Przetargi.pl
Dostawy artykułów żywnościowych w 2014r na potrzeby stołówki szkolnej oraz na potrzeby w ramach programu unijnego: Wyrównywanie szans edukacyjnych i zawodowych uczniów niepełnosprawnych, w tym: część I - mięso i produkty mięsne; część II - różne artykuły żywnościowe; część III - produkty mleczarskie; część IV - warzywa, owoce; część V - pieczywo i wyroby piekarskie; część VI - mrożone warzywa, owoce, potrawy; część VII - ryby i przetwory rybne; część VIII - jaja.

Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy dla Niesłyszących i Słabosłyszących ogłasza przetarg

  • Adres: 47-400 Racibórz, ul. Karola Miarki 4
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 4147334, 4152255, 4153001 , fax. 032 4147334, 4152255 w. 42
  • Data zamieszczenia: 2013-11-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy dla Niesłyszących i Słabosłyszących
    ul. Karola Miarki 4 4
    47-400 Racibórz, woj. śląskie
    tel. 032 4147334, 4152255, 4153001, fax. 032 4147334, 4152255 w. 42
    REGON: 00019307400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.oswnis.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka podległa administracji samorządowej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy artykułów żywnościowych w 2014r na potrzeby stołówki szkolnej oraz na potrzeby w ramach programu unijnego: Wyrównywanie szans edukacyjnych i zawodowych uczniów niepełnosprawnych, w tym: część I - mięso i produkty mięsne; część II - różne artykuły żywnościowe; część III - produkty mleczarskie; część IV - warzywa, owoce; część V - pieczywo i wyroby piekarskie; część VI - mrożone warzywa, owoce, potrawy; część VII - ryby i przetwory rybne; część VIII - jaja.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych w 2014r. na potrzeby stołówki w Specjalnym Ośrodku Szkolno - Wychowawczym dla Niesłyszących i Słabosłyszących w Raciborzu, gdzie wydaje się średnio ok. 80 śniadań, kolacji, podwieczorków i ok. 110 obiadów dziennie, oraz wdrażany jest program unijny, w którym organizowane są m.in. zajęcia w ramach Kółka gastronomicznego i przewidziane jest wydanie w 2014r ok. 9075 porcji podwieczorków - poczęstunków dla uczestników wszystkich zajęć pozaszkolnych i pozalekcyjnych realizowanych w tym projekcie. 2. Przedmiot zamówienia został podzielony na części I - VIII, w ramach których dopuszcza się składanie ofert częściowych, w tym: Część I - dostawa mięsa i produktów mięsnych, w tym: mięso wołowe, wieprzowe, drobiowe, wyroby wędliniarskie. Część II - dostawa różnych artykułów żywnościowych, w tym: przetworzone warzywa i owoce, oleje i tłuszcze zwierzęce i roślinne, produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, cukier i produkty pokrewne, produkty mączne, makarony, różne produkty spożywcze. Część III - dostawa produktów mleczarskich, w tym: mleko, śmietana, masło, produkty serowarskie, produkty mleczarskie. Część IV - dostawa warzyw, owoców, w tym: ziemniaki, warzywa i owoce świeże, pieczarki, kapusta kiszona, ogórki kiszone. Część V - dostawa pieczywa i wyrobów piekarskich, w tym: pieczywo i wyroby piekarskie i ciastkarskie. Część VI - dostawa mrożonych warzyw, owoców, potraw, w tym: mieszanki warzyw, owoców, uszka. Część VII - dostawa ryb i przetworów rybnych, w tym; ryby mrożone, wędzone, solone, marynowane, konserwy rybne. Część VIII - dostawa jaj 3. Szczegółowy wykaz i zakres wszystkich części zamówienia, oraz wymagania dotyczące realizacji dostaw zostały określone w Szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia - stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ. 4. Zamawiający informuje, że placówce realizowany jest projekt unijny Wyrównywanie szans edukacyjnych i zawodowych uczniów niepełnosprawnych. W ramach tego projektu uczniowie będą uczęszczać na różne zajęcia pozalekcyjne i pozaszkolne. W trakcie tych zajęć, otrzymają tzw. poczęstunek w postaci napojów, drożdżówek, kanapek, ciastek, owoców, słodyczy, deserów mlecznych itp. Ponadto na zajęcia prowadzone w Kółku gastronomicznym będą kupowane produkty niezbędne od realizacji zadań przewidzianych w ramach tych zajęć. 5. Projekt określony w ust. 4 współfinansowany jest przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności szkolnictwa zawodowego. 6. Podane ilości towaru są wielkościami szacunkowymi, służą wyłącznie do obliczenia ceny oferty. Zamawiający nie będzie zobowiązany do zakupu pełnego asortymentu w podanych ilościach. Szacowane wielkości dostaw obejmują również dostawy w ramach projektu, o którym mowa w ust. 4-5. 7. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia ilości dostaw do 20% w przypadku, jeśli w trakcie realizacji zawartej w wyniku postępowania umowy, zmniejszy się lub zwiększy liczba osób stołujących się bądź biorących udział w projekcie, o którym mowa ust. 4-5. 8. Od Wykonawców składających oferty, w szczególności w ramach części I, III, V będących jednocześnie producentami żywności, Zamawiający oczekuje złożenia również Dodatkowej Oferty Handlowej uwzględniającej pozostały produkowany przez nich asortyment żywności, mieszczący się w określonym zakresie. 9. W trakcie realizacji umowy z wybranym Wykonawcą, Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu, zamiennie produktów zaproponowanych w Dodatkowej Ofercie Handlowej, jak również w pozostałym asortymencie, którym dysponuje wybrany Wykonawca, w ramach kwoty brutto wskazanej w jego ofercie uznanej za najkorzystniejszą. 10. Zamawiający nie dopuszcza możliwości powierzenia podwykonawcom fragmentu z ustalonych części zamówienia w ramach zadań - części I - VIII. 11. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r Nr 136 poz. 914 ze zm.), oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie. 12. Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczania zamawianych artykułów do siedziby zamawiającego na własny koszt i ryzyko, transportem przystosowanym do przewozu żywności, oraz do rozładunku towaru i złożenia go w miejscu wskazanym przez Zamawiającego w jego magazynach. 13. Zamówienia na dostawy bieżące, zgodne z potrzebami Zamawiającego będą składane z min. jednodniowym wyprzedzeniem, telefonicznie, faksem lub w czasie dostawy na dostawę następną. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność we wszystkie dni robocze, a w przypadku części I i V również w soboty.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie wymagane

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.oswnis.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach