Przetargi.pl
Dostawy konserw, ryb i tłuszczów

Zakład Karny w Przytułach Starych ogłasza przetarg

  • Adres: 07-411 Rzekuń, Przytuły Stare 13A
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 29 764 42 22 , fax. 29 764 89 29
  • Data zamieszczenia: 2015-04-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Przytułach Starych
    Przytuły Stare 13A 13A
    07-411 Rzekuń, woj. mazowieckie
    tel. 29 764 42 22, fax. 29 764 89 29
    REGON: 14628308000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja rządowa terenowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy konserw, ryb i tłuszczów
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część 1 Paprykarz szczeciński waga netto : 330 g Produkt rybny sterylizowany. skład : ryba rozdrobniona ( co najmniej 30 %), ryż, koncentrat pomidorowy, cebula, błonnik, mąka grochu, sól spożywcza, ocet, przyprawy. Paprykarz -3000 kg (ilość szacunkowa), w puszkach z otwieraczem o masie 300g - 330g netto, nomenklatura CPV: 15243000-3, Polska Norma: PN-A-86763:1991/Az 4:2001. 2. Paprykarz szczeciński waga netto : 130 g skład : woda, mięso ryb morskich co najmniej 26 %, koncentrat pomidorowy, ryż, olej roślinny, cebula, sól, cukier, ocet spirytusowy, przyprawy, mąka pszenna (zawiera gluten). Paprykarz - 150 kg (ilość szacunkowa), w puszkach z otwieraczem o masie 130g netto, nomenklatura CPV: 15243000-3, Polska Norma: PN-A-86763:1991/Az 4:2001. 3. Sałatka rybna waga netto : 300 g Konserwa rybna sterylizowana. skład : rozdrobnione mięso ryb (co najmniej 40 %), w tym makrela (co najmniej 5 %), woda, cebula, koncentrat pomidorowy, kapusta, pasternak, cukier, błonnik sojowy, sól, białkosojowe, olej roślinny, przyprawy, regulator kwasowości (kwas cytrynowy, ekstrakt papryki. Może zawierać śladowe ilości : glutenu, gorczycy, jaj, mleka, selera. Przeciętna (przybliżona) wartość odżywcza w 100 g produktu : 5) wartość energetyczna 448 KJ / 107 kcal (energia 5 %) 6) białko 8,4 g 7) węglowodany 7,6 g 8) tłuszcz 4,1 g (6 %) Sałatka rybna - 2 000 kg (ilość szacunkowa), w puszkach z otwieraczem o masie 300g netto, nomenklatura CPV: 15240000-2, Polska Norma: PN - A-86763:1991/Az 4:2001. 4. Sałatka rybna waga netto : 330 g Produkt rybny sterylizowany. skład : ryba rozdrobniona (w tym makrela co najmniej 20 %), woda, warzywa, ( co najmniej 6,5 % w różnych proporcjach, cebula, pasternak, seler, pietruszka, marchew), koncentrat pomidorowy, kasza manna, olej roślinny, błonnik, sól spożywcza, regulator kwasowości: kwas cytrynowy E 330, przyprawy. W zakładzie obecne substancje alergenne: mąka pszenna, kasza manna, seler, gorczyca, białko mleka. Sałatka rybna z makreli - 2 000 kg (ilość szacunkowa), w puszkach z otwieraczem o masie 330g netto, nomenklatura CPV: 15240000-2, Polska Norma: PN - A-86763:1991/Az 4:2001. Daty przydatności do spożycia co najmniej 90 dni od daty dostawy dla części 1 i 2. Część 2 1. Konserwa mięsna waga netto : 300 g Konserwa sterylizowana. Mielonka wysokowydajna. skład : woda, mięso wieprzowe co najmniej 20 %, mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt co najmniej 19 %, skórki wieprzowe, skórki drobiowe, serca drobiowe, skrobia pszenna, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, sól, przyprawy i ekstrakty przypraw, białko sojowe, błonnik pszenny, stabilizatory: E 450(i), E 450(iii), E 451 (i), E 451(i), wzmacniacz smaku E 621, przeciwutleniacz E 316, substancja konserwująca E250. Produkt zawiera gluten, soję, gorczycę, seler. 