Przetargi.pl
Dostawy konserw mięsnych

Wyższa Szkoła Policji w Szczytnie ogłasza przetarg

  • Adres: 12100 Szczytno, ul. marsz. Józefa Piłsudskiego
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 896 215 281 , fax. 896 215 354
  • Data zamieszczenia: 2017-12-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wyższa Szkoła Policji w Szczytnie
    ul. marsz. Józefa Piłsudskiego 111
    12100 Szczytno, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 896 215 281, fax. 896 215 354
    REGON: 51033874400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.wspol.edu.pl/zamowienia/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: uczelnia publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy konserw mięsnych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    dostawy konserw mięsnych
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15131000-5
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 6. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w ust. 2 składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, ze: a) nie zalega z opłacaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo, że zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami w szczególności uzyskała przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, 7. Jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w ust. 2, zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie Wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania Wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej o osoby. 7. Wykonawca wraz z dokumentami jako integralne elementy oferty ma obowiązek złożyć: a) próbki przedmiotu zamówienia (1 szt. lub 1 kg) wymienione w formularzu cenowym – załącznik nr 2 do SIWZ nr 05/SŻ/18 (wszystkie pozycje), w celu oceny zgodności z opisem przedmiotu zamówienia oraz oceny ich jakości w kryterium „jakość”. Próbki należy dostarczyć w zamkniętych hermetycznie opakowaniach z oryginalną etykietą. 8. Ocena jakości dokonywana jest poprzez degustację przedstawionych przez Wykonawców produktów. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć próbki produktów podlegających ocenie w oryginalnych opakowaniach posiadających etykietę z opisem produktu. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć próbki produktów spożywczych w wielkości nie większej niż 1 kg lub 1 szt. z minimalnym terminem przydatności do spożycia – 14 dni. 9. Wykonawca ma obowiązek przygotować próbki przedmiotu zamówienia zgodnie z wymaganiami Zamawiającego, tj. mają one być w oryginalnych opakowaniach posiadających etykietę z opisem produktu i muszą wskazywać – być opisane numerem z pozycji formularza cenowego którego dotyczą. Zamawiający po złożeniu przez Wykonawcę próbek nie będzie ich „porcjował”, przepakowywał lub w inny sposób ingerował w ich zawartość i sposób ich złożenia. Na Wykonawcy ciąży obowiązek prawidłowego przygotowania próbek przedmiotu zamówienia. 10. Złożone próbki przedmiotu zamówienia stanowią element oferty (z przełożeniem na kryterium oceny ofert) i są wymagane celem dokonania na ich podstawie oceny jakości złożonej oferty w kryterium „jakość (tzn. czy oferowany produkt posiada wszystkie opisane w SIWZ wymagania klasyfikacyjne). 11. UWAGA! Próbki przedmiotu zamówienia, które są składane celem ich oceny w ramach kryterium „jakość”, nie są traktowane jako tzw. dokumenty przedmiotowe w rozumieniu art. 25 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp i nie podlegają uzupełnieniu w trybie art. 26 ust. 3 ustawy Pzp. Takie dokumenty/próbki traktowane są jako treść oferty.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach