"Uzdrowisko Świnoujście" S.A. ogłasza przetarg
- Adres: 72600 Świnoujście, ul. Nowowiejskiego
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 913 213 760 , fax. 913 212 314
- Data zamieszczenia: 2017-01-25
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: "Uzdrowisko Świnoujście" S.A.
ul. Nowowiejskiego 2
72600 Świnoujście, woj. zachodniopomorskie
tel. 913 213 760, fax. 913 212 314
REGON: 28826000000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: podmiot prawa publicznego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawy jaj kurzych - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Oznaczenie przedmiotu zamówienia wg CPV: 03.14.25.00-3 jaja 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa jaj kurzych dla potrzeb zamawiającego – w ilościach określonych szczegółowo w załączniku nr 1a do SIWZ przez okres od dnia podpisania umowy do 12.12.2018 r. 2. Przez dostawę Zamawiający rozumie cykliczne dostawy na podstawie zamówień zbiorczych dostosowanych do bieżących potrzeb Zamawiającego. Dostawy winny być realizowane w dni robocze od poniedziałku do piątku codziennie na podstawie każdorazowych zleceń składanych telefonicznie przez osoby upoważnione przez Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie prawo dodatkowej dostawy w danym dniu w przypadku zaistnienia sytuacji nagłej, nieplanowanej w zależności od potrzeb Zamawiającego. 3. Dostawy w sytuacji nagłej i nieplanowanej, o których mowa w ust. 2 realizowane będą każdorazowo na podstawie zleceń, składanych w dniu dostawy głównej przez osoby upoważnione przez Zamawiającego. Maksymalny termin dostawy nagłej/nieplanowanej wynosi 5 godzin od momentu złożenia zlecenia. 4. Termin realizacji dostawy nagłej/ nieplanowanej liczony od momentu złożenia zlecenia podlega ocenie i punktacji w niniejszym postępowaniu zgodnie z Działem XVI Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Wykonawca powinien zapewnić terminową realizację zamówień oraz transport i rozładunek do pomieszczeń magazynowych wskazanych przez Zamawiającego. 5. Zamawiający zastrzega, że przedstawione w załączniku nr 1a ilości zamawianych jaj są wielkościami orientacyjnymi i mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu nie więcej niż o 10% kwoty umowy brutto w razie zaistnienia takiej potrzeby ze strony Zamawiającego, z jednoczesnym zachowaniem cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w ofercie. Zamawiający dokonał szacowania na podstawie zgłoszonej liczby gości w roku 2017. Zapotrzebowanie na dostawy jaj może ulec zmianie w przypadku zmiany ilości gości hotelowych, w tym komercyjnych i kuracyjnych ze skierowaniem z NFZ. Wynagrodzenie Wykonawcy uzależnione będzie od ilości faktycznie zrealizowanych dostaw jaj. Zmiany dokonane zostaną w formie pisemnego aneksu, 6. Wykonawca odpowiedzialny jest za zgodność produktu z wymaganiami jakościowymi określonymi dla przedmiotu zamówienia i za przestrzeganie zasad higieny żywności. W szczególności wykonawca powinien posiadać wdrożony system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP). 7. Transport jaj winien być wykonywany środkami transportu spełniającymi wymagania sanitarne ( w tym czynności związane z załadunkiem i rozładunkiem). Pojazdy winny być dopuszczone przez PPIS do przewozu żywności. Zamawiający w trakcie realizacji zamówienia może żądać od Wykonawcy kserokopii wpisu dokonanego przez PPIS do książki kontroli sanitarnej pojazdu używanego do realizacji zamówienia o wyrażeniu zgody na transport artykułów spożywczych lub kserokopii decyzji PPIS o dopuszczeniu pojazdu używanego do realizacji zamówienia do przewozu żywności (Ustawa z 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( tekst jednolity Dz. U. 2015 r., poz. 594)) 8. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. Złożenie oferty wariantowej spowoduje jej odrzucenie . 9. Zamawiający nie dopuszcza możliwości złożenia oferty częściowej. 10. Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03142500-3
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 35 w Szczecinie w podziale na części
Dodano: 2024-02-23 - Dostawa produktów żywnościowych dla 7 oddziałów Żłobka Miejskiego w Koszalinie na rok 2023/2024 - 10 zadań
Dodano: 2023-02-22 - Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej Nr 35 w Szczecinie w podziale na części
Dodano: 2023-01-30 - „Dostawa jaj na rok 2023”
Dodano: 2022-12-14 - Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej Nr 35 w Szczecinie w podziale na części
Dodano: 2022-12-08 - Sukcesywne dostawy produktów żywnościowych do Domu Pomocy Społecznej dla Osób Przewlekle Somatycznie Chorych w Myśliborzu, Domu Wczasów Dziecięcych w Myśliborzu oraz Regionalnej Placówki Opiekuńczo Terapeutycznej w Dębnie w roku 2020”
Dodano: 2021-06-18 - Dostawa jaj kurzych do punktów żywienia przez okres 24 miesięcy od dnia zawarcia umowy
Dodano: 2021-02-25 - Dostawa jaj, ryb oraz tłuszczy roślinnych na rzecz 17 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Koszalinie ( 3 zadania ).
Dodano: 2021-01-18 - Dostawa jaj kurzych do punktów żywienia przez okres 24 miesięcy od dnia zawarcia umowy
Dodano: 2020-12-30 - Dostawa jaj, ryb oraz tłuszczy roślinnych na rzecz 17 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Koszalinie ( 3 zadania )
Dodano: 2020-12-01