3 000 kg (ilość szacunkowa), w puszkach z otwieraczem o masie 300g netto CPV- 15131000 - 5, 2. Pasztet z drobiu waga netto : 130 g skład : woda, mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt co najmniej 12 %, skórki z kurcząt do 8 %, wątroba wieprzowa do 8 %, tłuszcz wieprzowy do 8 %, kasza manna do 6 % (zawiera gluten), skórki wieprzowe do 4 %, jaja, mąka pszenna (zawiera gluten), ryż, sól, cebula, mieszanka przyprawowa (glukoza, przyprawa, warzywa, wzmacniacz smaku - E 621, preparat smakowy (zaw. m. in. hydrolizat białka sojowego, naturalny aromat, wzmacniacz smaku - E621, E631), oleożywica naturalna przypraw, naturalny ekstrakt warzyw), papryka, wzmacniacz smaku - glutaminiam sodu, substancja konserwująca - azotyn sodu. W zakładzie używane są dodatki zawierające w swoim składzie soję, gluten, gorczycę, seler, jaja. 150 kg (ilość szacunkowa), w puszkach z otwieraczem o masie 130g netto, CPV- 15131310 -1 3. Pasztet drobiowy waga netto : 300 g Pasztet drobiowy. Konserwa sterylizowana. skład : woda, surowce drobiowe co najmniej 43 %, w tym surowce kurczęce co najmniej 21,5 % (mięso oddzielone mechanicznie z kurczaka co najmniej 11 %, skórki kurczęce, wątroba kurczęca) oraz mięso oddzielone maechanicznie z indyka co najmniej 21,5 %, mąka pszenna (zawiera gluten), kasza manna z pszenicy, sól, białko sojowe, stabilizator E415, białko zwierzęce kolagenowe wieprzowe, cukry, (maltodekstryna, glukoza), cebula, wzmacniacze smaku E 621, E 635, aromaty, przeciw utleniacz E 316, hydroliat białka roślinnego (zawiera soję), przyprawy (z gorczycą), kkstrakt drożdżowy, regulator kwasowości E 330, olej roślinny, tłuszcz roślinny utwardzony, substancja konserwująca E250. 3 000 kg (ilość szacunkowa), w puszkach z otwieraczem o masie 300g netto, CPV- 15131310 -1 Daty przydatności do spożycia co najmniej 90 dni od daty dostawy dla części 1 i 2. Część 3 1. Ryba mrożona: mintaj tusza lub dorsz bałtycki tusza (Gadus morhua callarias) albo miruna tusza - 1 000 kg netto (ilość szacunkowa), bez glazury, odpowiednio pakowane i oznakowane z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 60 dni od daty dostawy, nomenklatura CPV: 15221000-3, Polska Norma: PN-A-86753:1996. 2. Śledź w płatach 2 500 kg netto (ilość szacunkowa), opakowanie jednostkowe do 5 kg., waga 1 szt. płat od 100 do 200 g., śledź marynowany w zalewie octowej, CPV: 3. Burgery rybne (kotlety rybne) panierowane mrożone -4 500kg netto (ilość szacunkowa), waga 1 szt. od 0,060 kg do 0,080 kg, nomenklatura CPV: 15200000-0, Polska Norma: PN-A-86772:1985. Daty przydatności do spożycia dla części 3 co najmniej 60 dni od daty dostawy. Część 4 1. Olej roślinny - 5 000 l (ilość szacunkowa), kod CPV 15411100-3, opakowania jednostkowe do 5l, Olej otrzymany z surowego oleju rzepakowego, który został poddany następującym procesom rafinacyjnym: odśluzowaniu (odszlamowaniu), odkwaszaniu (neutralizacji i/lub destylacji), odbarwianiu (bieleniu) oraz odwanianiu (dezodoryzacji) 2. Margaryna roślinna do smarowania pieczywa - 20 000 kg netto (ilość szacunkowa), opakowanie jednostkowe do 0,5 kg. Produkt spożywczy w formie miękka lub twarda , wytwarzany z tłuszczów i olejów jadalnych. kod CPV 15431000-8 Daty przydatności do spożycia dla części 4 co najmniej 90 dni od daty dostawy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 152430003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin przydatności do spożycia dłuższy od minimalnego
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach