymaga by w formularzu cenowym (załącznik nr 1A do SIWZ), w kol. 9, w każdej pozycji Wykonawca wskazał nazwę producenta proponowanego produktu/asortymentu. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15500000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: 1) Wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium. Każda składana oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości 10 000,00 zł brutto. 2) Wadium należy wnieść przed upływem terminu składania ofert, tj. przed godz. 10:00 w dniu 29.05.2018r.
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca wykaże się posiadaniem odpowiednich uprawnień dotyczących prowadzenia działalności w zakresie produkcji lub obrotu żywnością.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Formularz ofertowy – załącznik nr 1 do SIWZ. 2. Formularz cenowy – załącznik nr 1A do SIWZ. 3. Oświadczenie Wykonawcy dotyczące przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej - załącznik nr 4 do SIWZ. 4. Zobowiązanie podmiotu/podmiotów oddających do dyspozycji Wykonawcy niezbędne zasoby - zał. nr 5 do SIWZ
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa nabiału dla Domu Pomocy Społecznej w Krakowie w drugim półroczu 2024
Dodano: 2024-07-12 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół im. Jana Pawła II w Smrokowie gmina Słomniki w I półroczu roku szkolnego 2024/2025 z podziałem na zadania.
Dodano: 2024-06-17 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół im. Jana Pawła II w Smrokowie gmina Słomniki w II półroczu roku szkolnego 2023/2024 z podziałem na zadania
Dodano: 2024-02-29 - Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół nr 3 w Przytkowicach od stycznia do sierpnia 2024 r.
Dodano: 2024-02-10 - Sukcesywne dostawy różnych produktów spożywczych – postępowanie połączone
Dodano: 2024-02-03 - Zakup artykułów żywnościowych do Śląskiego Centrum Rehabilitacyjno - Uzdrowiskowego
Dodano: 2024-01-29 - Dostawa produktów mleczarskich do budynku Centrum Rehabilitacji Społecznej i Zawodowej – Zakład Aktywności Zawodowej „Słoneczne Wzgórze”
Dodano: 2024-01-25 - „ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH dla Samorządowego Centrum Usług Wspólnych Gminy Łącko w Łącku na rok 2024 - na okres od podpisania umowy - do 31 grudnia 2024 roku”. Przetarg 2.
Dodano: 2024-01-20 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Samorządowego Przedszkola w Słomnikach na II półrocze 2023 r. z podziałem na zadania
Dodano: 2023-12-16 - Sukcesywne dostawy różnych produktów spożywczych – postępowanie połączone
Dodano: 2023-12-15