Przetargi.pl
Dostawy mięsa , wędlin, drobiu i przetworów drobiowych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Pigży

Dom Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 87-152 Łubianka, Pigża, ul. Szkolna 8
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 056 6740800 , fax. 056 6740800
  • Data zamieszczenia: 2013-06-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej
    Pigża, ul. Szkolna 8 8
    87-152 Łubianka, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 056 6740800, fax. 056 6740800
    REGON: 87122359900000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka organizacyjna samorządu powiatowego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy mięsa , wędlin, drobiu i przetworów drobiowych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Pigży
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa , wędlin, drobiu i przetworów drobiowych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Pigży , realizowane w ilościach i terminach zgodnie z zamówieniem Zamawiającego (dwa razy w tygodniu). Szacunkowe zapotrzebowanie na mięso , wędliny, drób i przetwory drobiowe w okresie trwania umowy, stanowi załącznik Nr 1 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Podane ilości są ilościami szacunkowymi , które mogą ulec zmianie w toku obowiązywania umowy, w zależności od potrzeb Zamawiającego. Niezrealizowane przez Zamawiającego zakupy nie powodują powstania jakiegokolwiek roszczenia Wykonawcy w stosunku do Za-mawiającego. Wykonawca zobowiązany jest zaoferować mięso , wędliny, drób i przetwory drobiowe , zgodnie z załącznikiem Nr 1 do SIWZ. Wykonawca zobowiązany jest zaoferować asortyment , zgodnie z załącznikiem Nr 1 do SIWZ lub produkty równoważne ( zastosowanie nazw służy jedynie doprecyzowaniu przedmiotu zamówienia ). Pod pojęciem produktu równoważnego Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych , posiadające te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja ) oraz zawierające w swoim składzie co najmniej te same bądź lepsze parametry użyte do produkcji , co produkty określone przez Za-mawiającego. W przypadku gdy Wykonawca będzie oferował wyrób równoważny , ma obowiązek zaznaczyć ten fakt w formularzu asortymentowo cenowym , wpisując nazwę produktu równoważnego w rubryce nr 3. Dostarczony przez Wykonawcę asortyment musi odpowiadać wymaganiom jakościowym, zgodnie z obowiązującymi normami, atestami, w terminach przydatności do spożycia , bez zanieczyszczeń, fizycznych uszkodzeń , obcych zapachów, posmaków, oślizgłości , nalotów pleśni, zazielenień, zabrudzeń, w oznakowanych opakowaniach. Każde opakowanie musi zawierać następujące dane: nazwę produktu, termin przydatności do spożycia , nazwę dostawcy - producenta , adres, warunki przechowywania, oznaczenie partii produkcyjnej oraz pozostałe informacje zgodnie z obowiązującym prawem. Dostawa towaru do siedziby zamawiającego odbywać się będzie transportem Wykonawcy na jego koszt , środkami transportu specjalnie do tego przystosowanymi ,Wspólny Słownik Zamówień : 15100000 - 9 - produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15111100 - 0 - wołowina 15131640 - 3 - siekane mięso wołowe 15131600 - 1 - produkty wołowe 15131400 - 9 - produkty wieprzowe 15131130 - 5 - wędliny 15112100 - 7 - świeży drób 15114000 - 0 - podroby 15131134 - 3 - kaszanka i inne wędliny krwiste 15131400 - 9 - produkty wieprzowe 15131700 - 2 - przetwory mięsne 15131410 - 2 - szynka 15131310 - 1 - pasztety 15131135 - 0 - wędliny drobiowe 15131500 - 0 - produkty drobiowe 15112300 - 9 - wątróbki drobiowe
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 24 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.bip.powiattorunski.pl/6971,ogloszenia-zamowien-publicznych.html
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach