Przetargi.pl
Dostawy artykułów żywnościowych w postaci warzyw i owoców oraz przetworów warzywnych i owocowych do Szkoły Policji w Katowicach

Szkoła Policji w Katowicach ogłasza przetarg

  • Adres: 40-684 Katowice, ul. Gen. Jankego
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 6069440, 6069441 , fax. 032 6069249, 6069279
  • Data zamieszczenia: 2019-10-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Policji w Katowicach
    ul. Gen. Jankego 276
    40-684 Katowice, woj. śląskie
    tel. 032 6069440, 6069441, fax. 032 6069249, 6069279
    REGON: 27667677500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://katowice.szkolapolicji.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Państwowa jednostka organizacyjna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy artykułów żywnościowych w postaci warzyw i owoców oraz przetworów warzywnych i owocowych do Szkoły Policji w Katowicach
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów żywnościowych w postaci warzyw i owoców oraz przetworów warzywnych i owocowych do Szkoły Policji w Katowicach w okresie od dnia podpisania umowy, jednak nie wcześniej niż od 1.01.2020 r. do 30.06.2020 r. 2. Zamówienie zostało podzielone na 2 zadania: 1) ZADANIE NR 1: „Dostawy warzyw i owoców do Szkoły Policji w Katowicach w 2020 r.” Oznaczenie przedmiotu zamówienia wg Wspólnego Słownika Zamówień: CPV: 03221110-0 (Warzywa korzeniowe), 03221113-1 (Cebula), 03221111-7 (Burak ćwikłowy), 03221112-4 (Marchew), 03221410-3 (Kapusta), 03221000-6 (Warzywa), 15331133-8 (Groch dzielony), 03221210-1 (Fasola), 15331142-4 (Kapusta przetworzona), 15331000-7 (Warzywa przetworzone), 03212100-1 (Ziemniaki), 03221270-9 (Ogórki), 03221320-5 (Sałata liściasta), 03221240-0 (Pomidory), 03221260-6 (Grzyby), 03222321-9 (Jabłka), 03222322-6 (Gruszki), 03221200-8 (Warzywa owocowe), 03222210-8 (Cytryny), 03222240-7 (Mandarynki), 03222220-1 (Pomarańcze), 03222111-4 (Banany). Pełny wykaz asortymentu będącego przedmiotem dostaw oraz maksymalna ilość zamawianych produktów została podana w Specyfikacji asortymentowo - ilościowo – wartościowej stanowiącej załącznik nr 1a do SIWZ. W zakresie ZADANIA nr 1 dla asortymentu wyspecyfikowanego w załączniku nr 9 do SIWZ, Zamawiający ustali mnożnik w oparciu o notowania giełdowe zaobserwowane w okresie 2019 roku na Warszawskim Rolno – Spożywczym Rynku Hurtowym w Broniszach. Strona internetowa www.bronisze.com.pl. Cena pod rygorem odrzucenia oferty, nie może być większa od maksymalnej ceny notowanej w danym dniu na giełdzie i wyliczonej zgodnie ze wzorem znajdującym się w Rozdziale XII ust. 2 SIWZ. 2) ZADANIE NR 2: „Dostawy przetworów warzywnych i owocowych do Szkoły Policji w Katowicach w 2020 r.” Oznaczenie przedmiotu zamówienia wg Wspólnego Słownika Zamówień: CPV: 15331500-2 (Warzywa konserwowe w occie), 15331462-3 (Groch puszkowany), 15331470-2 (Kukurydza słodka), 15331463-0 (Puszkowana fasola nieobrana), 15331464-7 (Puszkowana cała fasola), 15331427-6 (Skoncentrowany przecier pomidorowy), 15332290-3 (Dżemy), 15332230-5 (Marmolady), 15331428-3 (Sos pomidorowy), 15331136-9 (Papryki przetworzone), 15331480-5 (Warzywa tymczasowo zakonserwowane), 15332400-8 (Owoce konserwowe), 15331135-2 (Grzyby przetworzone). Pełny wykaz asortymentu będącego przedmiotem dostaw oraz maksymalna ilość zamawianych produktów została podana w Specyfikacji asortymentowo - ilościowo – wartościowej stanowiącej załącznik nr 1b do SIWZ. UWAGA !! Niewypełnienie kolumny nr 3 ww. specyfikacji (dotyczy załącznika nr 1b) lub zaproponowanie produktów niezgodnych z wymaganiami Zamawiającego, równoznaczne będzie z odrzuceniem oferty na podstawie art. 89 ust. 1 pkt. 2 Pzp. W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy dla Zadania nr 2 odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, zastosowanie mają przepisy Rozporządzenia Ministra Rozwoju z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich mogą żądać Zamawiający od Wykonawcy, (Dz.U. z 2016 r. poz. 1126) zwanego dalej „rozporządzeniem” Zamawiający żąda od Wykonawcy złożenia wraz z ofertą karty produktów lub innych podobnych dokumentów (np. etykiety otrzymane od producentów) z których wynikałby ich skład oraz spełnienie wymagań określonych przez Zamawiającego. 3. Podane w Specyfikacjach asortymentowo-ilościowo-wartościowych stanowiących załączniki nr 1a i 1b do SIWZ ilości są wielkościami szacunkowymi i nie zobowiązują Zamawiającego do zakupu produktów w tych ilościach. 4. Zamawiający zastrzega sobie możliwość niezrealizowania przedmiotu zamówienia o wartości do 50% łącznego wynagrodzenia brutto. Z tytułu niezrealizowania części zamówienia Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia finansowe oraz prawne. 5. Dostawa, rozładunek i wniesienie realizowane będą na koszt Wykonawcy wkalkulowany w cenę produktów objętych umową. 6. Dostawa przedmiotu zamówienia wykonywana będzie środkami transportu dopuszczonymi do przewozu żywności. 7. Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym orzeczeniem lekarskim dla celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na żądanie Zamawiającego. 8. Oferowane produkty muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności. Każdy produkt musi być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z wymogami systemu HACCP. 9. Szczegóły realizacji dostaw określone zostały we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ. 10. Wykonawca zapewni ochronę przekazywanych danych osobowych, zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych i Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych (dalej RODO). Obowiązek poinformowania podwykonawców, podmiotów trzecich i członków konsorcjum o przetwarzaniu danych osobowych spoczywa na Wykonawcy. Oświadczenie Wykonawcy o wypełnieniu obowiązków wynikających z art. 13 lub art. 14 RODO wobec osób fizycznych, od których dane osobowe bezpośrednio lub pośrednio pozyskał w celu ubiegania się o niniejsze zamówienie Wykonawca złoży na załączniku nr 1 do SIWZ – formularz ofertowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 23221110-0
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: a) DLA ZADANIA NR 1: Zamawiający wymaga aby Wykonawca: wykazał, że posiada uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2019 poz. 1252), w szczególności Wykonawca musi podlegać stałemu nadzorowi właściwych władz w okresie 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert b) DLA ZADANIA NR 2: Zamawiający wymaga aby Wykonawca: wykazał, że posiada uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2019 poz. 1252), w szczególności Wykonawca musi podlegać stałemu nadzorowi właściwych władz w okresie 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawcy zobowiązani są załączyć do oferty następujące dokumenty: 1. Formularz ofertowy wypełniony zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ. 2. Specyfikację asortymentowo-ilościowo-wartościową: 1) Dla ZADANIA NR 1: Specyfikację asortymentowo-ilościowo-wartościową wypełnioną zgodnie z załącznikiem nr 1a do SIWZ. Nie dołączenie do oferty Specyfikacji asortymentowo-ilościowo-wartościowej lub dołączenie nie podpisanej Specyfikacji asortymentowo-ilościowo-wartościowej przez Wykonawcę będzie skutkowało odrzuceniem oferty na podstawie art. 89 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp, ponieważ niniejsza specyfikacja stanowi część oferty. 2) Dla ZADANIA NR 2: Specyfikację asortymentowo-ilościowo-wartościową wypełnioną zgodnie z załącznikiem nr 1b do SIWZ. Nie dołączenie do oferty Specyfikacji asortymentowo-ilościowo-wartościowej lub dołączenie nie podpisanej Specyfikacji asortymentowo-ilościowo-wartościowej przez Wykonawcę będzie skutkowało odrzuceniem oferty na podstawie art. 89 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp, ponieważ niniejsza specyfikacja stanowi część oferty. 3. Dla ZADANIA NR 2 - Karty produktów lub inne podobne dokumenty (np. etykiety otrzymane od producentów) z których wynikałby skład oraz spełnienie wymagań określonych przez Zamawiającego w Specyfikacji asortymentowo-ilościowo-wartościowej stanowiącej załączniki nr 1b do SIWZ. 4. Oświadczenia wymagane na podstawie art. 25a ust. 1 pkt 1 ustawy Pzp, złożone na formularzu stanowiącym załącznik nr 2 i 3 do SIWZ oraz aktualne na dzień składania ofert. UWAGA: 1) Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełniania, w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w postępowaniu zobowiązany jest zamieścić informacje o tych podmiotach we wskazanych wyżej oświadczeniach; 2) Wykonawca, który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu zobowiązany jest do zamieszczenia informacji o podwykonawcach we wskazanych wyżej oświadczeniach; 3) w przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie wskazane wyżej oświadczenia składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. 5. Oświadczenie Wykonawcy, że cena została obliczona zgodnie z Rozdziałem XII SIWZ i zawiera wszystkie koszty związane z realizacją przedmiotu zamówienia, złożone na formularzu ofertowym – załącznik nr 1 do SIWZ lub na odrębnym dokumencie. 6. Oświadczenie Wykonawcy, że wykona zamówienie w terminie wskazanym w SIWZ, zgodnie z wymogami i warunkami Zamawiającego określonymi w SIWZ oraz we wzorze umowy, złożone na formularzu ofertowym – załącznik nr 1 do SIWZ lub na odrębnym dokumencie. 7. Oświadczenie Wykonawcy, że zapoznał się z warunkami zamówienia (SIWZ) i treścią wzoru umowy i przyjmuje je bez zastrzeżeń, złożone na formularzu ofertowym – stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ. 8. Oświadczenie Wykonawcy, że zdobył konieczne informacje niezbędne do właściwego przygotowania oferty, złożone na formularzu ofertowym – stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ. 9. Oświadczenie Wykonawcy, że w ofercie nie została zastosowana cena dumpingowa i oferta nie stanowi czynu nieuczciwej konkurencji zgodnie z art. 89 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. ustawy Pzp oraz zgodnie z art. 5-17 ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji. (t.j. Dz.U. z 2019 r. poz. 1010), złożone na formularzu ofertowym – stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ. 10. Oświadczenie, że Wykonawca uważa się związany ofertą na czas wskazany w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, tj. 30 dni od upływu terminu składania ofert, złożone na formularzu ofertowym – stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ. 11. Oświadczenie Wykonawcy czy zamierza zlecić podwykonawcy/com wykonanie zamówienia. W przypadku powierzenia podwykonawcy/com wykonania zamówienia Wykonawca wskaże części jaki będzie realizował przy jego/ich udziale wraz z podaniem firm podwykonawców oraz danych kontaktowych, którzy będą realizować ten zakres, złożone na załączniku nr 1 i 3 do SIWZ lub na odrębnym dokumencie. 12. Oświadczenie Wykonawcy czy wybór oferty będzie prowadzić do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego, złożone na formularzu ofertowym – stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ. 13. Oświadczenie Wykonawcy o wyrażeniu zgody na udostępnianie danych osobowych zawartych w ofercie, złożone na formularzu ofertowym – stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ. 14. Oświadczenie Wykonawcy, że realizując zamówienie Wykonawca będzie stosować przepisy rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, Dz. Urz. UE L 2016 r. nr. 119 s. 1 – „RODO”), złożone na formularzu ofertowym – stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ. 15. Oświadczenie Wykonawcy, że wypełnił obowiązki informacyjne przewidziane w art. 13 lub art. 14 RODO wobec osób fizycznych, od których dane osobowe bezpośrednio lub pośrednio pozyskał w celu ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego w niniejszym postępowaniu, złożone na formularzu ofertowym – stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ. 16. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów musi załączyć zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia, złożone zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 6 do SIWZ. 17. Ewentualne pełnomocnictwo lub inne dokumentów z których wynika prawo do podpisania oferty oraz do podpisania innych dokumentów składanych wraz z ofertą. 18. Ewentualne pełnomocnictwa do reprezentowania wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, ewentualnie umowa o współdziałaniu, z której będzie wynikać przedmiotowe pełnomocnictwo, Pełnomocnik może być ustanowiony do reprezentowania Wykonawców w postępowaniu albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy, stosownie do art. 23 ust. 2 ustawy Pzp. 19. Ewentualne uzasadnienie zastrzeżenia informacji jako tajemnicy przedsiębiorstwa. 20. Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, przekaże Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp (zalecane jest złożenie oświadczenia według wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ). Wraz ze złożonym oświadczeniem, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną